Handige Handjes

Welkom op mijn blog! Ik ben Yvonne, en volgens velen erg handig met mijn handen. Denk dan aan patchwork en quilten, borduren met de hand en borduurmachine, kleding en lingerie maken en andere creative uitspattingen.Bedankt voor je bezoekje, en laat eens een reactie achter bij de blogjes...Groetjes, Yvonne.woensdag 24 februari 2010

Stairway to Cat Heaven

De quilt is een AFFO! Dat houd in dat de quilt nu in volle glorie mag pronken aan de muur. Jammer genoeg is de buitenrand niet zo strak geworden als ik wenste, dus de quilt heeft zijn eerste wasbeurt in de wasmachine al gehad. Ik hang de quilt dan nat op, en kan hem dan beter in model trekken. Je ziet dat de zijkanten en onderrand nog iets golven... Het quiltwerk is redelijk eenvoudig. In de nine-patchblokken heb ik de diagonaal benadrukt, en de lucht is grof gemeanderd. Ik heb dat met monofilgaren gedaan, omdat ik vind dat het anders teveel opvalt. De katten zitten immers in de schemerdonker.

Ook de maan is met een glittergaren bewerkt..die mag er wel uitspringen van mij.

Ik vind het een heel gezellige quilt geworden, en gelukkig vinden Werner en Rob dat ook...want ja, die zijn toch een beetje aan mijn smaak overgeleverd.

10 opmerkingen:

 1. Dear Yvonne -thank you for visiting my Blog. Yes, I often feel like child when browsing my stash - but first is has to be in a pleasing and usable order. Otherwise it is only a decorative mess.. I love your quilt with the cat silhouettes - quilting is something I might take up one day (again). I did not say that I re-organized my stash of accumulated quilting fabrics...yet. kind regards, Martina

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat heb je vlot gedaan. Maar ik had het kunnen weten natuurlijk, daar draai jij je handige handjes niet voor om. De quilt is hartstikke leuk geworden. Hopelijk droogt-ie nu mooi op.
  Van onze eerste quiltjuf leerde ik dat je altijd een klein beetje aan de binding moet trekken tijdens het vastnaaien.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nou, als je bij mij in de buurt woonde, zou ik je graag 't een en ander leren!!
  Maar volgens mij woon je ietwat uit de richting!!

  Deze tulpenbolletjes zullen wel geen bloemetjes meer opleveren, want ze hebben de hele winter buiten onder het afdakje in een zakje gelegen. Ik kreeg ze op een beurs!
  Maar als je nu tulpen in pot koopt, en je spoelt de aarde uit de worteltjes en prikt ze dan op een krans. Dan krijg je er gegarandeerd bloemen in!!
  Je kun het altijd proberen!!

  Groetjes Thea

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @Thea: dank voor je antwoord...misschien ga ik het eens proberen....en ja, jij woont ergens in Limburg, en ik in de Betuwe....;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. What`s beautiful Quilt.

  Ein wunderschöner Quilt ist das geworden toll.

  Liebe Grüsse Gaby

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hello! Your Quilt is wonderful. I have liked your conversion up to now Best. You have used wonderful colours. To annoyance you not about gabi in the forum. Also I had my problems and am not present any more. She is a little wilful just. Structure further with your nice works. Lots of love Andrea

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hello! Your Quilt is wonderful. I have liked your conversion up to now Best. You have used wonderful colours. To annoyance you not about gabi in the forum. Also I had my problems and am not present any more. She is a little wilful just. Structure further with your nice works. Lots of love Andrea

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hello !
  Your cats ars great ! Wonderful. Look here :

  http://www.quiltfriends.de/ this is a better Forum than Gabis.

  Goodby

  Angela

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hello again !

  With the Quiltfriends you can also write quietly in English.

  Goodbye
  Angela

  BeantwoordenVerwijderen