Handige Handjes

Welkom op mijn blog! Ik ben Yvonne, en volgens velen erg handig met mijn handen. Denk dan aan patchwork en quilten, borduren met de hand en borduurmachine, kleding en lingerie maken en andere creative uitspattingen.Bedankt voor je bezoekje, en laat eens een reactie achter bij de blogjes...Groetjes, Yvonne.maandag 21 juni 2010

Spotten met de langste dag van het jaar....

Alweer bijna 2 jaar geleden heb ik een stofpakket gekocht bij Webfabrics. Een geliefde webshop onder de Nederlandse quiltsters, omdat de eigenaresse een Nederlandse is. Dat maakt het communiceren en betalen een stuk eenvoudiger. Omdat ik wel van een verrassing hou, heb ik toen een mysterypakket besteld. Je kunt wel een kleurvoorkeur aangeven, maar wat het is?? Dit pakket was de Washington Mystery en de kleurkeuze Evergreen State, dus diverse groenen. Het blokpatroon is simpel.....maar....al die puntjes hè...die moeten toch netjes en vooral puntig blijven.
Nu is Carly van Webfabrics ook niet kinderachtig met de aangeboden metrages, dus er zit echt voldoende in het pakket. Ik heb de stof voor de borders iets anders verwerkt dan was aangegeven. Ik probeer altijd naden in de borders te vermijden [vind ik mooier] en het is voor mij ook een sport om zoveel mogelijk stof te verwerken, en dat de quilt zo groot mogelijk wordt.
Het is weer gelukt! Het is een 1 persoonsbedquilt geworden....150cm breed en 198 cm lang!
Dit bericht heeft als titel: Spotten met de langste dag van het jaar. Vandaag is het 21 juni, de zon staat op zijn hoogste punt...de dagen zullen stilaan weer korter worden. De stoffen van deze quilt hebben een herfstig karakter, dus vandaar de titel. Nu is de herfst mijn meest favoriete seizoen, vanwege de intense kleurenpracht....Maar zover is het nog lang niet: eerst gaan we genieten van een heerlijke zomer, vol warmte en gezelligheid.

3 opmerkingen:

 1. Het voelt nog niet echt als zomer, dus een dubbel toepasselijke titel.
  Prachtige quilt!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. groen is niet mijn kleur, maar ik vind dit toch wel errug leuk!!
  en nu zomer.......!!!!!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ik vind hem prachtig,
  zulke mooie kleuren , mmmm, misschien steel ik hem wel voor mijn bed als ik in juli naar je toe kom,
  zou je het merken tussen de stapel die je al liggen hebt ?

  BeantwoordenVerwijderen