Handige Handjes

Welkom op mijn blog! Ik ben Yvonne, en volgens velen erg handig met mijn handen. Denk dan aan patchwork en quilten, borduren met de hand en borduurmachine, kleding en lingerie maken en andere creative uitspattingen.Bedankt voor je bezoekje, en laat eens een reactie achter bij de blogjes...Groetjes, Yvonne.zaterdag 21 april 2012

Wit shirt gepimpt...

Sinds ik mijn nieuwe naaimachine heb, is ook mijn naaivoetassortiment uitgebreid. Ik heb nu ook een voet om paspelband of een kralensnoer vast te naaien. Dat vroeg natuurlijk om een testje. Het patroon voor een shirt had ik nog liggen, net als een lap stevige tricot.

Gisteravond heb ik een beetje zitten proberen, met de parelkralen en paillettenband. Ook een stuk rekbaar kant lag er nog....en met elkaar is het een leuke versiering geworden. De hals en mouwranden zijn afgewerkt met elastisch omvouwelastiek. Heel handig en de randen blijven rekbaar.
Natuurlijk is het naaien op tricot een beetje een uitdaging, want de ondergrond rekt mee en voor je het weet is je verticale lijn een zigzaglijn.....Maar goed, voor een eerst project/test is het zeker geslaagd en smaakt het naar meer.
Even de deatils: het kralenband is met monofilgaren en en grote zigzagsteek vastgezet. Zet dan wel de bovenspanning lager want monofilgaren rekt en ook de persvoetdruk is lager dan normaal om rekken van de stof wat te beperken. Het paillettenband is ook met monofilgaren vastgezet, wel met een rechte steek op een lange steeklengte. De pailletten zijn redelijk dun, dus de naald prikt er evt. doorheen zonder te breken.

3 opmerkingen:

 1. Lekker he om zo expirimenteel bezig te zijn en je machien en voetjes uit te proberen. Het is een erg leuk shirt geworden.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. wat ben je toch een Handige Harrie, om dat allemaal uit te vogelen!!!

  enne, Jan ken ik wel, hoor.......;)

  liefs, Syl

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je hebt er verstand van om dat met je machien te kunnen, leuk geworden hoor.......gr..Conny.......

  BeantwoordenVerwijderen