Handige Handjes

Welkom op mijn blog! Ik ben Yvonne, en volgens velen erg handig met mijn handen. Denk dan aan patchwork en quilten, borduren met de hand en borduurmachine, kleding en lingerie maken en andere creative uitspattingen.



Bedankt voor je bezoekje, en laat eens een reactie achter bij de blogjes...Groetjes, Yvonne.



maandag 31 augustus 2009

New York Beauty

Gisteren heb ik de quilt voor Hilde afgemaakt. Het is een New York Beauty, met een rand van bloemen en blaadjes. Ze heeft me de vrije hand gegeven..dus ik mag me helemaal uitleven met mijn Aurora! Zo'n ''verse'' quilt heeft ook een grote aantrekkingskracht op Latif, die er al een klein dutje op heeft gedaan....Zou hij nieuwe stof ook zo lekker vinden ruiken?
Dit is de linkerbovenhoek. Ik vind het leuk dat de hoeken van de applicatierand niet doorlopen. Het geeft een goed tegenwicht aan de ronde vormen van de NYB blokken.

Op het eerste gezicht zou je denken dat alle NYB blokken verschillend zijn. Dat is niet zo, maar door het spelen met kleur en stof krijg je dit effect wel. Het is een echte scrapquilt. De quilt is ongeveer 2 meter lang, en 1,5 meter breed. Best wel een lap hoor..onder je machine. Maar met een beetje goede voorbereiding is het goed te doen.


Juist omdat de blokken allemaal anders ogen, mag het quiltwerk ook afwisselen.
Ook de garens zijn heel mooi...het is een garen voor de borduurmachine, van het merk Raiman. Hilde had me een box vol gegeven, met o.a. kleurverloopgaren.


En zo is het dan geworden...
De quilt heeft de volgende titel gekregen:
Weak in the Presence of Beauty....




woensdag 26 augustus 2009

Nieuw schooljaar: kamer opruimen!

Vanavond hebben we de schoolboeken opgehaald.
De boeken zitten in een blauwe boekenbox. De school heeft die aangeschaft, om zo alle boeken uit te reiken. Er was een hele route door de school, en binnen tien minten waren we weer buiten, met de boekebox. Aan mij de eer om de boeken van kaftpapier te voorzien, net als vele andere moeders , want ''we'' zijn daar zo handig in....
Het kaften was in ruim een uurtje klaar. Werner kreeg toen het idee om zijn kamer eens te gaan opruimen [heeft-ie ruim 6 weken de tijd voor gehad...].


De foto's spreken voor zich....gelukkig dumpt hij ook alles zelf onder zijn bed, en mag hij het er ook weer zelf onder vandaan halen....



Het bureau is ook nog niet echt klaar voor het huiswerk, maar Werner heeft nog tot maandag de tijd om alles helemaal in orde te krijgen.

Werner, je boeken zijn al tiptop, je kamer bijna...dus je bent klaar voor het nieuwe schooljaar.
Veel succes! Dan hopen we in juni de vlag uit te kunnen steken.....

















zaterdag 22 augustus 2009

Groen is gras....

Aan dit bekende kinderliedje moest ik denken toen ik deze set maakte.
De kleur op de foto is minder fel dan het werkelijk is.
De BH en slip heb ik inmiddels al diverse malen gedragen,
en het zit heerlijk.
De body is nu ook af, op de één of andere manier
kwam er steeds iets tussen als ik er aaan wilde werken.

Woekeren met ruimte....

Soms ben ik net rupsje-nooit-genoeg.....wat tot gevolg heeft dat ik mijn spulletjes niet meer kan opbergen in mijn kamertje. Gelukkig heb ik een hele lieve echtgenoot, die mij in zulke momenten uit de brand helpt. Donderdag zijn we naar het welbekende Zweedse warenhuis geweest, en hebben daar deze kast met opbergbakken gekocht. Ik had al 2 van deze kasten, en er pastte er nog net eentje aan de andere kant van de linnenkast op onze slaapkamer. Tja, ik ben dus inmiddels uitgeweken naar onze slaapkamer.....


De vloer in mijn naaikamertje is nu weer beter beloopbaar, en alles in weer netjes gesorteerd. De onderste 3 bakken zijn gevuld met lingeriematerialen, de bakken erboven zitten vol met stoffen voor kleding....Bedenk dat er aan de linkerkant van de linnenkast nòg zo'n kast staat, ook gevuld met stoffen voor kleding...jaja, ik weet het...maar een meisje kan nooit genoeg voorraad hebben!


Dit is de onderste bak....hier zitten de pakketjes van Kantje Boord in....een aantal had ik er al, en afgelopen week is er nog meer bijgekomen...maar dat hadden jullie al kunnen lezen, een paar dagen geleden. Van Rob heb ik een advies gekregen: maak eerst eens een paar bakken leeg, alvorens weer stofjes te gaan kopen.....ja, schat!

dinsdag 18 augustus 2009

Hoogte- en dieptepunten.








Afgelopen week is er veel gebeurd. Ik ben weer een jaartje ouder geworden, op 9 augustus. Op deze dag lekker verwend met o.a. bloemen, heerlijke eau de toilette van Dior, en een aardig bedrag in euro's. Waar ik die inmiddels heb uitgegeven lees je zo meteen.

Op 14 augustus waren we ook nog 23 jaar getrouwd...




Een dieptepunt was dat Rob vanaf vorige week maandag best ziek is geweest. Nee, niet de gevreesde Mexicaanse griep, maar het was toch erg genoeg om de huisarts aan het bed te hebben. Gelukkig is Rob inmiddels weer helemaal hersteld, dankzij een anti-bioticakuur.












Een ander hoogtepunt was dat Werner afgelopen donderdag in de FullFlightSimulator van de Boeing 737-800 een training van piloten in opleiding heeft meegemaakt. Hij vond het helemaal geweldig. De training vond plaats onder leiding van Han Dercksen, een gezagvoerder op een Boeing 747-400, en tevens instructeur voor de FFS.






De training duurde de hele avond, en na afloop mocht Werner, met nog een andere dame, ook een stukje ''vliegen''. Dat was pas echt kicken......ik mocht er ook getuige van zijn [mijn moederhart gloeit nog na van trots!].






De dag erna kreeg Werner een zeer positief mailtje van Han...het blijkt dat Werner absoluut aanleg heeft om verkeersvlieger te worden!!!!






Gisteren had Werner ook de laatste vlucht van de minicursus op Seppe, en ook daar was de instructeur absoluut positief. De vlucht was een overland van Seppe naar Midden-Zeeland. Dat was een navigatievlucht...en erg leuk om te doen. Midden-Zeeland heeft een graslandingsbaan, en ook dat was nieuw voor Werner. Echter, hij zet de Robin aan de grond, alsof hij dat al jaren doet....ook het opstijgen ging prima.






Het doet je echt wat, als je zoon de complete controle over het toestel heeft...ik ben meegvlogen, en heb me geen moment angstig gevoeld.






Dus Werner, ga keihard aan de slag, en zorg dat je je HAVO haalt, dan kun je snel beginnen aan je droomopleiding.












Vandaag was weer een topdag......ik ben samen met Rob naar Kantje-boord in Amsterdam geweest. Quiltwinkels vind ik heel erg leuk om te bezoeken, maar dit was echt Hemel op Aarde!






Wat een spullen zijn daar....het is maar goed dat je daar niet kan pinnen, anders waren we nu platzak.






Ik had in de webwinkel al een mooi pakket gezien, en heb het nu eindelijk in mijn bezit..





Natuurlijk was er nog veel meer moois, ik heb het even bij elkaar gelegd....




Dit is nog niet alles, want ik heb zelf nog stof, kant en benodigdheden bij elkaar gezocht. Er is zoveel, dat het kiezen echt moeilijk is...




Tot slot nog een mooi zalmrose pakket, dat kon ik echt niet laten liggen...


Ook ga ik een poging wagen om zelf een strapless BH te maken...ik heb er al voorgevormde cups en elastiek met antislip voor gekocht. Nu alleen nog een flink pakket met tijd....

zondag 2 augustus 2009

Holland Mandala...weer iets verder.

De laatste weken schoot de Holland Mandala er een beetje bij in....

Gisteren heb ik weer een flink stuk gedaan....en zie hier de vorderingen.