Handige Handjes

Welkom op mijn blog! Ik ben Yvonne, en volgens velen erg handig met mijn handen. Denk dan aan patchwork en quilten, borduren met de hand en borduurmachine, kleding en lingerie maken en andere creative uitspattingen.



Bedankt voor je bezoekje, en laat eens een reactie achter bij de blogjes...Groetjes, Yvonne.



maandag 30 juni 2014

Ben-nie-bang-van-slangen!

Laatst heb ik een pittig lapje gekocht......met een slangenprintje! Daar hoef je niet bang van te worden.
Het is een stofje met stretch, dus zeer geschikt voor een aansluitend model.
In de Knipmode van juli 2014 stond het patroon. Het lijkt ingewikkeld, maar het valt reuze mee om te maken.
De halsrand en onderkant van de mouwen zijn afgewerkt met een biesje. Ook dat is snel gepiept, want met de binder op de covermachine gaat het bijna vanzelf. Ook de zoom is met de cover machine gestikt.
De gedraaide band over de taillenaad ziet er moeilijk uit, maar ook hier: schijn bedriegt!
Ik vind het een geslaagde jurk....laat nu morgen de zon maar gaan schijnen!

zondag 29 juni 2014

Van te groot naar passend....

Onlangs heb ik onze kledingkast eens doorgespit. Veel is er weg gegaan, maar ik kwam ook een nieuw shirt tegen.
Dit shirt zit Rob veel te ruim, maar wegdoen vond ik ook geen optie.
Dus de schaar er in!
Met het befaamde Lutterlohsysteem eem patroon gemaakt, en dat past precies uit de panden.
Ook de mouwen konden prima uit de ''oude'' mouwen.
Rits-rats met de lockmachine.....daarna de zomen  met de covermachine.....en je shirt is klaar!

donderdag 26 juni 2014

Nog 2 er bij....

Zooooo leuk om te doen: jurkjes maken!
Het patroon van de tricot-vlinderjurk heb ik nog een keer gebruikt. Dit keer heb ik een lap linnen gebruikt. Dat lag al jaren in de kast, en het was nog genoeg voor dit jurkje. Het heeft een ingeweven streep in lime, geel, wit en fuchsia-rose.
Het ziet er heel anders uit, zonder de biezen langs de hals en armsgaten. De jurk is ook gevoerd, en langs de zoom heb ik een kantje gestikt...
Vanmiddag heb ik een bijzonder jurkje gemaakt, met een a-symmetrische halslijn...
en maar 1 mouw. Hij stond ook al tijden op mijn verlanglijstje......en eigenlijk was hij supersnel klaar. De stof is licht elastisch, en dit keer heb ik de jurk niet gevoerd. Ook dit patroon is van Lutterloh.
Op naar het volgende project!

vrijdag 20 juni 2014

Ik kan het ook aan!

Het witte linnen jasje is ook af, en ik vind het erg leuk geworden.
Zelf maken is erg leuk, nog leuker is het dragen van de kleding die onder jouw handen zijn ontstaan.
Het jasje is echt zomers, met de korte mouw. Ik heb het wel gevoerd, vind dat mooier staan en voor de afwerking natuurlijk.
Het kan dicht, maar open gedragen is wel vlotter.
Op de foto zie je de zakken niet zo goed.....en ik had er nog zo mijn best op gedaan. Het zouden alleen opgestikte zakkleppen moeten zijn, maar ik he er echte zakken van gemaakt, netjes met een paspel aan de binnenzak.
En als de zon dan echt uitbundig gaat schijnen, kan het jasje uit.....
Nu maar hopen dat dat snel gebeurd!!!!

woensdag 18 juni 2014

Jurk nummer 6....

Nog steeds in de jurken-flow, want ze zijn zo leuk om te maken....en met een zomerse dag heerlijk om te dragen.
Hier ben ik al lange tijd weg van....
© Copyright by Modeverlag Lutterloh

Het model van dit jurkje is echt tijdloos....en ik heb hem gemaakt van een bedrukt linnen in blauwtinten.
De taillenaad is wat hoger en het bovenpand heeft ingestikte plooitjes. Een smal bandjhe van dezelfde stof benadrukt de taille.
Middenachter zit onderaan een klein loopsplitje en de jurk sluit met een blinde rits. De rok is gevoerd, dat zit prettiger.
Op het plaatje bovenaan, staat ook een zomerse blazer, die ga ik ook nog maken van wit linnen. Dan is het een mooi setje. Deze modellen komen uit S229 van Lutterloh.

maandag 16 juni 2014

Nummer vijf!

Ook in jurken zijn er snelle projecten. Zoals de jurk van vandaag.
Afgelopen vrijdag kocht ik een mooie tricot, met vlinders erop. De lap was het laatste stuk van de rol, maar net genoeg voor een jurkje. Wel een jurkje zonder toeters en bellen......kijk maar:
Een simpel model, maar wel met wat details voor de pasvorm. Zo zitten en figuurnaden op bustehoogte, en een lichte taillering in de zijnaden.
Ik heb de jurk gevoerd met een jerseyvoering, dus een klein beetje rek voor het comfort. Voordeel van zo'n voering is dat het wel in de breedte maar niet in de lengte rekt. Zo blijft de hals en armsgaten netjes in model.
Ik heb de hals en armsgaten ook voorzien van een biesje, dat zit prettig en ik vind het mooier afgewerkt.
De naden zijn doorgestikt met de covermachine, kijk maar:
De zoom is ook snel: met de lockmachine een rolzoom gemaakt, en omdat het tricotstof is gaat het een beetje golven. Ik vind dat een leuk effect, lekker zwierig om je benen.
Ook dit is weer een Lutterlohpatroon, uit S229 en het is model 33. Een patroon uit de jaren '90 van de vorige eeuw....maar beslist nog hip genoeg voor 2014!

zaterdag 14 juni 2014

Zomerjurkjes...

..je kunt er niet genoeg van hebben! Met dit weer is het iedere dag rokjesdag...
De afgelopen 2 weken ben ik druk geweest met het uitbreiden van mijn jurkjesbestand. Alle modellen komen uit Lutterloh, ik vind het echt zo'n fijn systeem om mee te werken...
De stof van deze jurk is transparant, maar met een bruine voeringstof is het toch netjes geworden. De dubbele volant langs de hals maakt het een zwierige jurk, en ook de rok is schuin van draad geknipt zodat hij mooi valt.
Een jurk van een licht elastische stof, met deelnaden voor en achter. In de linkerdeelnaad is een godet ingezet, een soort punt die een beetje uitwaaiert.

Een heerlijk zomers model van bedrukt linnen. Ook deze jurk is helemaal gevoerd, dan valt het mooier en draagt prettiger.
Deze jurk heb ik al eens gemaakt, maar ik vind het zo'n leuk model dat hij nog een keertje mag. In de panden zitten horizontale deelnaden, die ik extra heb benadrukt met donkerblauw pipingband van satijn. Ook langs de hals en armsgaten zit het pipingband. Het geeft net een beetje sjieke uitstraling aan de jurk. Erg veel werk is het niet, want je stikt het er tussenuit met een speciaal voetje, nr. 35 van Bernina.
Ook deze jurk is gevoerd en het materiaal van de jurk is een bedrukt linnen.
Er zijn dus vier jurken bij, en nummer vijf zal niet lang op zich laten wachten......LOL. Gisteren heb ik wat mooie lappen gekocht bij mijn lappenman op de markt, ze waren nu 7 euro per meter, en in zo'n rechte jurk gaat ongeveer 1,5 meter stof.....ritsen, garen en ander spul heb ik hier genoeg, dus voor een tientje per jurk ben ik klaar!
Laat de zomer maar komen!!!!

maandag 2 juni 2014

DWR

Double Wedding Rings......zo leuk....maar dat vindt niet iedereen [ meer ].
Alweer een flinke tijd geleden had Sylvia een opruimwoede. Dat betekende dat er rigoreus de bezem door een aantal projecten van haar ging.
Zo wilde ze haar DWR in wording echt gaan weggooien!!
Daar heb ik een stokje voor kunnen steken, en heb liefdevol alle onderdelen in ontvangst genomen.
Ik heb het nu gebombardeerd tot mijn terrasproject. Het is prima op de hand te patchen, want ik ben nu in het stadium dat alle elipsvormen aan de witte middendelen gezet worden en dan de blokken weer aan elkaar.
Dit is een elips, 4 van deze vormen en zo'n wit middendeel vormen een blok, een weddingring.
Zo ziet een blok eruit......de ronde en holle vormen zijn natuurlijk ook met een naaimachine te naaien, maar met de hand gaat dus ook heel goed.
En dit is het beginnetje van een rij....ik denk dat ik er zes nodig heb voor mijn bed, en dan natuurlijk zes rijen....Gelukkig wordt het deze week prachtig weer, dus ik denk dat er veel aan de DWR gewerkt wordt!
Fijne week!