Handige Handjes

Welkom op mijn blog! Ik ben Yvonne, en volgens velen erg handig met mijn handen. Denk dan aan patchwork en quilten, borduren met de hand en borduurmachine, kleding en lingerie maken en andere creative uitspattingen.Bedankt voor je bezoekje, en laat eens een reactie achter bij de blogjes...Groetjes, Yvonne.donderdag 14 juli 2011

Noviteit in sokken breien!

Zo af en toe neem ik de korte breinaaldjes ter hand...en begin aan een sok. Nu was ik laatst in de wolwinkel in Geldermalsen, en daar zag ik iets nieuws van Prym. Een soort brei-apparaatje om sokken te breien. Er komt geen breinaald aan te pas! Het lijkt eerder op punniken. Ik ben best een beetje nieuwsgierig, dus heb gisteren het brei-ding gekocht. Met wol natuurlijk.

Dit is de beschrijving van het opzetten....in het doosje zit een boekje met de hele beschrijving. Want er wordt ook een hiel gebreid, en natuurlijk de mindering voor de tenen. Ik ben geloof ik al 3x overnieuw begonnen...want ook al ziet het er simpel uit..nou..dat valt toch nog even tegen.

De dames op mijn werk vonden het er nogal ingewikkeld uit zien, en waren van mening dat ik toch beter sokken met breinaalden kan breien. Ik zie de dames volgende week weer, en wil ze dan een sok kunnen laten zien die met deze geweldige noviteit gebreidt is!3 opmerkingen:

 1. Hoi Yvonne,
  Het lijkt mij erg handig,dus ik heb er ook een besteld.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat jammer dat je met zo'n handig ding zo ingewikkels op moet zetten! Is het al gelukt?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb ook z'n ding en ik vind het ook nog al moeilijk wil het ook nog steeds leren

  BeantwoordenVerwijderen