Handige Handjes

Welkom op mijn blog! Ik ben Yvonne, en volgens velen erg handig met mijn handen. Denk dan aan patchwork en quilten, borduren met de hand en borduurmachine, kleding en lingerie maken en andere creative uitspattingen.



Bedankt voor je bezoekje, en laat eens een reactie achter bij de blogjes...Groetjes, Yvonne.



woensdag 26 juni 2013

Meer femenine.....

Soms is kleding maken net een quiltproces.....uit een kleine lap toch nog iets te voorschijn toveren.
Ik had nog een stuk stevige stretchdenim liggen....en heb net zolang gepuzzeld tot er nog een jackie uit ging.
Wel een mouwloos exemplaar, en smokkelen met een naad in de kraag en de onderkraag en armsgatbeleggen van andere witte stof.
Geen kip die daar op let!
Ik heb er natuurlijk wél mijn handtekening op gezet:
ook letterlijk, want op de rechterschouderpas staat mijn monogram. Verder staan er luchtige zomerborduursels op...zoals een vlinder en een scrollmotief onder de borstzakjes.
Even de scroll wat dichterbij....
Ook de vlinder is fraai!
Als klapstuk het achterpand....met nu een meer feminine uitstraling....Straks denken jullie nog dat ik alleen maar enge dingen borduur......LOL.
De borduursels zijn van OESD, Sepia motieven. Ik hoop dat het snel warmer wordt, dan kan ik het aan met alleen een shirt eronder..en natuurlijk een broek of rokje.
Het patroon van dit jack is hetzelfde als die met de skull...alleen zonder de mouwen.

maandag 24 juni 2013

Stoer, brutaal....ik heb een tattoo!

En wat voor één! Het is gedurft....een beetje anders dan jullie van mij gewend zijn....en als ik het dan doe, doe ik het maar meteen goed!

Hier begon het mee...rozenblaadjes...
Een rand met 5 rose rozen....
Hier gaat het al wat worden...
Nu nog invullen met allerlei mooie details...
En zo ziet mijn tattoo er in volle glorie uit......ik vind hem geweldig!! Het is een patroon van Urban Threads, en heeft maar liefst 72.000 en nog wat steken en daar doet mijn machine toch een uurtje of 3 over. Ik laat mijn Bernina niet op volle snelheid borduren, want dan trilt mijn hele vloer.
Ik heb er voor de gelegenheid maar een jeansjack omheen gemaakt...
De voorkant ziet er redelijk normaal en doorsnee uit....
Verrassing!! Als je mijn rug ziet, raak je bijna in shock....dit verwacht je toch niet van mij!!
De tekst is in het Spaans en betekend: Dag van de Doden....
In Mexico wordt dit jaarlijks gevierd en herdacht op 1 en 2 november, hier lees je er meer over. Ik ben blij met mijn bijzonder jeansjack, en benieuwd wat '' de rest ''  er van vindt......
Als je nog even hier kijkt, dan is mijn jack nog redelijk bescheiden.....
Het patroon van het jack is van Lutterloh, uit S275, model 261.

maandag 10 juni 2013

Vriendjes worden met....

....de weegschaal...want mijn gewicht ging de verkeerde kant op.
Begin april was ik begonnen aan een jurkje, uit Lutterloh. Toen ik het jurkje aantrok, bleek het veel te strak te zitten...echt geen gezicht. Uit nijd heb ik toen niet eens de zoom erin gemaakt.
Het was hard nodig om eens goed na te denken....en het probleem aan te pakken.
Daar ben ik eind april mee begonnen; het gewichtsprobleem aanvallen met een voor mij goede methode: afvallen met behulp van het Cambridge programma.
Inmiddels wordt ik weer aardig vriendjes met de weegschaal...er is alweer heel wat minder van mij.
Dus de leuke jurkjes die in mijn kast hangen kan ik bijna weer aan ;-).
Zo ook het jurkje waar ik het net over had. Vanmorgen heb ik het gepast, en nu bleek dat het in de taille al veel te ruim zat......Dat was makkelijk op te lossen met figuurnaden in het achterpand, die zaten er nog niet in.
Ik vind poseren voor een foto niet echt mijn ding....maar goed...zo zie ik er nu uit....Op de taillehoogte zit een ietwat vreemde plooi...mijn jurkje zat niet helemaal recht naar beneden..heb ik weer....
En mijn fotograaf attendeert mij daar ook niet op!
Het jurkje komt uit Lutterlohsupplement 286, model 196.


zondag 9 juni 2013

Jas met borduur

Op de website van Urban Threads stond een prachtig bewerkte jas.....en al tijden spookte dit door mijn hoofd. Ik vond het zo mooi en niet alledaags, daar ging ik ooit iets mee doen.
Sinds een half uur is mijn jas af, niet exact een kopie van de UTjas, ik heb er mijn draai aan gegeven.
Het model van de jas komt uit een supplement van Lutterloh, nummer 210 model 209. Het is eigenlijk een jasje voor amazones, maar ik vond dit model het beste passen bij dit project.
De avondzon werpt een glimp op mijn jas...Het borduurwerk is in allerlei grijstinten, de stof van de jas is een hele fijne babyribstof.
De zakkleppen en mouwranden zijn ook voorzien van een borduur. Onder de linkerzakklep heb ik een borduur van een zakhorloge gemaakt.
Het rugpand heeft een Airship Captain borduur....en een diepe stolpplooi in het onderpand.
Even het horloge van dichtbij bekeken.....
Ik vind het een geslaagde jas, zoiets vind je niet in winkels. De borduurmotieven zijn geïnspireerd op het Steampunkthema, een fantasiewereld die mij prikkelt.....

zaterdag 8 juni 2013

Ruim 50 meter...

Het was even sjouwen, maar dan heb je ook wat!
Deze tasjes waren goed gevuld met...lapjes!
Kijk maar...
5 meter wit linnen, 3 meter zwart linnen, 2 meter groen linnen, en 2 meter donkerblauw linnen.
Op deze foto zie je een aantal stapeltjes...links voor ligt wit en donkergrijze lycra voor lingerie, aan de rechterkant gestreepte stof voor bloesjes en onderop een lila lap voor een twinsetje. Verder ligt er denimstof, punti di roma [een zeer mooie kwaliteit stevige tricot], kantstof in rood en zwart, gebloemde stretchstof voor jurkjes en de nodige meters voeringsstof.....in totaal heb ik ruim 50 meter stof gekocht.
Ik kan dus aan de slag.....en zal mij voorlopig niet vervelen!
Nog even een close-upje van de gebloemde stof, bovenop ligt het rekbare kant. Dat wil ik gaan verwerken in shirts of een jurkje....ik zie nog wel. In ieder geval is er voldoende van. Ik hoop snel wat te laten zien!

woensdag 5 juni 2013

Lief!!





Vanmorgen stond de pakketdienst al vroeg voor de deur...met een pakketje voor mij.
Een grote verrassing....want de afzender was ElectricQuilt.
In het doosje zaten 2 boeken, eentje voor EQStitch....een heel fijne aanvulling op de videolessen die al op de DVD staan. Geschreven door Yvonne Menear, ik kan mijn borduurtjes nu nog handiger, mooier en leuker maken.
Het tweede boek is om nog beter zelf blokken te kunnen tekenen in EQ7. Met zo'n handig boek kom je toch weer op ander ideetjes....waar je zelf niet aan denkt.
Die Rob....zomaar besteld...wat een lieve verrassing, zo op een zonnige woensdag!