Handige Handjes

Welkom op mijn blog! Ik ben Yvonne, en volgens velen erg handig met mijn handen. Denk dan aan patchwork en quilten, borduren met de hand en borduurmachine, kleding en lingerie maken en andere creative uitspattingen.



Bedankt voor je bezoekje, en laat eens een reactie achter bij de blogjes...Groetjes, Yvonne.



maandag 7 februari 2011

Charlotte showt weer....

Het werd weer dringend tijd voor wat nieuwe lingerietjes....dus snel naar de voorraad die op zolder ligt. En de keus viel op donkerrood. De BH zit heerlijk, en een set is pas compleet als er ook een slip bij is. Ik heb de smaak weer flink te pakken, dus snel aan een volgende set begonnen.

Dit keer van een zilvergrijze lycra met een mooi geborduurt kant. De cups zijn van een voorgevormde padding. Die had ik nog liggen, en het was best een uitdaging om er iets moois van te maken. Helaas zijn de borsten van Charlotte toch wat kleiner..dus de cup lijkt te groot. Maar gelukkig past het mij beter! De patronen zijn van eigen hand....ik ben er best een beetje trots op dat zelf te kunnen tekenen.....

dinsdag 1 februari 2011

Nieuwe liefde...

Het begon allemaal een week of 3 geleden.....Ik wilde een rokje maken, en wilde met de lockmachine de naden afwerken. Tot 3x toe brak de linkernaald tijdens het locken...grrrrr! Afgelopen zaterdag wilde ik weer iets aflocken...en jahoor...weer naaldbreuk. Nou...dan heeft mijn lockmachine bijna vliegles!! Briesend kwam ik beneden...Rob zag al aan mij dat er ''iets'' niet helemaal goed ging. Ik deed mijn verhaal. Conclusie van Rob: je locker heeft blijkbaar een afstellingsbeurt nodig bij de Bernina-dealer. Dus de hele handel ingepakt en naar Huissteden in Nieuwegein gereden. Ik deed mijn verhaal, en de machine moest een poosje uit logeren. Nu moeten jullie weten dat ik dat altijd een klein rampje vind...als mijn naai/lock of borduurmachines niet tot mijn beschikking klaar staan. Zul je altijd zien: heb je veel plannen dan is er een machine die hapert. Maar goed, Rob keek ook even bij de nieuwe lockmachines, en zag daar deze machine staan: ..is het geen BEAUTY??? Rob vroeg wat ik nog voor mijn ''oude'', ietwat zieke lockmachine terug kreeg...nou..ik viel bijna achterover! Ik heb echt een heel mooie inruilprijs teruggekregen, dus de keus was snel gemaakt. Blij als een kind ging ik huiswaarts met een nieuwe liefde!! Ik heb bijna 7 jaar gelockt met de Bernina 1000DA...en hoop net zoveel plezier te hebben van de opvolger, de 1150MDA. Deze lockmachine heeft MTC. Dat is een soort fine-tuning van de locksteek. Het resultaat wordt nu nog mooier. Jullie snappen dat ik nodig een rokje moet maken!!!

Als extraatje wordt deze locker geleverd met 2 extra voeten: een blinzoom en een elastiekvoet. Dat was echt een verrassing toen ik het accessoirezakje openmaakte!!