Handige Handjes

Welkom op mijn blog! Ik ben Yvonne, en volgens velen erg handig met mijn handen. Denk dan aan patchwork en quilten, borduren met de hand en borduurmachine, kleding en lingerie maken en andere creative uitspattingen.



Bedankt voor je bezoekje, en laat eens een reactie achter bij de blogjes...Groetjes, Yvonne.



vrijdag 30 december 2011

Ruby slipdress

Lingerietjes maken blijft leuk! Op dit blog kwam ik deze mooie slipdress tegen, met patroon! Ik had al tijden een mooi stofje liggen. Het schijnt Italiaanse zijde te zijn, en er zit ook een beetje elastan in voor wat comfort. Snel een mooi stukje kant erbij gezocht en in een paar uurtjes heb je een slipdress....wij zouden zeggen onderjurkje.....maar dat klinkt weer zo degelijk. Het is dus een Ruby slipdress!

En dat een naaimachinehoes ook voor andere doeleinden gebruikt kan worden, laat Latif zien.

Kijk het zit zo: als je een zacht mandje voor Latif koopt laat hij het links liggen. Maar dingen die totaal niet bedoeld zijn als slaapmandje zijn daar volgens Latif heel geschikt voor.

Kattenlogica?



maandag 19 december 2011

Bouwvergunning gekregen!

Ja hoor....ik ben overstag!! Ik ga mee bouwen aan 366 huisjes. Dat wordt dus stevig doorwerken, dan is op 31 december de top af...
Volgend jaar is het een schrikkeljaar, dus dan zijn er 366 dagen in het jaar. Voor Jeanneke was dit de aanleiding om een huisjesquilt te maken. Op haar blog kun je alle huizenbouwers volgen, die ook aangestoken zijn met het bouwvirus. En zeg nu zelf..is het geen droomhuis?


Ik ga er de lapjes voor gebruiken die ik jaren geleden heb geruild met andere quiltsters, via het Quiltenpagina-prikbord. Die lapjes liggen nu ook maar in een mandje, hoogtijd dat ze eens gebruikt gaan worden.



Dit zijn mijn eerste 3 huisjes, de kop is eraf......Ik heb al een huisje in winterse sfeer: het wit is een sneeuwbui! Een mooi project voor de kleine lapjes en verloren momentjes. Ik ga de huisjes in paper-piecingtechniek maken [met dank aan Jantine voor het patroon] en op de naaimachine. Tja, da's toch handiger hoor....

Ik hou jullie op de hoogte van de vorderingen van het dorp.....




vrijdag 16 december 2011

Kerst!

Heerlijk....de boom staat! Ons huis komt langzaam maar zeker in kerstsfeer....een warme tijd in deze koude, kille wereld. Het was nog even zoeken naar een betaalbare boom....want op ons dorp werd de hoofdprijs gevraagd. Maar een paar dorpen verderop vonden we toch een mooie boom, voor een redelijke prijs. Tja, we blijven Hollanders ;-).

Deze krans heb ik al een paar jaar, en hij blijft leuk. Er zitten kleine lichtjes in, en dat geeft een stralend effect.



Dit dienblad is eigenlijk bedoeld om foto's in te doen. Maar ik vind kantachtige borduurtjes veeeeeel mooier. Deze week kwam het er eindelijk van om 4 geschikte patroontjes te vinden in mijn collectie machineborduurtjes en ze ook uit te borduren. Je kunt het makkelijk verwisselen als er iets anders in moet. Zo kun je variƫren....en daar hou ik van!





vrijdag 9 december 2011

Warme armen om je heen....

Sinds een aantal maanden woont de moeder van Rob niet meer thuis. Haar geheugen laat haar meer en meer in de steek....Moeilijk, maar het is het beste voor haar. Om haar kamer wat persoonlijker te maken, besloot ik om een quilt te maken voor haar. Ik had al tijden een layercake van Moda liggen, en dat waren precies de stofjes die bij haar passen. Een square-dance had ik ook nog nooit gemaakt, dus een mooie gelegenheid om het eens te proberen.

De quilt is inmiddels af, en is een royale 1 persoonsbedquilt. De quilt heeft als naam: Warme armen om je heen.....De quilt is niet alleen als decoratie bedoeld, maar ook om letterlijk warmte te geven als ze moeders zich alleen voelt. Ik weet bijna zeker dat ze de quilt heel mooi zal vinden.