Handige Handjes

Welkom op mijn blog! Ik ben Yvonne, en volgens velen erg handig met mijn handen. Denk dan aan patchwork en quilten, borduren met de hand en borduurmachine, kleding en lingerie maken en andere creative uitspattingen.



Bedankt voor je bezoekje, en laat eens een reactie achter bij de blogjes...Groetjes, Yvonne.



zondag 29 november 2009

Sensatie in de straat...

Met loeiende sirenes arriveerde de brandweer in onze straat..... Wat bleek: een heuse schoorsteenbrand op nummer 30!

Maar de stoere brandweerlieden uit Beesd hebben het tot een minimum weten te beperken...
Met de ladderwagen werd van bovenaf de schoorsteen bekeken. Gelukkig geen uitslaande brand! Na een klein uurtje was de rust weergekeerd in ons straatje...


zondag 22 november 2009

Stack n wack

Van boerenzakdoeken zijn deze blokken met de Stack n Wacktechniek gemaakt. Ik vind dat een hele leuke manier om met stof te spelen, en vooral het resultaat is zo verrassend. Deze quilt ligt al bijna 2 jaar te wachten om te worden gequilt. En ja..het gaat er dan eindelijk van komen...
Met de CD die ik afgelopen week kocht, ga ik aan de slag om mooie motieven te quilten.
Ach, soms duurt het even voor een idee goed uit de verf komt. Wordt vervolgd...

donderdag 19 november 2009

En dat is zes...

Gisteravond is Flowers in Sensenruth afgekomen....Het was toch nog best even een klus..maar ik vind het uiteindelijk een vrolijk geheel geworden. Hilde wilde graag dat de bloemen eruit springen, en volgens mij ben ik daar wel in geslaagd...Hilde, nog 2 nachtjes slapen, en dan kun je de quilts in je handen houden!

dinsdag 17 november 2009

Quilting Designs

Deze aanvulling op ElectricQuilt 6 stond al een tijdje op mijn verlanglijstje...
Gisteren besteld bij Quiltplaza, en vandaag al op de deurmat! Zo meteen maar eens lekker gaan bekijken....er staan 10 quilting video's op, dus ik zal er vast weer iets van opsteken. Al een aantal jaren heb ik EQ6 in mijn bezit, een fantastisch stukje software om zelf quilts te ontwerpen.

maandag 16 november 2009

Trofee waardig!!

Vandaag geef ik een heuse trofee weg! Werner heeft een 6,2 gehaald voor zijn wiskunde tentamen!! Alle extra lessen, veel leren, extra oefeningen maken hebben eindelijk zijn vruchten afgeworpen.....
Werner, het is je gelukt!!!

zondag 15 november 2009

Ciel Bleu

Afgelopen week heb ik weer een top van Hilde gequilt. Dit keer een supersize 2 persoonsquilt. Het patroon is eenvoudig, maar door het kleurgebruik, allerlei blauwe stofjes, is het toch een hele sprankelende quilt geworden. Het quilten was nog een hele klus, en er kwam even wat spierkracht bij te pas...
Het quiltwerk is ook simpel gehouden, wat eigenlijk ook uit noodzaak was. Want zo'n grote en dikke quilt haal je niet ''even'' onder je machine door. Nu heeft mijn Aurora absoluut geen moeite met de dikte van de quilt, maar meer met het volume. Een naaimachine heeft nu eenmaal ook een beperking..de ruimte tussen de naald en de motor.

Maar met geduld en een beetje beleid kom je toch nog een heel eind. De quilt heeft de naam Ciel Bleu gekregen, eerlijk gezegd geen idee wat dat betekend.
Hilde, zaterdag zie je hem in het echie.....


zaterdag 14 november 2009

Holland mandala vorderingen

Zoals beloofd weer een foto van de Holland Mandala garden. Ik borduur er regelmatig aan, niet zoveel als in het begin, want er komt van alles tussendoor zoals quilten. Vorige week heb ik de Holland Mandala van Geke bewonderd...en dat moedigt enorm aan om er weer lekker aan te borduren...

zaterdag 7 november 2009

Prikborddag borduren

Vandaag was het een bijzondere dag: een ontmoeting met dames die regelmatig het Borduren prikbord van Startpagina bezoeken. Ik begon mijn rondje Utrecht op de lapjesmarkt, in de Breedstraat. Daar heb ik nog wat halve meters Batik gekocht, altijd handig.
Daarna was het een stukje wandelen naar de Oudegracht, naar de Winkel van Sinkel, een grand café.
Daar hadden we met elkaar afgesproken. In totaal waren we met ongeveer 24 dames, en hebben we uitgebreid het borduurwerk van elkaar bewonderd. Ik had mijn Holland Mandala meegenomen.
Erg leuk om te zien dat mijn borduur toch erg verschilt met de Holland Mandala van Geke. Zij heeft hem helemaal af, en ik moet zeggen: nu ik haar werk afgezien heb, moedigt het enorm aan om er weer flink aan te borduren. Van Annalies [?] heb ik in ruil voor een kopje koffie een leuk boek gekregen.
Ook zijn we in groepjes naar ''In de Nijvere Conste'' geweest. Een heel oud winkeltje, gespecialiseerd in borduren. Niet alleen het winkeltjes is oud, ook de eigenaresse is op hoge leeftijd. Ik heb een meter naturel linnen en 5 strengen Blomstergarn gekocht. Ik weet nog niet precies wat ik er op ga borduren, zeer waarschijnlijk de RoseSampler. Ik vind het een rustieke uitstraling, het naturel linnen met de ofwhite Blomstergarn.
Na mijn lunch in de Winkel van Sinkel heb ik afscheid genomen van de dames, en ben ik nog langs Xenos gelopen. Daar heb ik 2 theekistjes gekocht, en die wil ik ook gaan oppimpen met een borduur.
Al met al een zeer geslaagde dag...en als ik weer op het Borduren prikbord meelees en prik, weet ik de gezichten bij de namen....

Borduurhulp


Ja, sinds vandaag heb ik een heuse borduurhulp....Latif komt gezellig op schoot ligen, en geeft goede aanwijzingen...

Haha, nou, die aanwijzingen helpen niet echt, en eigenlijk ligt Latif danig in de weg. Maar goed...het heeft wel wat, zo'n spinnende kat op schoot.

donderdag 5 november 2009

Stitcher's Angelswap 2009

Een half uurtje geleden belde de pakjedienst van TNT aan...met in zijn handen een doosje. Daarin zaten mijn presentjes van mijn Stitcher's Angel. Het blijkt een Amerikaanse dame te zijn, Melinda. Zij heeft ook een erg leuk weblog, en maakt de prachtigste dingen.
Ik ben erg blij met de presentjes die ze voor mij heeft gemaakt. Ze heeft een armchairhelp gemaakt, en daarin de zelfkantstrookjes van quiltstoffen in verwerkt. Dat brengt me op ideetjes, dus vanaf nu ga ik ze ook verzamelen. Het is tenslotte ook stof, anders gooi je dat zomaar weg. Ben ik nog milieubewust bezig ook.



Om te snoepen zat er ook iets heel lekkers bij: een plak dark chocolade van Lindt. Het bevat 70% cacau, dus je valt echt niet meer in slaap tijdens het patchen of quilten.
Ook heeft ze een schattige omslag gemaakt voor een notitieblokje, met een mooie Angelstitchery.
Ik ben er super blij mee!! Melinda, heel hartelijk dank voor deze prachtige kadootjes.
Melinda, thank you so much for this beautiful presents!!


My Mistery 2008 van Hilde

Gisteravond weer een quiltje voor Hilde afgewerkt. Het was een misteryproject, van vorig jaar. Ik heb ook meegedaan met dit project, maar mijn top is nog niet helemaal af...Met mijn hand op mijn hart beloof ik hier eens wat vaart mee te maken. Het huisje heb ik golvende dakpannetjes gegeven, vond het wel grappig staan.
De zonnestralen heb ik benadrukt door er een vlammenpatroon in te quilten.


Al met al weer een leuk quiltje om te doen...en ik vind het top van Hilde dat ze mij zomaar de vrije hand geeft.....Nog 2 tops heb ik hier liggen van Hilde. Dat zijn echter formaat bedquilts, dus het duurt even voordat ik weer iets laat zien.

woensdag 4 november 2009

De gang er flink in...

Gistermiddag weer een quilt van Hilde gequilt en afgewerkt. Om het landelijk karakter te houden heb ik er ophanglussen aangemaakt. Nu maar hopen dat Hilde hier ook blij mee is... Het quiltwerk ging zeer voorspoedig. De quilt is niet zo erg groot, dus ja...dan is het ook snel af..
Wie weet vandaag weer een quilt voor Hilde?? De quilt heet, hoe kan het ook anders...Fleurs.

maandag 2 november 2009

Misteryquilt 2009



Zojuist weer een quiltje afgewerkt voor Hilde. Dit was een misteryquilt, die Hilde voor een forum had ontworpen. Ik heb er zelf niet aan meegedaan, maar nu toch min of meer weer wel...


Dit keer heb ik gekozen voor traditioneel quiltwerk, met en soort veermotief. De achterkant heb ik ook even op de foto gezet, zodat het quiltwerk beter zichtbaar is, met name het motief in het hart.


De quilt heeft van Hilde de titel When will we meet gekregen.