Handige Handjes

Welkom op mijn blog! Ik ben Yvonne, en volgens velen erg handig met mijn handen. Denk dan aan patchwork en quilten, borduren met de hand en borduurmachine, kleding en lingerie maken en andere creative uitspattingen.Bedankt voor je bezoekje, en laat eens een reactie achter bij de blogjes...Groetjes, Yvonne.zaterdag 25 juli 2020

Met Gloria in de gloria

Sinds een aantal weken heb ik een bijzonder geweldige machine op de naaitafel erbij: een BabyLock Gloria, dat is een combi van lock -en cover machine. Alle mensen, wat een geweldige prestaties levert dit apparaat. Dit soort combi’s hebben de naam ingewikkeld te zijn...nou....dan hebben ze deze dame nog niet van dichtbij gezien!
Ok, het heeft een learning curve, maar dat heeft alles wat je niet kent. Na een aantal dagen van inrijgen, naalden op een andere positie zetten, omzetten van cover naar lock naar cover, het Revolution Air threading system....echt ..het is SUPER! Mooie steken, en bijzondere steken en bijzondere steek combinaties. De wave steek, BabyLock is het enige merk met cover/lockmachines die dit kan maken. Zo bijzonder en vooral geweldig. Nu kun je nog meer je eigen touch geven aan kleding of decorative projecten. Genoeg gekletst....dit is ze :


Is ze niet prachtig? Met goed licht, ruimte tussen de naalden en motor, en alle knoppen op handige plaatsen. En ook nog met een kniehevel, zodat je beide handen vrij hebt om je werk goed onder de voet te leggen.

En ze heeft een flinke voet, die het werk stabiel onder de naalden stuurt en ook goed over de transporteur. 
Uiteraard is er een heel arsenaal aan voeten voor deze dame, en natuurlijk zijn er al een flink aantal aangeschaft. Blindzoomvoet, elastiekvoet, kant aanzetvoet, rimpelvoet, paspelvoet en parelvoet. Ook 2 doorzichtige exemplaren , de curve voet en de basisvoet. Handig als je echt heel precies werk wil doen en goed zicht op de steken wil hebben.

Ook een bandgeleider erbij gekocht, eentje met een enkelvoudige vouw aan de onderkant en een afgewerkte breedte van 15 mm. Mooi om bijvoorbeeld een halsrand mee af te werken.

Het Revolution Air threading system...dat maakt het inrijgen van de grijpers echt zo easy...kijk maar...ziet er mooi uit hè? Alles is goed bereikbaar, en als alles ingeregen is wordt netjes afgedekt met de grijperdeksel.
Het leuke is dat deze machine niet kieskeurig is..ze lust alle soorten garens. Dik, dun, metallicgaren noem maar op. Dat maakt haar toch wel erg bijzonder.
Die proefjes...nou..dat was een feestje om te doen. Tegelijk word je heel bedreven in het inrijgen van de machine en instellen van de steken. 

Dit was een proef waar ik heel erg dik garen op de grijper voor de kettingsteek heb gebruikt, dat is het dikke zwarte stiksel aan de linkerkant. Daarna was er een combi van metallicgaren met borduurgaren aan de beurt. Vervolgens een dikker garen op de grijper en een flatlocknaad gemaakt, dat is het gele stiksel. Natuurlijk ook de parelvoet uitgeprobeerd, ik heb toen doorzichtig garen op de bovengrijper gezet en een kralen ketting door de parelvoet laten lopen. Zo leuk, het lijkt of de kralen op de stof zweven. De laatste testjes zijn rolzomen..met onder andere metallicgaren. Alles ging moeiteloos...en daar word ik best even stil van!


Een proefje met de wave-steek...en ook die kun je met verschillende garens en andere steeklengte weer een andere uitstraling geven.

Natuurlijk heb ik ook al kleding gemaakt met de Gloria. Onder andere deze tuniek. Met de smalle coversteek heb ik met rood garen sierstiksels gemaakt...en dat geeft er net een pittig effect aan.

Best fris toch?
Omdat er bij een nieuwe machine altijd weer accessoires zitten, wil ik graag dat alles bij elkaar blijft. Dus vanmiddag mijn BERNINA 770 aan het werk gezet en een mooi borduur gemaakt om een houten doosje te personaliseren.
De tekst spreekt voor zich, ik hoop dat Gloria en ik samen hele mooie dingen gaan maken. En wat zit er in de doos? Dit....😁..

In het kleine doosje passen alle naaivoeten, zo raak ik niets kwijt en heb ik alles in 1doos opgeborgen. Het enige wat er niet in past is de kniehevel, maar die raak je niet zomaar kwijt. Het enige wat nog ontbreekt is een mooie stoffen afdekhoes, dus daar wordt binnenkort hard aan gewerkt!

6 opmerkingen:

 1. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Prachtige dame! Zo'n mooi!!Aan jpu besteed! Ook nog de 460?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Enthousiaste blog! Kan me voorstellen dat je de Gloria geweldig vindt. Ben al jaren babylock fan voor lockmachines. De Gloria is fantastisch maar was me net te duur. Ik heb de ovation combi en heb daar ook veel plezier van. De wave is ook zo’n leuke steek

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi, even een vraagje. Heb zelf de Ovation maar welk voetje gebruik jij voor de coversteek?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik gebruik de basisvoet, die zowel lock als coversteek kan maken. Misschien koop ik nog eens de covervoet erbij.

  BeantwoordenVerwijderen