Handige Handjes

Welkom op mijn blog! Ik ben Yvonne, en volgens velen erg handig met mijn handen. Denk dan aan patchwork en quilten, borduren met de hand en borduurmachine, kleding en lingerie maken en andere creative uitspattingen.



Bedankt voor je bezoekje, en laat eens een reactie achter bij de blogjes...Groetjes, Yvonne.



dinsdag 19 april 2011

Trots op mezelf....

Velen kennen mij als een volle, maar best gezellige tante! Inmiddels is er flink wat veranderd aan mijn gewicht. Afgelopen zomer zag ik de weegschaal toch echt de verkeerde kant uitgaan...en het scheelde maar een paar kilo of ik was de 100 gepasseerd. Dat vroeg om drastische maatregelen. Behalve dat het leuker is om slanker door het leven te gaan, is mijn gezondheid er stukken op vooruit gegaan. Inmiddels ben ik zo'n 33 kilo lichter, en kan ik met trots het gewicht wat mijn weegschaal aangeeft laten zien. Het gewichtverlies is niet zomaar vanzelf gegaan. Ik ben op 28 juli 2010 begonnen met het Cambridge programma. Dat is een bewuste keus, erg goed vol te houden en je wordt begeleid door een consulente. In mijn geval is dat Maja uit Leerdam. Iedere week ging ik naar haar toe, voor het wegen, een weekvoorraad shakes, soepen en maaltijdrepen. Maja leeft erg met je mee, geeft goede raad en support. Ik kan jullie zeggen dat het een enorme kick is als de weegschaal echt iedere week minder aangeeft. Ook mijn gehele garderobe is vervangen! Want ik heb nu zo'n zes kledingmaten kleiner nodig. En ook dat is dus heel leuk: nieuwe kleding maken!!

De shakebeker is maandenlang mijn trouwe bondgenoot geweest...en nee...de shakes komen nog steeds niet mijn neus uit!! Af en toe neem ik nog een shakedagje, om netjes op gewicht te blijven.
In totaal heb ik ruim 25 weken het Cambridgeprogramma gedaan. Daarna ben ik af gaan bouwen, en het normale eetpatroon weer opgepakt. Inmiddels eet ik weer alles....en het gaat echt prima!


En hier ben ik....dolgelukkig met mijn slanke lijf!!!





dinsdag 5 april 2011

Nieuwe foto's...

Na 19 dagen vrijwillige scheiding, is het heeeeeeeel prettig om weer samen te zijn!!! Zoals jullie zien hebben we de bank al helemaal ingewijd. Een paar deurposten zijn eigenhandig onderhanden genomen door mij. Met een enorm hippe stofbril waar ik zo ongeveer achter verdwijn...maar het helpt wel tegen stofjes in mijn lenzen.
Als je je huis renoveert heb je ook een beetje afval...en dat wordt gewoon in de tuin gedumpt.
Mijn naaikamertje was ook een dag onbereikbaar....maar er staat een nieuw kozijn in.
Op dit moment vinden de werkzaamheden zich in de afrondingsfase. Morgen komt de stucadoor weer terug voor wat spuitwerk, komt de voordeur, hier en daar nog een latje.....De metselaar komt vanavond voor het metselwerk aan de achtergevel, de voeger komt ook morgen. Als klap op de vuurpijl hebben we besloten om ons huis te laten schilderen door de schilder. Het is best veel werk, en een prof kan het stukken beter dan wij.

Als laatste blijft over de tuin. De sierbestrating staat al startklaar, het is wachten op het moment dat de tuin niet meer in beslaggenomen wordt door anderen.

maandag 4 april 2011

Sorry!

Lieve bloggers, Ik heb jullie een beetje in de steek gelaten. Het gaat heel goed met de verbouwing, alles gaat naar wens en er zijn geen tegenslagen geweest. Maar door alle hectiek heb ik erg weinig tijd voor het internet. Morgen krijgen jullie een uitgebreid fotoverslag.