Handige Handjes

Welkom op mijn blog! Ik ben Yvonne, en volgens velen erg handig met mijn handen. Denk dan aan patchwork en quilten, borduren met de hand en borduurmachine, kleding en lingerie maken en andere creative uitspattingen.Bedankt voor je bezoekje, en laat eens een reactie achter bij de blogjes...Groetjes, Yvonne.vrijdag 12 november 2010

Siggy-swap...

Sinds 2005 sta ik op de lijst van siggy-swappers. Een siggy is een patchblokje met daarop een afbeelding of tekst, je naam, woonplaats en land en jaartal. Het blokje is blok D-13 uit de Dear Janequilt. Annelies heeft al een aantal jaren de lijst met siggy-swappers in beheer. Als je ook op de lijst wilt, dan benader je haar als eertse en ruil je je siggy met haar. Ze kijkt dan of je siggy voldoet aan de voorwaarden en afmeting. Dan kom je op ''de'' lijst, en je gaat ruilen met anderen die ook op de lijst staan. De lijst is gevuld met namen en adressen van over de hele wereld. Inmiddels heb ik heel veel Nederlandse, maar ook Duitse, Franse, Belgische, Scandinavische, Amerikaanse, Canadese, Australische, Spaanse , Italiaanse, Engelse en zelfs een Turkse siggy. Het is de bedoeling dat je siggy samen met een briefje over jezelf verzonden wordt. Erg leuk om te lezen van wie de siggy is die je ontvangt. Van de eerste 100 siggies is inmiddels allang een quilt gemaakt. Ook is er een aantal jaren geleden een Kerstsiggyswap geweest, die werd toen door een Nederlandse die woonachtig is in Zweden georganiseerd. Haar gedachte erachter was dat ze dan rond Kerst werd omringd door Nederlandse Kerst-en Nieuwjaarswensen. Natuurlijk zijn mijn Kerstsiggies ook allang tot een quilt verwerkt. Op de eerste foto heb ik 4 stapeltjes gemaakt, en het zijn 154 siggies.

Een hele tijd geleden heb ik nog eens gemaild met Brenda Papadakis. Zij is de dame die de quilt van Jane Stickle helemaal heeft ''uitgeplozen'', en alle blokjes heeft nagetekent en in boekvorm heeft uitgegeven. Wereldwijd zijn er vele Janiacs, die hun eigen versie van de Dear Jane hebben gemaakt. In de mail heb ik Brenda gevraagd om een siggy met mij te ruilen, en dat deed ze graag! Een hele eer vind ik dat, en haar siggy zal een plekje in het midden van de siggyquilt krijgen die ik van alle siggies zal maken. Mijn plan is om nog door te swappen tot ik er 200 heb. Dan vind ik het mooi geweest en ga de lijst van Annelies dan verlaten. Oja, ik heb een paar jaar geleden ook mijn baby-Jane gemaakt...die hebben jullie vast weleens gezien.

3 opmerkingen:

 1. Als er geen siggielijst was geweest, had ik jouw nooit leren kennen!!
  lang leve de lijst, ik heb er al jaren een hartstikke leuke en lieve vriendin aan overgehouden, die mij heel dierbaar is!!!!!
  xx, Syl

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Yvonne,

  Heel apart, zo krijg je een wereldquilt!!

  Toch??

  Fijn weekend, groetjes Thea

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @Syl: als de siggyswap ergens goed voor geweest is, is het feit dat we met elkaar in contact gekomen zijn..en dat niet alleen: we hebben inmiddels al 5 jaar een boeiende vriendschap die veel verder gaat dan quilten alleen. Lang leve de siggyswap!!

  BeantwoordenVerwijderen