Handige Handjes

Welkom op mijn blog! Ik ben Yvonne, en volgens velen erg handig met mijn handen. Denk dan aan patchwork en quilten, borduren met de hand en borduurmachine, kleding en lingerie maken en andere creative uitspattingen.



Bedankt voor je bezoekje, en laat eens een reactie achter bij de blogjes...Groetjes, Yvonne.



zaterdag 29 december 2012

Café au lait

Het zijn nu van die dagen....veel vrije tijd...dus dan komen bij mij de creatieve kriebels los.
Daarom heb ik eerst de kantjes voor de lingerie bekeken. Al langere tijd wilde ik een huidkleurige set maken. Zo gezegd, zo gedaan.
Maar als je zegt huidkleurig, dat klinkt zo saai....dus mijn setje heet:
Café au lait. Ik vrees dat er toch weer een lingeriestormpje gaat opsteken!

vrijdag 21 december 2012

Mantelpakje voor Kerst...

Dit plaatje staat in het Lutterlohboek, in supplement 243. Ik was er vorig jaar al voor ''gevallen'', maar ik kon maar niet de goede stof vinden. Het bontje had ik al wel.....
Maar goed, dit jaar lukte het wel en vond ik een soort mantelstof wat erg op fluweel lijkt. het is het niet, want het heeft geen glans. Maar het bont maakt het juist mooi.
Het is een klassiek pakje, met een roklengte tot onder de knie. Het jasje is getailleerd en heeft ook bontaccenten. Het viel me mee om dit spul te verwerken.

De kraag ligt redelijk plat, en heeft een lieve uitstraling gekregen door de ronde vorm.
Kij, zo ziet het er van dichtbij uit....Zwarte stof laat zich altijd moeilijk op de foto zetten....maar het is echt zwarte stof. Ook het bontje is zwart, maar door de bewerking met stiksels lijkt het of er grijs in zit...gezichtsbedrog! Ik ga er een echt damesschoentje bij dragen en zwarte panties.

dinsdag 18 december 2012

Kijk toch eens.....

Voor de kerst ben ik zeer verrast met dit lieve borduurtje.....van Syl! De lieve schat vond nog tijd om dit te borduren..en ze hééft het al zo druk.....
Lieve Sylvia, heel hartelijk dank voor deze lieve wens....het hangt op een zichtbaar plekje in de huiskamer, dan kan ik iedere keer even aan je denken!!

Ook al ben ik toch meer van het werken met naai-en borduurmachines, zo af en toe maak ik toch heus wel wat kruissteekjes met het handje. Op het blog van Soed Idee is op dit moment een hele leuke BOM van start gegaan. Simone heeft een oud schoollapje omgezet in een telpatroontje. Niet zo heel erg groot, maar niet minder leuk. Ik wil het over een poosje gaan gebruiken als een midden voor een quilt[je].

zondag 16 december 2012

Gabriëlle....

Sinds een week staat bij ons de kerstboom in de huiskamer. Maar de top van de stam was eigenlijk te dik voor de traditionele piek. Gelukkig had ik nog een prachtig borduur van een engel. Best even wat werk, maar toch erg mooi geworden.
Ik heb enorme bewondering voor de ontwerpers van dit soort borduurwerk, om het te digitaliseren. De engel bestaat uit 5 delen: een achterkant, met het hoofd, een voorkant, een soort borststuk met handen en 2 vleugels. Er komt naderhand geen naaiwerk meer aan te pas. Aan het borduur zitten een soort knoopjes die je door gaatjes duwt, en je engel is klaar. Een FSLborduur [ Free Standing Lace] maak je met wateroplosbaar vlies. Naderhand spoel je de overtollige vliesdeeltjes eruit, en als je dat niet al te lang doet blijft er wat van dat spul achter in het garen. Als de kanten delen opdrogen dat wordt het werk hard, en houd zo de vorm. Ik vind het leuk om de engel wat schittering te geven, dus heb ik er wat hotfixkristallen opgeplakt.
En nu staat ze hoog in de boom te pronken....
Voor ons dus geen ouderwets piek meer, maar een heuse engel.

dinsdag 11 december 2012

Wit op Wit...updeetje

Begin aan een sampler, en je hebt er een verslaving bij. Dit soort blokken zijn zo leuk om te maken...
Dit blok is echt favoriet bij mij...een variatie op een 8 puntige ster...
En deze ziet er ook zo fris, knisperig uit.
Het is een feestje om de blokken te kiezen. Ik heb gelukkig genoeg blokken in EQ7 en Blockbase staan....dus die quilt komt wel af!

maandag 10 december 2012

Wit op Wit quilt

Al tijden, zeg maar inmiddels jaren, ben ik witte, beige en créme kleurige lapjes aan het sparen. Nu heb ik genoeg verzameld om er een mooie quilt van te maken.
Tijdens het verzamelen dacht ik ook al na hoe de quilt dan zou moeten worden. Er waren verschillende ideeën, zoals een soort sterrenquilt met blokken in allerlei verschillende maten. Of een sterrenquilt, met allemaal sterren in een cirkel zoals een kompas. Ook Rob om raad gevraagd...en die zei: doe weer eens een sampler. En zo zal het worden: een samplerquilt. Met gewoon van die ''gouwe ouwe'' blokken.
Het eerste blok laat ook gelijk de naam van de quilt zien: Vintage Sampler.
Toch zo leuk om te doen...blokken maken! De afmeting van de blokken is 14 inch, dus een royale maat. Dat heeft als voordeel dat de patches niet al te mini worden, want het moet wél met de naaimachine in elkaar te naaien zijn....De blokken komen op de punt in de quilt, dus zo gaan ze ook op de foto....
Ik ga weer snel verder, blok 3 ligt te wachten!

zondag 9 december 2012

Klus geklaard!

De donkere dagen van december zijn weer aangebroken, en ik vind het heerlijk!
Gisteren heb ik samen met Rob een kerstboom gekocht. In een naburig dorp worden ze op een veldje gekweekt, dus het is een echte Betuwse kerstboom. De boom is al zo'n 12 jaar oud...en mag nu zijn laatste weken doorbrengen in onze huiskamer.
Het is nog best lastig kiezen op zo'n veld...daar lijken die bomen helemaal niet zo groot.
Maar de boom staat hier dus klem tussen de vloer en het plafond! De piek is even een geval apart: de stam is best dik en de boom heeft een volle kroon. Ik moest er dus een stuk vanaf knippen met de snoeischaar. Toen bleek dat de opening van de piek weer niet op de stam paste....dus weer wat geklungeld, en toen stond de piek scheef...ggrrrr. Rob had de oplossing: klem zetten tegen het plafond. Zolang er niemand tegen de boom stoot blijft alles op zijn plek.
Kijk maar: het kan nét!
In de boom hangen ook eigen knutselwerkjes: kanten borduurtjes in de vorm van engelen en andere kersterige motiefjes.
Natuurlijk is zo'n boom heel erg leuk, maar eigenlijk ook een enorme sta-in-de-weg. Ach, het is maar voor een korte tijd...dus met een beetje inschikken van de tafel en de bank lukt het allemaal weer.
Volgend jaar gaan we toch echt proberen om een kleinere boom te zoeken.
Tot slot nog een oude bekende: de krans met de zakjes en piepkleine lichtjes.
Iedereen veel plezier toegewenst met het in kerstsfeer brengen van je huis!