Handige Handjes

Welkom op mijn blog! Ik ben Yvonne, en volgens velen erg handig met mijn handen. Denk dan aan patchwork en quilten, borduren met de hand en borduurmachine, kleding en lingerie maken en andere creative uitspattingen.



Bedankt voor je bezoekje, en laat eens een reactie achter bij de blogjes...Groetjes, Yvonne.



woensdag 22 december 2010

Kerstjurk en sokken...

Met Kerstmis wil ik altijd iets nieuws...In het laatste supplement van Lutterloh stond een jurk die mij direct aansprak. Op zich is het een redelijk eenvoudig model, maar de stofknoopjes en zwierige aanzet van het rokdeel geven het toch iets feestelijks. En ja, zwarte stof kan altijd...dus het is een iets rekbare, zwarte stof geworden. Nu vind ik het ook leuk om er een soort jasje bij te hebben, en uit een ander supplement heb ik het bolerootje gekozen.
In februari van dit jaar was ik begonnen met het breien van sokken...gewoon omdat ik dat ook wilde leren.


De eerste sok was al voor de zomer klaar...maar aan 1 sok heb je niet veel, dus de laatste weken ook de andere sok gebreidt en nu is het paar compleet.
Iedereen die dit blog bezoekt, wens ik hele fijne Kerstdagen, samen met geliefden om je heen!

Kerstjurk en sokken...

woensdag 1 december 2010

Charlotte showt...

Tja, mijn maten komen nu toch beter in de buurt bij de maten van Charlotte. Vooral de slip past een stuk beter! Voorheen moest er altijd een wasknijper aan te pas komen om ervoor te zorgen dat de slip niet afzakte bij Charlotte. Ik heb de hele set zelf getekent. De BH met de HCHmethode, en de slip met patronen van de lingeriecursus die ik 12 jaar geleden gedaan heb bij Ada van Dijk. De BH heeft nog hele kleine verbeterpuntje....maar hij is zeer zeker draagbaar...dus op naar de volgende set!