Handige Handjes

Welkom op mijn blog! Ik ben Yvonne, en volgens velen erg handig met mijn handen. Denk dan aan patchwork en quilten, borduren met de hand en borduurmachine, kleding en lingerie maken en andere creative uitspattingen.Bedankt voor je bezoekje, en laat eens een reactie achter bij de blogjes...Groetjes, Yvonne.vrijdag 2 oktober 2009

Sluimerend virus actief geworden

Het virus is weer actief geworden....nee, niet het Mexicaansegriepvirus, maar het andere, het quiltvirus. Niet zo gevaarlijk, maar wel onuitroeibaar.

Ik had deze lapjes voor een quilt al bijna 2 jaar op de plank liggen. Nu liggen die lapjes daar best comfortabel, af en toe haal ik ze even tevoorschijn, leg ze in een andere volgorde, bewonder ze [wat zijn ze mooi..]en leg ze weer op de plank. Want: wat moet ik ervan maken??? Ze zijn te mooi om er zomaar iets mee te doen. Nu houd ik van een redelijk formaat quilts, en heb ze dan ook het liefst ook op mijn bed.

En ineens.....daar viel het kwartje: ik ga er een Applecore van maken. Ik had al tijden een mal voor deze bijzonder vorm, en ben nu dus druk om de malletjes op de stof over te tekenen en uit te knippen.

Het wordt best een romantische quilt, want het zijn echt van die lieve stofjes...Ik heb in totaal 5 meter stof, en daar gaan 220 applecore-vormen uit. Voor de verandering ga ik ze met de hand patchen, volgens mij gaat dat net zo snel als met de naaimachine. Als alle applecore-tjes aan elkaar zitten, dan zal ik eens kijken wat voor border eromheen gaat. Ik denk aan een mooie randstof...Maar zover is het nog lang niet....ik moet eerst nog 110 applecore-tjes tekenen en knippen.....en dan nog een beetje leuk combineren..

4 opmerkingen:

 1. Hihi, dit virus kun je beter hebben.
  Mooie stoffen. Veel plezier met het patchen van je applecore.
  Je grijze pak van je vorig berichtje is heel mooi geworden. Wat ben je ijverig!!
  Fijn weekend.
  Groetjes van IngridR

  BeantwoordenVerwijderen
 2. uhhh, ronde vormen........:(
  ik laat ze links liggen, vind het zo moeilijk!!
  maar leuk dat je HET weer hebt!!!
  enne, de chatelaine..??
  groetjes, syl

  BeantwoordenVerwijderen
 3. leuk leuk leuk. Ik ben vandaag bij je pompoenboer geweest, kreeg mega veel korting van hem. Hij was er heel trots op dat je bij hem foto's gemaakt heb. Ben met een kofferbak vol naar huis gereden. Ik zet straks een foto op mijn blog en zal dan ook even naar jou verwijzen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dit applecornpatroon lijkt mij heel erg mooi worden zo met die stofjes, knap hoor !

  groetjes, Jeannet

  BeantwoordenVerwijderen