Handige Handjes

Welkom op mijn blog! Ik ben Yvonne, en volgens velen erg handig met mijn handen. Denk dan aan patchwork en quilten, borduren met de hand en borduurmachine, kleding en lingerie maken en andere creative uitspattingen.Bedankt voor je bezoekje, en laat eens een reactie achter bij de blogjes...Groetjes, Yvonne.zondag 19 januari 2014

Eerste quilt van 2014 af!

Het label is gemaakt en erop genaaid....dat betekend: een AFFO!
De Stars and Chainsquilt is een feit.....en ik vind hem zelf erg mooi. Hij heeft precies de uitstraling gekregen waar ik op hoopte.
Ik blijf me erover verbazen dat stoffen die niet op voorhand bij elkaar uitgezocht zijn, zo mooi matchen.

En wat nog mooier is: ik had ook nog genoeg voor een zaagtandborder.
Het quiltwerk is bewust simpel gehouden.....want de stoffen en de patronen werken genoeg voor een interessant plaatje.
Op mijn Bernina 750 zit een machinale doorpiststeek. Er zijn heel wat quiltsters die deze steek niet mooi vinden. Ik hoor niet bij die groep, en af en toe gebruik ik hem dus. Als je LeMoyne-stars wilt quilten, haal je je heel wat op je hals als je dat met de machine wilt doen. Iedere punt van de ster is apart gedaan, dat betekend heel wat draaien....en de quilt tussen de naald en de motor van de machine ''proppen''. Ik kan nu het voordeel merken van de grote doorvoeropening bij de B750....het ging echt redelijk makkelijk!
Mijn lief heeft even op een trapje gestaan, en de quilt opgehouden zodat ik een foto kon maken...
Op naar het volgende project!

6 opmerkingen:

 1. Dear Yvonne,,
  it's amazing and awesome beautyful
  a hug from Chrissie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hij is in een woord prachtig. Heel mooi de kleuren maar ook het patroon wat je gebruikt hebt. Lief dat ie hem ff vast wilde houden en op het trapje is geklommen zo kun je hem goed zien.
  Ben benieuwd naar het volgende project hoor.
  Veel plezier ermee.

  Corina

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooie quilt. Leuke hoe de kleuren bij elkaar passen, maar toch voldoende diepgang / contrast geven. Je blijft erna kijken.

  BeantwoordenVerwijderen