Handige Handjes

Welkom op mijn blog! Ik ben Yvonne, en volgens velen erg handig met mijn handen. Denk dan aan patchwork en quilten, borduren met de hand en borduurmachine, kleding en lingerie maken en andere creative uitspattingen.



Bedankt voor je bezoekje, en laat eens een reactie achter bij de blogjes...Groetjes, Yvonne.



woensdag 29 februari 2012

Voorzetje...

Een rok met bloes, die staan in het nieuwe Lutterloh-supplement....en omdat er nog genoeg lappen in de kast liggen kon ik direct aan de slag. De bloes heeft vanuit de schouders plooien zodat de hals in een draperie valt. de mouwen zijn 3/4 en dat is voor het komende voorjaar altijd handig, het staat niet meer zo winters. De rok heeft een verhoogde taille en wordt met een riem gedragen.

Ook de borduurmachine heeft weer overuren gemaakt, en een eenvoudig tuniekje opgeleukt.




Ook hier 3/4 mouwtjes met een borduur. Dit bloesje staat leuk op een rokje of een zomers broekje van linnen.....Nu nog wat meer zonneschijn en hogere temperaturen graag!




zondag 26 februari 2012

Voorjaarskriebels....

Het NOROvirus heeft mijn lijf verlaten....en plaats gemaakt voor een ander virus: kleren maken. Al tijden lag hier een wit katoenen lap te wachten om tot een bloes te worden omgetovert. Maar eerst werden de panden door de borduurmachine bewerkt. Dat blijft een fascinerend gezicht: je zet een borduurpatroon op een ATAcard, stopt die in de borduurmachine, stof inspannen en borduren maar. De machine zoekt zelf zijn weg, en geeft een piepje als de volgende kleur aan de beurt is. Zo geschreven klinkt het allemaal als appeltje - eitje, maar tijdens dit alles kan er best veel misgaan. Zoals draadbreuk, verkeerde versteviging of niet strak genoeg inspannen stof.
Gelukkig had ik van dit alles geen last, en deed mijn Janome precies wat ik van hem verwachtte.

Kijk maar: prachtige motieven op de voorpanden en onderaan de mouwen. De bloes heeft een deelbare rits middenvoor...weer eens iets anders dan knoopjes.




Ook het achterpand is voorzien van een borduur. Dat is een samengesteld motief...ervaren borduursters zien de truc direct.





Ook het nieuwe supplement van Lutterloh viel gisteren in de brievenbus, en er staan weer heel veel leuke modellen in. Zoals 3/4 broekjes, leuke rokjes , zomerse jurkjes en shirtjes. Er is dus weer veel inspiratie en gelukkig genoeg lappen in de kast. Binnenkort een mini-modeshow door Shirley?






woensdag 22 februari 2012

Aangevallen door NORO

Het is gelukt: ik ben succesvol aangevallen door het NOROvirus. Jarenlang de dans ontsprongen op mijn werk....maar nu dus flink raak. Het virus waard rond op een afdeling in de stichting waar ik werk. Ik was wel van tevoren op de hoogte, maar ja....iemand moet toch de bewoners verzorgen. En 2 avonden late dienst is genoeg om besmet te worden.


Ook wij liepen tot de tanden gewapend rond: een plastic schort, handschoenen en mondkapje. En handen wassen....heeeeeel veeeeel handen wassen en daarna met handenalcohol bewerken.

En toch heeft het niks uitgehaald......want dit virus is een echte die-hard!

Dat wordt dus eerst een beddag, daarna een dag bankhangen en hopen dat mijn lijf het virus succesvol zal deleten.......

Tot snel!


woensdag 15 februari 2012

Streepjes en kant...

....gaan prima samen! Dat hier niet alleen een lingeriestorm waait zal jullie niet verbazen. Maar over al die mooie BHtjes moet toch ook nog wat anders gedragen worden. Het voorjaar begint zo zachtjes aan al te kriebelen. Dus afgelopen dagen ook gewerkt aan een gestreept jasje. Het is een model uit Lutterloh..... Dit keer ook eens creatief geweest met de covermachine. Het rode sierstiksel is met een speciaal decoratiefgaren gemaakt. Ik heb dat op de grijper van de covermachine gedaan en gezorgt dat het stiksel op de goede kant van het jasje kwam. Rode knopen maken het geheel af.

Onder het jasje een shirt met een kanten pas en mouwen. Een simpel model, maar een heel goede pasvorm.
Wat ontbreekt is een bijpassende jeans...daar ga ik hard aan werken.


dinsdag 14 februari 2012

Klein windvlaagje....

Stak er zomaar ineens een klein windje op..... Ik ben al een week of 2 aan het denken over een balconetBH. Ik had er al eentje gemaakt, en die is niet naar mijn zin. Maar het liet me niet los. En ineens...viel het kwartje!
Met een kantje wat ik al een tijdje geleden van Emmy had gekregen heb ik een balconetje gemaakt naar mijn eigen idee....en die past wel! Soms kan een lingeriemaakster toch heel wat afdenken....zou je niet zeggen als je een BHtje ziet.....

Gevalletje voorraadbeheer door mijn Valentijn....

Vandaag is het Valentijnsdag....en mijn lief heeft me een grote doos met allerlei leuke spullen kado gedaan.....
Jullie zien het....mijn Valentijn weet heel goed waar mijn hartje sneller van gaat kloppen. Niet van dure juwelen, bossen rode rozen of een geurend parfum......nee... klosjes garen en ritsen!

Er zit werkelijk van alles in: vlieseline, elastisch biaisband, machinenaalden, lockgarens en nog wat andere artikelen die ik best gebruiken kan. Mijn voorraad is weer helemaal up-to-date, ik kan aan de slag zonder voor ieder wissewasje naar de markt te moeten...heerlijk!
Happy Valentinesday!


donderdag 9 februari 2012

Day and Night....

De laatste dagen weer hard gewerkt aan een bijzonder setje....iets voor dag en nacht. De spulletjes voor deze set had ik al lange tijd in huis, maar het ontbrak me even aan inspiratie om er iets moois van te maken. Maar de laatste dagen heb ik echt genoeg ideetjes, dus dan gaat het bijna vanzelf. De BH had ik een paar dagen geleden al in een witte uitvoering gemaakt, en de slip heeft veel kant...ook in het achterpand. Het idee deed ik op tijdens TVcommercials...daar zag ik een soortgelijke slip bij een lingeriemerk voorbij komen...


Daarom ook de achterkant eens op de foto gezet....Het heeft een beetje een hartvorm, is weer eens iets anders.



Voor de nacht heb ik er een sleepdress bijgemaakt...een beetje ondeugend, maar dat mag best wel eens!

Vanaf volgende week gaat de wind draaien, kom eens kijken uit welke hoek dat zal zijn!




woensdag 8 februari 2012

Black Beauty

Wat een wind hè? Hier wel hoor....de lingeriestorm blijft nog lekker doorstaan....
Deze keer stond de push-upBH op het to-do-lijstje. En datviel nog helemaal niet mee! De BH die Charlotte showt, is inmiddels het tweede push-up-exemplaar. De eerste was wel goed, alles paste netjes, maar van push-up-effect was niet echt sprake. Gelukkig heb ik mijn persoonlijke helpdesk, Hannie , en de dames van het zelflingeriemakenforum. Twee hulplijnen dus, die mij goede tips geven. En die tips hebben goed geholpen, want ziedaar: een goed pushende BH. Helaas op Charlotte niet te zien, maar ik kan jullie zeggen dat het zijn werk doet.


En wat is nu een BH zonder slip? Juist...taart zonder slagroom. Dus ook hier natuurlijk een mooi slipje, met naar voren verlegde zijnaden, dat zit heel prettig. Het kant wat je naar het achterpand ziet gaan loopt ook daar door.....en dat geeft een mooi effect op het achterpand van het slipje. Dit keer ook het kant eens over de lycra verwerkt, voor een mooie donkere uitstraling.


Wat ik vandaag ga doen? Dat zien jullie morgen weer!


maandag 6 februari 2012

Winterglitz

Als bepaalde dingen van een leien dakje gaan...moet je daar vooral niet mee stoppen! Het hele land ligt onder een laag sneeuw, en dat geeft inspiratie. Een sneeuwwit kantje en prachtig stofje maken met elkaar een prachtig setje.

Hier en daar veranderen de details...zoals een extra kanten zijcupje...bijna niet te zien op de foto jammer genoeg. Ondertussen kan ik bijna alle dagen van de maand kiezen uit een ander setje....ach, er zijn ergere dingen en ik ben van de straat. De lingeriestorm blijft voorlopig nog aanhouden.....

zaterdag 4 februari 2012

Pretty in pink

Afgelopen week stond in het teken van werk en een balconetpatroon tekenen. Dat viel nog niet mee, zo'n balconetBH. Uiteindelijk had ik een op het oog redelijk patroon, maar toen de BH af was en ik hem paste, bleken de cups te ondiep. Dat werd dus aanpassen en overnieuw maken. De BH paste toen wel , maar het blijkt dat zo'n model niet bij mijn figuur past. Geeft niks, leer ik weer van. Gisteren kreeg ik per post een paar schattige kantjes van Emmy. Het toeval wil dat er op het zelflingeriemakenforum een nieuw thema is: ton-sur-ton. Het lieve rose kantje van Emmy, samen met een stukje lichtrose lycra van mij en met witte fournituren werd het een lief setje: Pretty in pink. Gelukkig past dit setje perfect. Op naar het volgende project.