Handige Handjes

Welkom op mijn blog! Ik ben Yvonne, en volgens velen erg handig met mijn handen. Denk dan aan patchwork en quilten, borduren met de hand en borduurmachine, kleding en lingerie maken en andere creative uitspattingen.



Bedankt voor je bezoekje, en laat eens een reactie achter bij de blogjes...Groetjes, Yvonne.



donderdag 22 april 2010

Op zoek naar....

... het perfecte BHpatroon...en ik ben er bijna! Er zijn nog iets teveel rimpeltjes in de lycra in de ''buitencup''. Dat moet ik nog perfectioneren en dan heb ik een heel goed patroon. Voordat ik deze BH kan gaan dragen moet er eerst nog een bijpassende slip bij maken.
Vanmiddag heb ik wel een slip gemaakt bij de BH die dinsdag gemaakt is. Afgelopen week lijkt het lingeriemaken wel lopende-band-werk...dit is al de vijfde [!] BH in ruim zeven dagen....Maar het is erg leuk om te doen....en als het dan ook steeds beter lukt moedigt het zeker aan om door te gaan.

dinsdag 20 april 2010

Stuur mij niet naar.....

Kantje-boord in Amsterdam met een blanco cheque....Ik had nog wat powernet en zo nodig...maar omdat het toch nog een uurtje rijden met de auto is, koop ik altijd ''wat'' meer...
Ik ben al een tijdje van plan een tankini te maken, en heb dus een speciale badpaklycra gekocht, een stuk ''flubber'' [speciale voeringstof voor badmode], jongetjeselastiek en een bikini sluiting.
Op de foto zie je nog meer: onderaan een stuk lichtgrijze lycra met erbij 2 stukken kant: een rekbare en een tulekant. Ik kreeg bij het boek van HCH Lingerie een fourniturenpakketje in lichtgrijs, maar omdat ik lichtgrijs voor lingerie toch heel mooi vind, heb ik wat ruimer ingeslagen.
De zwarte en witte lapjes zijn stukken tule en powernet om alles netjes te verstevigen.
Bovenaan rechts ligt een mooi stuk tulekant met een offwhite bloemenpatroon geborduurd, erop liggen speciale push-upbeuegels. Een push-upBH staat nog op mijn verlanglijstje, maar daar horen nu eenmaal speciale beugels bij.
Linksbovenaan een heerlijk pakketje in lila..die kon ik niet laten liggen...
Al met al is de voorraad lingeriemateriaal weer flink aangevuld....ik kan voorlopig weer verder!
Het onthaal bij Kantje-Boord was weer allerhartelijkst, zoals altijd...ik verheug me al op een volgende keer!!

vrijdag 16 april 2010

Eindelijk gelukt!

Na een aantal tekeningen om zelf het patroon voor een BH te maken, is het dan uiteindelijk gelukt. De basisBH is redelijk eenvoudig, en die had ook nog wat aanpassingen nodig. Die foto wil ik jullie besparen... Maar hier is dan eindelijk een goed gelukte BH. Het setje is ook compleet gemaakt met een slip. De BH heeft een z.g schuine coupe. Ik kan jullie zeggen: hij zit als een huis...en dit smaakt naar meer!

vrijdag 2 april 2010

Knie in de prak...

De knieën van Rob zijn een verhaal apart....Al tijden [lees jaren] heeft hij regelmatig last van pijnklachten als hij even op zijn knieën heeft gezeten. Dat duurt dan een dag of wat, en dan zakt de pijn weer af, en is de knie weer goed te gebruiken.
Echter, tot afgelopen week. Toen zat hij tijdens zijn werk ook op beide knieën om in de machine een folierol te wisselen. Rob hoorde een duidelijk gekraak in zijn rechterknie....en toen hij opstond en wilde lopen voelde hij al dat de knie er niet echt op vooruit was gegaan. Binnen 10 minuten was de knie behoorlijk dik. Hij is naar de auto gestrompeld, heeft mij snel gebeld wat er voorgevallen was en is naar huis gereden. Op zich al een hachelijk avontuur, want het rechterbeen speelde behoorlijk op. Eenmaal thuis de huisarts gebeld, en daar kon hij diezelfde middag nog terecht. Inmiddels is Rob ook door een orthopeed gezien....Er zijn Xrayfoto's gemaakt, en dat was toch wel verontrustend. Het blijkt dat de rechterknie erg veel slijtage vertoond, teveel voor een man van zijn leeftijd. De knie is nog erg dik door vocht. Door de gipsmeester is de knie zorgvuldig verbonden met een stevig drukverband [echt heeeeeeel stevig!], en er zit een flinke spalk om. Rob moet zich per krukken verplaatsen en de knie zoveel mogelijk rust geven. Het gekraak wat Rob hoorde in de knie, werd veroorzaakt door de meniscus. Inmiddels is er al een vervolgafspraak gemaakt bij de orthopeed. Rob weet nu ook dat de linkerknie over een jaartje of wat hetzelfde lot beschoren is.....dat wees de foto al uit. Een erfenisje van moeders kant....
Jullie snappen dat ik Rob tijdens de Paasdagen totaal in de watten leg!