Handige Handjes

Welkom op mijn blog! Ik ben Yvonne, en volgens velen erg handig met mijn handen. Denk dan aan patchwork en quilten, borduren met de hand en borduurmachine, kleding en lingerie maken en andere creative uitspattingen.



Bedankt voor je bezoekje, en laat eens een reactie achter bij de blogjes...Groetjes, Yvonne.



dinsdag 20 september 2011

Herfstjas en een zebravest...

Het wordt alweer wat frisser buiten...en ik ben nogal een koukleum. Dus er moest iets komen wat dikker is dan mijn spijkerjackje. Nu had ik al een hele tijd een lap zwarte canvas-achtige stof liggen, en een een stuk gewatteerde voeringstof. Snel een rits opgevist uit de mand met deelbare ritsen en alles was compleet. Een patroon gevonden in een Lutterloh-supplement en ik kon aan de slag. Maar zwart alleen is best saai, dus heb ik er een herfstachtig borduur bij gevonden. Het is een hert van Hautman Brothers....

De jas zit heerlijk, het is een iets getailleerd model, met zakken en een halsboord die ook dichtgeknoopt kan worden als er een stevig windje staat.



Van de zomer kocht ik ook een lap tricot, die dusdanig bewerkt is dat het een soort zebra-effect heeft. Ik he er een soort vest van gemaakt, zonder sluiting met een sjaalkraag. Heerlijk over een shirtje.....[voor als ik het binnen ook koud krijg!].





zondag 18 september 2011

Handy huswif

Voor mijn verjaardag kreeg ik van Sylvia een heel lief pakketje. Erin zat het patroon en de materialen voor een Handy Huswif.
Dat is een soort oprolbaar etuitje voor spelden, naalden en een schaartje. Het was eerst dus het plezier van het borduren....

En daarna het in elkaar naaien van het geheel. Helaas is de batterij van de camera leeg, dus de binnekant houden jullie nog tegoed!!

Syl, nogmaals mijn hartelijke dank....ik koester dit kleinood diep!!



zondag 4 september 2011

Geweldige verrassing!!

Sinds een aantal weken is Werner koerier voor een bedrijf in automaterialen. Daar kun je ook kentekenplaten laten maken. Gisteren verraste hij mij met deze geweldige plaat: Iedereen kan nu zien dat ik een quiltfan ben!!

Dus als je mij ergens in den lande ziet toeren: wel even toeteren en zwaaien hè! Ik vind het echt helemaal top dat ik zo'n personal plate heb....
Werner, bedankt!!!


Ook heeft Rob mij nog los gelaten bij Kantje Boord in Amsterdam. Het blijft toch echt een soort van snoepwinkel voor mij.






Ik had een boodschappenlijstje gemaakt, met artikelen zoals powernet en diverse soorten BHbeugels, maar een echt lingeriemeisje komt natuurlijk altijd met meer de winkel weer uit. Ook kocht ik 2 zakjes met reststukken kant. Van ieder kantje zit ongeveer een meter in het zakje. Nu is een meter kant best minimaal. Ik was zo bijdehand om 2 zakjes mee te nemen, in beide zakjes zat ongeveer hetzelfde....dus ik heb nu echt weer genoeg voor mooie lingerie!!

Helemaal achteraan op de foto zie je een pakketje met een panterprintje.....ik heb een tijd geleden al eens een setje gehad van dit soort stof...door het afvallen was dat veel te groot geworden.....ik kan gelukkig weer een nieuw setje maken.