Handige Handjes

Welkom op mijn blog! Ik ben Yvonne, en volgens velen erg handig met mijn handen. Denk dan aan patchwork en quilten, borduren met de hand en borduurmachine, kleding en lingerie maken en andere creative uitspattingen.



Bedankt voor je bezoekje, en laat eens een reactie achter bij de blogjes...Groetjes, Yvonne.



zondag 12 september 2010

Eindelijk weer iets te showen..

Het witte lingeriesetje is al een poosje af, maar moest nog steeds even door Charlotte geshowed worden. Het zijn patronen van Merckwaerdigh, en ik ben tevreden over het resultaat. De lycra heeft een mooi ingeweven motiefje met een glanseffect, helaas op de foto moeilijk te zien.

Het kunstleer van het zwarte jasje is een verhaal apart...Ik kocht dit spul al een dik jaar geleden op de Utrechtse lappenmarkt. Mooi soepel, dus prima geschikt voor een jasje. Er was 1 maar: de stof stonk verschrikkelijk....het leek wel of ik de stof bij een olieraffinaderij gekocht had. De lucht was er bijna niet uit te krijgen....De lap heeft uren gelucht buiten...dat hielp ook weinig. Toen heb ik een soort geurzakjes gemaakt van waspoeder..die tussen de lap gelegd, en dat hielp al beter.
Inmiddels had ik een mooi patroon uit Lutterloh, het laatste supplement van dit jaar, en ben aan de gang gegaan.
Het verwerken van kunstleer was geen enkel probleem. Knippen was een eitje, de naaimachine en covermachine hadden ook geen moeite met dit toch moeilijke spul. Het jasje is dus helemaal naar mijn zin....de lengte is ook goed, tot net over de billen..dus ideaal voor het najaar, wanneer je de zomerjas niet meer aan wil of kan, maar een winterjas nog te warm is.
Er was ook nog een beetje een uitdaging aan de jas: gepaspoilleerde knoopsgaten en zakken met een zakklep en paspel. Tja, het moet ook weer niet te makkelijk zijn.....
Volgend project is een nette broek....wordt vervolgd!

6 opmerkingen:

  1. Waw meid, je jasje is geweldig mooi geworden! Compliment!
    Die geur is vreselijk en soms moet je erg lang wachten voor het betert! maar....de aanhouder wint!

    Zo kocht ik band en kant op marktplaats, en die stinken.......Ze hebben al heel lang buiten gelegen onder het afdak, en nu staan ze in een doos zonder deksel. Maar lekker nee! Zal er ook een zakje waspoeder bij doen, misschien helpt het. Bedankt voor de tip.

    Groetjes Thea

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wauw......een mooi jasje hoor, mijn complimenten!
    Het lijkt mij echt een super klus om van deze stof iets te maken.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Fijn dat je weer terug bent. En meteen laat je weer wat moois zien. Erg leuk setje maar Charlotte heeft wel een implantaatje nodig:-))

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wauw wat een mooi jasje is dit geworden, daar zal je er kek in uitzien

    BeantwoordenVerwijderen
  5. En wat voor een set en jasje, mooi hoor.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. mooi jasje
    lopen we binnenkort samen met onze leren jasjes naast elkaar naar la casa
    gelukkig hebben we verschillende kleuren
    kan rob ons toch uit elkaar houden hahahha

    BeantwoordenVerwijderen