Handige Handjes

Welkom op mijn blog! Ik ben Yvonne, en volgens velen erg handig met mijn handen. Denk dan aan patchwork en quilten, borduren met de hand en borduurmachine, kleding en lingerie maken en andere creative uitspattingen.



Bedankt voor je bezoekje, en laat eens een reactie achter bij de blogjes...Groetjes, Yvonne.



dinsdag 28 juni 2011

Zomerhitte en een sneakpeak...

Ik ga niet zeuren over de hitte van de afgelopen dagen......maar deze warmte doet wel iets met mij. Omdat het zowel buiten als binnen schroeiend warm is, zoek ik iets op om af te leiden. Dat werd de Applecore-quilt...nouja...top-in-wording. Ik ben er al een poos mee bezig. De quilt moet uiteindelijk op ons bed passen, en om breedte te winnen komen er brede borders aan. Nu kun je die quilten met een mooi motief, maar ik maak er applicaties op. Ik begon met een slinger van groene stof, die de golf volgt van de applecores.



Nu ben ik soms ook redelijk makkelijk. Ik heb een borduurmachine, en daar kun je ook heel mooie applicaties mee maken. Een beetje spelen met richting en spiegelen...en met 4 motiefjes kom je dan een heel eind.


Inmiddels is 1 rand voorzien van applicaties, nu de andere kant nog. Er komen per rand ongeveer 19 applicaties, en per motiefje ben je ongeveer 15 minuten bezig....Dus niet denken dat het een snel-klaar-project is. Maar ach....ik ben rustig bezig, denk niet aan de warmte en de borduurmachine heeft er al helemaal geen last van! Ik neem nog een flesje water....en wacht op de onweersbuien.




vrijdag 24 juni 2011

Nieuwe kussens en hamsteren!

Zoals jullie weten, zijn we de laatste maanden bezig met het verbeteren en opleuken van ons huis. Zo hadden we ook een nieuwe bank gekocht....eentje waar Rob languit op kan liggen. Voor TV kijken, relaxen, of een dutje. Moet kunnen.
Maar ja, zijn hoofd wil dan wel zacht kunnen liggen. Dus ik werd lief aangekeken, en gevraagd of ik niet mooie kussens kon maken. Tuurlijk schat!
In EQ7 staan genoeg mooie blokken...en Rob is nu eenmaal gek op sterren. Dus de keus was snel gemaakt. Het zijn Feathered Stars, niet het allermakkelijkste, maar een beetje uitdaging moet er wel inzitten natuurlijk.



Net achter de bank staat mijn andere nieuwe aanwinst: een lamp met allemaal kristallen eraan. Ik vind hem helemaal geweldig, en 's avonds schittert het prachtig. Ook als de zon schijnt...net diamanten!




Vanmorgen ben ik ook even aan het hamsteren geweest: heerlijk snuffelen op de lappenkraam van de Geldermalsense weekmarkt. Ik heb zwart en wit linnen, diverse tricootjes en lockgaren gekocht. De witte tricot en linnen zitten al in de wasmachine.....om de krimp eruit te halen. Stel je voor: een leuk setje gemaakt....1x wassen en setje gekrompen. Daar moet je dus even niet aan denken. Dus even een snelle was en daarna alles de wasdroger in...voor optimaal voorkrimpen.





zondag 19 juni 2011

Weer een rij af...

Afgelopen week was weer zo'n week: het ging weer als een speer! Dat kwam ook omdat het een beetje aparte week was. Door het wachten op de examenuitslag van Werner slaan af en toe de zenuwen toe. En wat is dan een betere afleiding dan het maken van blokjes voor de CWDQ?? Een tijd geleden had ik alles al geprint op foundationpaper voor het piecen van deze tweede rij.


Ook de sashings lagen al gesneden klaar...en dan gaat het ineens snel hoor. Blokje af, sashing er alvast aan...volgende blokje gelijk aan de vorige zetten...want stél dat je het kwijtraakt.

Helaas is de rij inmiddels zo breed dat de top niet meer op de foto past....dus het is in 3-en gefotografeerd.



Ik hoop dat ik de spirit voor de CWDQ nog een poosje kan vasthouden.

Fijne zondag allemaal!



donderdag 16 juni 2011

Geslaagd!!!!

Aan het einde van de middag was er eindelijk het verlossende telefoontje: Geslaagd!!!!
Na de teleurstelling van vorig jaar, heeft Werner nu zijn volledige HAVOdiploma.

Werner, van harte gefeliciteerd met je diploma, ik ben hartstikke trots op je. Heel erg veel succes gewenst met je volgende opleiding: HBO Integrale Veiligheid. Liefs, Mama.

woensdag 15 juni 2011

Verder na één jaar...

Vorig jaar begon ik aan deze quilt, de CivilWarDiaryQuilt. Inmiddels is rij 1 af, en ben ik gisteren verder gegaan aan de tweede rij. Eigenlijk zijn het hele schattige blokjes, dus het wordt tijd om deze quilt voorrang te geven.
De sashings zijn ook al gesneden, dus de blokjes gaan direct aan elkaar. Stel je voor dat er eentje zoek raakt! Het moedigt ook aan om op deze manier te werken. Je ziet de quilt echt groeien...dus je maakt sneller een volgend blokje.
De Medaillonquilt vordert ook...er is al heel wat quiltwerk gedaan....dus niet denken dat die blijft liggen!!

zondag 12 juni 2011

Op een mooie Pinksterdag....

Na een dag of 10 heel hard doorwerken, is de top van de Medaillonquilt af en ook opgeregen. De quilt is dus klaar om te worden gequilt. Ondanks de verschillen in de maten van de blokken in de buitenste border, is het toch gelukt om ze er netjes tussen te krijgen. Ik heb wel voor de laatste blokken gebruik gemaakt van EQ7. Dat is echt een geweldig programma voor quilters!! Ik heb op die manier de snijmaten voor de blokken geprint, en die klopt wel. Ik had voor de blokken en de kompassen in de buitenhoeken uiteindelijk net genoeg stof. Voor de smalle border tussen de flying-geeserand en de buitenborder heb ik stof gekocht bij Marina's Quiltcorner in Den Dolder. Omdat ik het mooi vind om stof nog een keer terug te laten komen, wordt ook de afwerkbies [binding] van dezelfde stof gemaakt.

Voor de liefhebber: het middenkompas nog even groot in beeld. Ik ga de komende weken gas geven met mijn Aurora......want het quiltwerk wil ik toch echt snel af hebben. Voor je het weet is het 14 augustus!!!



donderdag 9 juni 2011

Eindelijk!!

Onze eigen Herr Inspector heeft alles gecontroleerd!! En zodoende mocht onze oude keuken gesloopt worden. Dat is afgelopen maandag dan ook gebeurd.


En dinsdagmorgen werd er begonnen met het opbouwen van onze nieuwe keuken. Dat werd dan ook wel tijd: we wachten er al op vanaf eind maart. Gelukkig is het geworden zoals we in gedachten hadden.


Helaas ging het nog steeds niet van een leien dakje: ook nu zijn er nog fouten gemaakt. Zo is het afvalsysteem niet besteld...dat is zo erg niet [is over een week of 3 hier], maar ook de granieten achterplaat [in plaats van tegeltjes] is NIET besteld. En daar wordt ik wel een beetje moe van. Het graniet komt namelijk uit China, en de boot doet daar toch een weekje of 8!! over. Met een beetje wind-mee is het graniet er in augustus. In Rotterdam....dan nog uit het schip halen, per vrachtwagen naar de importeur...en dan weer naar onze keukenboer...en dan nog een monteur regelen die de achterwand bij ons in de keuken komt plaatsen. Zucht....ik weet het..er zijn ergere dingen. Ondertussen genieten we wel enorm van ons huis...alle nieuwe spullen en de geheel nieuwe uitstraling van met name de benedenverdieping. Er wordt nog een afspraak gemakt met de stucadoor, die de keuken helemaal netjes zal maken met stuc en spuitwerk.





zondag 5 juni 2011

Dresden Plates

Eindelijk gelukt: de Dresden Plates passen op de ondergrondlap. Het duurde even voordat bij mij het kwartje viel. Het bleek dat de mallen in het boek al voorzien waren van een naadtoeslag. En ja, als je die er dan nog eens extra bij doet past het echt niet. Dus dat werd uithalen!

Maar goed, er zijn er nu 4 af. Ik loop nu tegen een ander probleem aan: ik heb niet zo heel veel stofjes meer voor deze quilt, dat wordt dus heel precies alles op stof uittekenen en geen vergissingen maken. Het is nu een uitdaging voor mij om de quilt af te krijgen zonder nog stof te hoeven bijkopen. Dat betekent dat ik de blokkenrand ietsje anders ga maken. Hoe? Dat hoop ik jullie snel te laten zien.

woensdag 1 juni 2011

Medaillonsampler

Er zijn van die projecten...daar doe je jaren over. Dit is zo'n project: een medaillonsampler. Ik ben er in januari 2001 aan begonnen. Ik had toen nog patchworklessen, en deze quilt leek me een mooie uitdaging. Niet gehinderd door enig gebrek aan ervaring ging ik voortvarend van start. De quilt is extra bijzonder....want de spierwitte stof is mijn bruidsjurk. Ik heb er allerlei grijze stoffen bij om een strakke, koele uitstraling te krijgen. Het boek waar deze quilt in staat zal bij vele quilters ook in de kast staan. Het is één van de weinige Nederlandstalige boeken: Patchwork Quilts op de naaiamchine, geschreven door Hanne Vibeke-de Koning. Na mijn voortvarende start liep ik echter vast. Naar mijn mening heeft Hanne een beetje aparte maatvoering toegepast. In het boek beschrijft ze de blokken in centimeters. Ook staan er achterin het boek de malletjes. Als je de malletjes echter nameet met een inchliniaal, is alles netjes afgerond op 1/8 inch, wat veel makkelijker af te snijden is dan iets wat op milimeters is afgerond. En daar gaat het dus mank, en als je dan met de naaimachine naait [alles met een halve centimeter naad], dan gaat het toch nog mis. Ik ben nu bezig met de blokken voor de buitenste border, en ook die verschillen in maat. Het is dus een beetje hocus-pocus. Ik heb vanamorgen ook een rand van het middendeel afgetornt, want die was te krap. Het middenstuk ging al helemaal opbollen, en dat is echt niet mooi. Ik maak nu eerst de buitenborder af, en kan dan berekenen hoe breed de rand moet worden tussen het middendeel en de buitenste border. Beetje omslachtig, maar op dit moment het meest handig. Ik weet dat deze quilt al talloze malen is gemaakt door andere quilters. Ik ben benieuwd of die tegen hetzelfde probleem aanliepen....misschien doe ik het wel fout...
In ieder geval ga ik nu met frisse zin verder aan deze top...want hij moet nu toch maar eens afkomen!