Handige Handjes

Welkom op mijn blog! Ik ben Yvonne, en volgens velen erg handig met mijn handen. Denk dan aan patchwork en quilten, borduren met de hand en borduurmachine, kleding en lingerie maken en andere creative uitspattingen.



Bedankt voor je bezoekje, en laat eens een reactie achter bij de blogjes...Groetjes, Yvonne.



vrijdag 26 november 2010

Ik kan ook lachend op de foto...

Zoals jullie zien is het gelukt om mij lachend op de foto te zetten. Ik heb gisteren een overgooiertje gemaakt met het door mij zo geroemde Lutterlohsysteem. Het coltruitje wat ik eronder draag, heb ik inmiddels ook al 4x gemaakt. Natuurlijk iedere keer in een andere kleur tricot. Heerlijk draagt dat, onder een jasje, overgooiertje of vest.
Jullie zien dat ik helemaal in de zelfmaakmode-flow zit....wat zal ik volgende week eens maken??? Ik denk een broek met omslagen en een bijpassende bloes. Volgende week vrijdag is er weer modeshow!

zondag 21 november 2010

Nog eentje dan...

Vorige week kreeg ik het nieuwe supplement van Lutterloh binnen per post. Daar stond een patroon in waar ik stilletjes op hoopte: voor een winterjas. Ik had vorig jaar al een mooie lap gekocht. Het is kunstleer met een soort borgvoering. Eigenlijk heb je voor deze stof een eenvoudig model nodig, zonder figuurnaden, maar wél met deelnaden. Op die manier kun je de naden met de stof een leuk accent geven. Ik sta op de foto of het pijn doet, maar nee hoor....de jas zit heerlijk, en warm! Ik heb voor de sluiting een soort haken gebruikt, is weer eens wat anders. De jas is ook niet scheef, maar het voorpand loopt gewoon schuin naar boven. Er zit geen kraag op, maar een soort opgeknipte halsrand. En een warme sjaal erbij doet de rest. Nieuwsgierig geworden naar de andere modellen in het Lutterlohsupplement? Kijk dan hier!

vrijdag 12 november 2010

Siggy-swap...

Sinds 2005 sta ik op de lijst van siggy-swappers. Een siggy is een patchblokje met daarop een afbeelding of tekst, je naam, woonplaats en land en jaartal. Het blokje is blok D-13 uit de Dear Janequilt. Annelies heeft al een aantal jaren de lijst met siggy-swappers in beheer. Als je ook op de lijst wilt, dan benader je haar als eertse en ruil je je siggy met haar. Ze kijkt dan of je siggy voldoet aan de voorwaarden en afmeting. Dan kom je op ''de'' lijst, en je gaat ruilen met anderen die ook op de lijst staan. De lijst is gevuld met namen en adressen van over de hele wereld. Inmiddels heb ik heel veel Nederlandse, maar ook Duitse, Franse, Belgische, Scandinavische, Amerikaanse, Canadese, Australische, Spaanse , Italiaanse, Engelse en zelfs een Turkse siggy. Het is de bedoeling dat je siggy samen met een briefje over jezelf verzonden wordt. Erg leuk om te lezen van wie de siggy is die je ontvangt. Van de eerste 100 siggies is inmiddels allang een quilt gemaakt. Ook is er een aantal jaren geleden een Kerstsiggyswap geweest, die werd toen door een Nederlandse die woonachtig is in Zweden georganiseerd. Haar gedachte erachter was dat ze dan rond Kerst werd omringd door Nederlandse Kerst-en Nieuwjaarswensen. Natuurlijk zijn mijn Kerstsiggies ook allang tot een quilt verwerkt. Op de eerste foto heb ik 4 stapeltjes gemaakt, en het zijn 154 siggies.

Een hele tijd geleden heb ik nog eens gemaild met Brenda Papadakis. Zij is de dame die de quilt van Jane Stickle helemaal heeft ''uitgeplozen'', en alle blokjes heeft nagetekent en in boekvorm heeft uitgegeven. Wereldwijd zijn er vele Janiacs, die hun eigen versie van de Dear Jane hebben gemaakt. In de mail heb ik Brenda gevraagd om een siggy met mij te ruilen, en dat deed ze graag! Een hele eer vind ik dat, en haar siggy zal een plekje in het midden van de siggyquilt krijgen die ik van alle siggies zal maken. Mijn plan is om nog door te swappen tot ik er 200 heb. Dan vind ik het mooi geweest en ga de lijst van Annelies dan verlaten. Oja, ik heb een paar jaar geleden ook mijn baby-Jane gemaakt...die hebben jullie vast weleens gezien.

Hartenwens..

Al jaren ben ik op zoek naar een bustier. In de lingeriewinkels zijn het meestal kostbare dingen, of vind ik ze niet mooi, of passen niet naar mijn zin. Tja...wat doe je dan als lingeriemaken je hobby is??? Juist...je gaat op zoek naar een patroon, een mooi stukje kant en lycra. Vervolgens maak je het gewoon zelf. Wat een schik heb je dan: het past, en is niet kostbaar. Het patroon is van Merckwaerdigh....Dit smaakt naar meer....een zwarte of zo!

woensdag 3 november 2010

Jassenparade....

De jassenparade houdt nog even aan...het is ook zo leuk om te doen, jassen maken in allerlei soorten stof.
De eerste foto is een jackje in een soort krokodillenprint. Nee....geen echte krokodil, maar een leuke imitatie. Het jack sluit met een rits, die iets schuin loopt. En het zit heerlijk! Het is model 122 uit supplement 274uit Lutterloh.
De volgende jas is een buitenjas. De jas is gevoerd met een gewatteerde voering. Ik was dringend aan een iets dikkere jas toe. Ik heb wel een wollen jas, maar die wordt toch wat frisjes als het kouder is en wat waait. Maar deze jas zal niet geschikt zijn voor echt vriezend winterweer, maar tot het zover is zal ik er veel plezier van hebben. De kraag is ook leuk als hij als een reverskraag plat ligt... Het is model 128 uit supplement 259 van Lutterloh.



De laatste jas is TE KOOP! Het is een jas van een soort imitatie-lammy. De jas is in het echt donkerder, meer een soort leverkleur. De jas heeft een shawlkraag, en sluit met houtje-touwtje. Het is een wat langer model, dus ideaal voor koude dagen. Ik heb de jas eigenlijk nooit gedragen....hij zit mij te ruim...Tja, soms heb je dat als je alles zelf maakt, dan valt iets weleens wat anders uit dan je van te voren dacht. Heb je interesse, laat het dan weten op mijn blog.