Handige Handjes

Welkom op mijn blog! Ik ben Yvonne, en volgens velen erg handig met mijn handen. Denk dan aan patchwork en quilten, borduren met de hand en borduurmachine, kleding en lingerie maken en andere creative uitspattingen.



Bedankt voor je bezoekje, en laat eens een reactie achter bij de blogjes...Groetjes, Yvonne.



woensdag 16 november 2011

Men neme...

1232 stukjes stof, teken daar hexagonnen op en naai ze aan elkaar tot je 176 bloemen hebt.
Die zet je vervolgens een beetje leuk aan elkaar, dus de kleur wat verdelen....

Daarna zet je er een border omheen en voilĂ ...je hebt een GrandMothersFlowerGarden top....nu nog ff quilten! Het is trouwens formaat bedquilt....ja, ook in de winter liggen Rob en ik graag onder een bloementapijtje.

donderdag 10 november 2011

Bruine kerststerren

Precies 14 dagen geleden kocht ik op de regiodag de bruine kerststofjes. Ik was er redelijk snel uit wat ik er van ging maken: sterren, het meest favoriete blok van Rob [en mij]. Toen was het even puzzelen en rekenen. Want de lapjes die ik had, waren fat eights....dus een stukje stof van 25x55 cm....van iedere kleur had ik er 2, dus dat is dan weer een fat quarter...een lapje van 50x55 cm. Ook met de achtergrondstof was het even puzzelen, en als je goed kijkt hebben 2 sterren een andere achtergrond. En het was ook sport om zoveel mogelijk sterren te maken, want ja..ik hou nu eenmaal van grotere quilts. Deze hoort daar dus eigenlijk niet bij, want hij is 52x52 inch. Ik denk dat ik hem op tafel leg....ook leuk toch?


Even een close-up...de puntjes zijn puntjes gebleven...Ik vind het zelf een mooie quilttop geworden. Vandaag dus sandwichen en ik kan gaan quilten. En dat wordt handwerk!