Handige Handjes

Welkom op mijn blog! Ik ben Yvonne, en volgens velen erg handig met mijn handen. Denk dan aan patchwork en quilten, borduren met de hand en borduurmachine, kleding en lingerie maken en andere creative uitspattingen.Bedankt voor je bezoekje, en laat eens een reactie achter bij de blogjes...Groetjes, Yvonne.dinsdag 1 februari 2011

Nieuwe liefde...

Het begon allemaal een week of 3 geleden.....Ik wilde een rokje maken, en wilde met de lockmachine de naden afwerken. Tot 3x toe brak de linkernaald tijdens het locken...grrrrr! Afgelopen zaterdag wilde ik weer iets aflocken...en jahoor...weer naaldbreuk. Nou...dan heeft mijn lockmachine bijna vliegles!! Briesend kwam ik beneden...Rob zag al aan mij dat er ''iets'' niet helemaal goed ging. Ik deed mijn verhaal. Conclusie van Rob: je locker heeft blijkbaar een afstellingsbeurt nodig bij de Bernina-dealer. Dus de hele handel ingepakt en naar Huissteden in Nieuwegein gereden. Ik deed mijn verhaal, en de machine moest een poosje uit logeren. Nu moeten jullie weten dat ik dat altijd een klein rampje vind...als mijn naai/lock of borduurmachines niet tot mijn beschikking klaar staan. Zul je altijd zien: heb je veel plannen dan is er een machine die hapert. Maar goed, Rob keek ook even bij de nieuwe lockmachines, en zag daar deze machine staan: ..is het geen BEAUTY??? Rob vroeg wat ik nog voor mijn ''oude'', ietwat zieke lockmachine terug kreeg...nou..ik viel bijna achterover! Ik heb echt een heel mooie inruilprijs teruggekregen, dus de keus was snel gemaakt. Blij als een kind ging ik huiswaarts met een nieuwe liefde!! Ik heb bijna 7 jaar gelockt met de Bernina 1000DA...en hoop net zoveel plezier te hebben van de opvolger, de 1150MDA. Deze lockmachine heeft MTC. Dat is een soort fine-tuning van de locksteek. Het resultaat wordt nu nog mooier. Jullie snappen dat ik nodig een rokje moet maken!!!

Als extraatje wordt deze locker geleverd met 2 extra voeten: een blinzoom en een elastiekvoet. Dat was echt een verrassing toen ik het accessoirezakje openmaakte!!

9 opmerkingen:

 1. Nou dat is zeker een Beauty, echt een hele mooie machine.
  Gefeliciteerd met je nieuwe aanwinst en heel veel plezier er mee.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. veel lockplezier met je nieuwe gigant. Fijne machines zijn het hé

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Veel plezier met je nieuwe machine! Ik heb nog nooit met een lockmachine genaaid dus ik heb geen idee wat je er allemaal mee kunt. Misschien kom ik wel een keertje kijken...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat fijn zo'n nieuwe machine, ik heb regelmatig "ruzie" met de mijne, vooral de draden inrijgen.
  Ik hoop dat je veel mooie werkstukken mag gaan maken hiermee.
  Groetjes Riet

  BeantwoordenVerwijderen
 5. wauw hey, zeker een heel fijne machine,

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Bofkont...
  Fijn dat je nu weer door kunt,snap het helemaal, mijn machines moeten eigenlijk al 2 jaar een beurt hebben, maar ze kunnen niet gemist worden..

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Heej..........volgens mij heb ik dezelfde!!

  Wat toevallig!

  Een pracht machine idd!

  Veel plezier ermee!

  Groetjes Thea♥

  BeantwoordenVerwijderen
 8. jaaa het is een plaatje ik heb die ook zo te zien ,maar durf er niet veel mee te doen .
  heb hem ook bij huisstede gekocht en cursus gehad,
  maar je hé dan thuis.

  BeantwoordenVerwijderen