Handige Handjes

Welkom op mijn blog! Ik ben Yvonne, en volgens velen erg handig met mijn handen. Denk dan aan patchwork en quilten, borduren met de hand en borduurmachine, kleding en lingerie maken en andere creative uitspattingen.



Bedankt voor je bezoekje, en laat eens een reactie achter bij de blogjes...Groetjes, Yvonne.



woensdag 28 juli 2010

Verzamelen...

In september starten Sylvia en ik met de Home Sweet Home quilt.
Ik ben alvast begonnen met het verzamelen met stofjes...en ik vond dit een heel mooi begin. Ik denk dat ik er een heel eind mee kom, de stoffen voor de achtergrond heb ik ook al in huis. Verder heb ik nog wat groen voor de stelen van de bloemen nodig, maar ook dat heb ik wel ''ergens''.

maandag 26 juli 2010

Onze Latif...

...is vandaag jarig, en is 4 geworden. Hij verkeerd in blakende gezondheid. Zijn allergrootste hobby:
slapen op een quilt. Het liefst op een quilt die helemaal niet voor hem of ons bestemd is...maar daar heeft Latif maling aan. Latif is de liefste kater die je je maar kunt wensen: nooit humeurig, heeft af en toe nog weleens een gekke bui en rent dan een aantal keren de trap op en af, en heeft ons het liefst de hele dag om zich heen! Er zijn weleens momenten dat hij even alleen in de huiskamer is, en hij mauwt dan alsof de wereld vergaat. Lieve Latif, we hopen nog vele malen je verjaardag te kunnen vieren, want we willen je nog lang niet missen!

woensdag 14 juli 2010

Swath Tool

Wat is dat nu weer......hoor ik jullie afvragen.
De Swath Tool is een nieuwe optie in het tekengebeuren van EQ7. Uit de vrije hand teken je een lijn, en die lijn veranderd in een slinger met flying geese erin...is dat handig of niet??
Ik kon het niet laten om de letters van mijn naam ermee te maken, en die in een lay-out te zetten. Het is gewoon een simpele oefening hoor. In gedachten hoor ik mijn moeder al zuchten:
gekken en dwazen...schrijven hun naam op deuren en glazen [en ook op hun weblog ;-) ].

vrijdag 9 juli 2010

Nieuw speelgoed....

Eind mei al besteld....en hopen op een snelle levering.....Gistermiddag was het zover: het felbegeerde nieuwe versie van ElectricQuilt werd bezorgd. Inmiddels is dit al de zevende versie. Omdat ik EQ al vanaf de vierde versie heb, kan ik volstaan met een upgrade...en dat scheelt weer duiten in de knip.
Het wordt weer een ontdekkingsreis in de virtuele wereld van het ontwerpen en tekenen en veranderen van quiltblokken. En ook in deze versie zijn er weer nieuwe snufjes. Er zit een soort fotobewerkingsprogramma in....om je quilts nog persoonlijker te maken. Het voert te ver om alles te benoemen. Nieuwsgierig geworden???? Kijk dan op deze site, en ontdek de mogelijkheden van EQ7!

donderdag 8 juli 2010

All points come together...

Op 21 juni maakt ik al een blogje van deze groene quilt, toen nog slechts een top. Inmiddels is het quiltwerk een feit, en mag deze quilt een affo geneomd worden. Ook over een naam is nagedacht, en op het label zal geschreven worden dat deze quilt:
All points come together heet. Daar zitten 2 gedachten achter. De eerste is redelijk zichtbaar: er zitten zo enorm veel punten in deze quilt, en die moeten vooral puntig blijven en netjes tegen elkaar komen. De tweede is: de quilt is in een moment in mijn leven gemaakt waar veel punten bij elkaar komen....een beetje memorabel dus.
Het quiltwerk is bewust strak gehouden. In een quilt met alleen rechte lijnen passen ook rechte quiltlijnen. De quilt is inmiddels ook gewassen en gedroogd [ja hoor...in de droger!], dus klaar voor gebruik.

maandag 5 juli 2010

It's Summertime!

Een jaar of 4 [!] geleden kocht ik bij Quiltplaza de It's Summetime mysteryquilt. Iedere week werd er een CD gestuurt, met een stukje van de mystery. Om één of andere reden ben ik blijven steken bij deel 2. De hoogste tijd om er weer eens aan verder te werken. Dit zijn de stofjes die voor de quilt nodig zijn...jullie zien water, lucht en vrolijke kleurtjes...het is immers een zomers quiltje. Geen idee hoe groot de quilt wordt....het is 1 groot mystery!

Ik ben nu bezig met het maken van 24 molentjes. Dat is best tijdrovend, want ieder stukje moest afzonderlijk met een malletje getekent worden, en ook geknipt. Alle stukjes zijn scheef...zodat een snelle snijmethode niet gebruikt kan worden.
En natuurlijk hoeven er ook geen brede naadjes in het blokje te komen, dus na ieder naadje even kort terugknippen....dat levert een boel troep op.



Zoals gezegd staat de hele quilt in 4 delen op 4 CD's. Ik ben zo stoer geweest om nog niet te spieken in de andere CD's....dus het wordt voor mij ook een echte verrassing. Ik heb de quilt nog nergens gezien..op een blog of forum. Ik weet ook niet of je de quilt op een blog mag zetten. Het mysterypakket is nog steeds verkrijgbaar bij Quiltplaza..dus wie ook een mysteryquilt wel ziet zitten en nog een lekker zomers werkje zoekt......kijk dan eens op de site.
Inmiddels heb ik een idee hoe de quilt gaat worden...maar ik verklap het niet!


zaterdag 3 juli 2010

Vakantie...

En ook bij ons is moment gekomen dat je zoon op vakantie gaat...zonder zijn ouders.
Vanmorgen heeft Rob deze 2 heren in Harlingen op de boot gezet, richting Terschelling.
Werner en Toni gaan een week kamperen op een jongerencamping, de Appelhof. Gezellig in een tent....en natuurlijk verkennen ze het eiland per fiets.
Jongens...een hele fijne vakantie, en tot volgende week!

donderdag 1 juli 2010

Kliederen met verf...

Voor de derde zomer ben ik bezig met mijn hexagonnen voor een GMFGquilt, oftwel een GrandMothersFlowerGardenquilt. Heerlijk om aan de tuintafel te doen, of mee te nemen naar mijn werk onder de koffiepauze [tot hilariteit van mijn collega's]. Het zijn overwegend zoete bloemenstofjes, dus daar past ook een zachtgroene border bij. Nu had ik in de schuur nog 2 flesjes met aangemaakte Procionverf staan [pas 2 jaar of zo...], en ik was nieuwsgierig naar de verfkracht. Dat viel best nog mee.

De stofjes op de eerst foto zijn het meest fel van kleur. Het blijkt dat de kleuren blauw en rood toch echt een stuk lichter worden. Ook heb ik tegelijk een testje gedaan, en lapjes wit op wit geverft. Je krijgt dan een leuk effect van de witte opdruk, die kleuren natuurlijk niet. De lapjes gingen zondagmiddag de bakjes in, en zijn dinsdagmiddag gespoelt.
De verfresten heb ik nu eens niet direct door de gootsteen gespoelt, maar bewaard voor een tweede sessie. De kracht van de verf is een stuk minder, maar dat geeft mooie pasteltinten. Op de markt in Culemborg kocht ik een mooie, dunne kwaliteit poplin van 100% katoen. Het neemt de verfstof goed op. Ik heb dus alweer een beetje voorraad zelfgeverfde lapjes. Deze lapjes hebben ook 2 dagen in de verf staan weken. Het is echt een leuk werkje om te doen...het langst is het wachten....mijn geduld wordt echt op de proef gesteld, want ik ben altijd zóóóó nieuwsgierig naar het resultaat...