Handige Handjes

Welkom op mijn blog! Ik ben Yvonne, en volgens velen erg handig met mijn handen. Denk dan aan patchwork en quilten, borduren met de hand en borduurmachine, kleding en lingerie maken en andere creative uitspattingen.



Bedankt voor je bezoekje, en laat eens een reactie achter bij de blogjes...Groetjes, Yvonne.



woensdag 29 september 2010

Jinny likes pink...

Sinds gisteren is er weer een quilt toegevoegd aan mijn collectie. Voor de quilt heb ik stoffen van Jinny Beyer gebruikt, in combinatie met 2 tinten oud-rose. De middenblokken zijn met een stack 'n wack techniek gemaakt, de blokken met de cirkels zijn geappliceerd. Op zich niet echt een moeilijk ontwerp. Maar...het quiltwerk nam wel veel tijd in beslag. De quilt is vierkant, en elke zijde is 2.4 meter...tja, ik hou nu eenmaal van grote quilts, zodat ze op ons bed kunnen liggen. Heerlijk! Zo heb je altijd een extraatje over je dekbed [ik ben een enorme koukleum], en ik vind het ook mooi staan als je bed is opgemaakt.
Dit is een close-up van het middenblok.

En voor de cirkelblokken heb ik een bloem-met-vaasmotief uit de stof geknipt, ook wel fussycut genoemd. De quiltmotieven in de cirkels en de grote vierkanten heb ik eerst op wateroplosbaarvlies getekent. Vervolgens het vlies op de goede plaats vastgeregen, en quilten maar. Het werkte prima. Naderhand was je de quilt uit in de wasmachine om het wateroplosbaarvlies uit de quilt te wassen....en een beetje stoere meid droogt de quilt in ......de wasdroger! Het geeft een kreukelig effect, waardoor het lijkt of de quilt al oud is.....
Op naar het volgende project!

zaterdag 25 september 2010

Home Sweet Home

Afgelopen week ben ik met Rob een heerlijke tijd in Gite-B geweest te Bouillon. Het was er echt heerlijk toeven, mooi weer en schitterende omgeving.
Natuurlijk kan iemand als ik niet zonder een ''prutswerkje'', dus een aantal dagen voor het vertrek heb ik een rieten koffertje klaargemaakt met de benodigdheden voor de Home Sweet Home quilt. De blokken worden allemaal met de hand geappliceerd, en 5 blokken hebben een gepatched deel aan de onderkant. Maar ook dat is met de hand goed te doen. Het eerste huis is inmiddels af, het is 14 Sunflower Lane. De quilt heeft in totaal 9 verschillende huizen en een prachtige rand met een schulpapplicatie. Maar zover is het nog lang niet....eerst nog 8 huizen bouwen...

Tijdens ons verblijf in Bouillon heb ik nog een quiltwinkel in Ruette bezocht....helaas was alles stevig op slot, de eigenaresse was in Saint Marie-aux-Mines...en dat was nu ff te ver om te rijden. Volgende keer beter....!

zondag 12 september 2010

Eindelijk weer iets te showen..

Het witte lingeriesetje is al een poosje af, maar moest nog steeds even door Charlotte geshowed worden. Het zijn patronen van Merckwaerdigh, en ik ben tevreden over het resultaat. De lycra heeft een mooi ingeweven motiefje met een glanseffect, helaas op de foto moeilijk te zien.

Het kunstleer van het zwarte jasje is een verhaal apart...Ik kocht dit spul al een dik jaar geleden op de Utrechtse lappenmarkt. Mooi soepel, dus prima geschikt voor een jasje. Er was 1 maar: de stof stonk verschrikkelijk....het leek wel of ik de stof bij een olieraffinaderij gekocht had. De lucht was er bijna niet uit te krijgen....De lap heeft uren gelucht buiten...dat hielp ook weinig. Toen heb ik een soort geurzakjes gemaakt van waspoeder..die tussen de lap gelegd, en dat hielp al beter.
Inmiddels had ik een mooi patroon uit Lutterloh, het laatste supplement van dit jaar, en ben aan de gang gegaan.
Het verwerken van kunstleer was geen enkel probleem. Knippen was een eitje, de naaimachine en covermachine hadden ook geen moeite met dit toch moeilijke spul. Het jasje is dus helemaal naar mijn zin....de lengte is ook goed, tot net over de billen..dus ideaal voor het najaar, wanneer je de zomerjas niet meer aan wil of kan, maar een winterjas nog te warm is.
Er was ook nog een beetje een uitdaging aan de jas: gepaspoilleerde knoopsgaten en zakken met een zakklep en paspel. Tja, het moet ook weer niet te makkelijk zijn.....
Volgend project is een nette broek....wordt vervolgd!

donderdag 9 september 2010

Ben ik weer...

Na een lange pauze ben ik weer terug in blogland. Op zich is er niet veel schokkends gebeurt.
Het enige is dat ik nu een leesbril nodig heb om alle steekjes en lettertjes goed te kunnen zien.
Tja, dat heb je als je de 45 voorbij bent...Ach, het staat toch wel een beetje intelligent???
Ik ben bezig met van alles..dus ik hoop binnenkort een aantal dingen te laten zien.
Groetjes en tot snel!