Handige Handjes

Welkom op mijn blog! Ik ben Yvonne, en volgens velen erg handig met mijn handen. Denk dan aan patchwork en quilten, borduren met de hand en borduurmachine, kleding en lingerie maken en andere creative uitspattingen.Bedankt voor je bezoekje, en laat eens een reactie achter bij de blogjes...Groetjes, Yvonne.vrijdag 2 april 2010

Knie in de prak...

De knieën van Rob zijn een verhaal apart....Al tijden [lees jaren] heeft hij regelmatig last van pijnklachten als hij even op zijn knieën heeft gezeten. Dat duurt dan een dag of wat, en dan zakt de pijn weer af, en is de knie weer goed te gebruiken.
Echter, tot afgelopen week. Toen zat hij tijdens zijn werk ook op beide knieën om in de machine een folierol te wisselen. Rob hoorde een duidelijk gekraak in zijn rechterknie....en toen hij opstond en wilde lopen voelde hij al dat de knie er niet echt op vooruit was gegaan. Binnen 10 minuten was de knie behoorlijk dik. Hij is naar de auto gestrompeld, heeft mij snel gebeld wat er voorgevallen was en is naar huis gereden. Op zich al een hachelijk avontuur, want het rechterbeen speelde behoorlijk op. Eenmaal thuis de huisarts gebeld, en daar kon hij diezelfde middag nog terecht. Inmiddels is Rob ook door een orthopeed gezien....Er zijn Xrayfoto's gemaakt, en dat was toch wel verontrustend. Het blijkt dat de rechterknie erg veel slijtage vertoond, teveel voor een man van zijn leeftijd. De knie is nog erg dik door vocht. Door de gipsmeester is de knie zorgvuldig verbonden met een stevig drukverband [echt heeeeeeel stevig!], en er zit een flinke spalk om. Rob moet zich per krukken verplaatsen en de knie zoveel mogelijk rust geven. Het gekraak wat Rob hoorde in de knie, werd veroorzaakt door de meniscus. Inmiddels is er al een vervolgafspraak gemaakt bij de orthopeed. Rob weet nu ook dat de linkerknie over een jaartje of wat hetzelfde lot beschoren is.....dat wees de foto al uit. Een erfenisje van moeders kant....
Jullie snappen dat ik Rob tijdens de Paasdagen totaal in de watten leg!

9 opmerkingen:

 1. wens je ventjeeen spoedig herstel toe en ik hoop dat hij niet teveel pijn heeft

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Yvonne,

  Dat hoort zich niet echt goed aan!

  En zoals ik het begrijp kan er niet echt wat aan gedaan worden?
  Niet zo leuk natuurlijk.
  Leg hem maar eens goed in de watten ja, hopelijk heeft hij niet al te veel pijn!

  Sterkte ermee, en ik hoop dat jullie toch nog een klein beetje van de Paasdagen kunnen genieten!!

  Groetjes Thea

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Och hemeltje, wat vervelend. Ik hoop dat de pijn nu snel wegtrekt. En dan verder maar afwachten wat er aan gedaan kan worden. Gelukkig heeft-ie een lieve zorgzame verpleegster in huis!
  Sterkte en ondanks alles, fijne Paasdagen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. hey, rob: hou je taai, he!!
  we bellen......
  groetjes, Syl

  BeantwoordenVerwijderen
 5. nou verwen hem maar hoor , de rob,
  als ik kom bracht ik hem een lekker pakje friet met pindasaus en voor jou lekkere volauvent

  BeantwoordenVerwijderen
 6. hoi, hoi, wens Rob maar veel sterkte toe, en laat hem lekker genieten van jouw verwennerij..... en mocht hij zich gaan vervelen, misschien een leuk stitcherie tje....hahaha... was een grapje hoor.
  tot later.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Een vriendin van mij is vorige week in België aan haar knie geholpen, in nederland vonden ze haar te jong voor een nieuwe knie, maar in de ons omringende landen is het wel normaal om ook bij jongere mensen een knie te vervangen als dat nodig is.
  Heel heel veel sterkte en vertroetel hem maar lekker

  BeantwoordenVerwijderen
 8. ik heb ook zo een spalk..
  ik ben gevallen op het ijs :S
  maar dat ding glijd steeds naar beneden
  groetjes britt

  BeantwoordenVerwijderen