Handige Handjes

Welkom op mijn blog! Ik ben Yvonne, en volgens velen erg handig met mijn handen. Denk dan aan patchwork en quilten, borduren met de hand en borduurmachine, kleding en lingerie maken en andere creative uitspattingen.Bedankt voor je bezoekje, en laat eens een reactie achter bij de blogjes...Groetjes, Yvonne.zondag 27 juli 2014

Farmer's Wife Quilt

En ja hoor......weer raak!
 In mijn quiltbestanden vond ik zomaar alle patronen voor de Farmer's Wife Quilt. Ooit eens gekregen...maar van wie?? Geen idee...maar het zijn echt schatjes hoor, die 6 inchblokjes. Het zijn er 111 in totaal....dus weer een poosje onder de quilt-pannen.
 Natuurlijk schakel ik voor het naaiwerk mijn Bernina 880 in. Met voet 57D wordt het patchen echt bijna een eitje. Je ziet bij de punt van de schaar een klein metalen geleidertje. Dat dingetje zorgt ervoor dat je de stofranden daar tegenaan geleid om zo een perfecte 1/4 inch naadtoeslag te krijgen. Want je moet wel secuur werken hoor...met die kleine stukjes stof.

En zo zien de eerste negen blokjes er bij elkaar uit. De stof van de sashings heeft een piepklein stipje.....zo lief. En verder krijgt mijn FWQ een heerlijk scrappy look....allerlei kleurtjes door elkaar. Ik ga de volgende blokken uitprinten.....kan ik morgen zo aan de slag!

1 opmerking:

  1. Wat een werk, maar je bernina heeft wel een handig hulpje zo. Kende ik helemaal niet.

    BeantwoordenVerwijderen