Handige Handjes

Welkom op mijn blog! Ik ben Yvonne, en volgens velen erg handig met mijn handen. Denk dan aan patchwork en quilten, borduren met de hand en borduurmachine, kleding en lingerie maken en andere creative uitspattingen.Bedankt voor je bezoekje, en laat eens een reactie achter bij de blogjes...Groetjes, Yvonne.zaterdag 27 augustus 2011

Nieuwe zoldertrap....

Gisteren vertelde ik er al over: vandaag is onze nieuwe zoldertrap geplaatst. Vanaf februari 1990 gingen wij nog met een ouderwetse vlisotrap naar de zolder. Op zich natuurlijk prima, zolang je een zolder als opslagruimte gebruikt. Maar omdat Rob en ik er nu iedere nacht slapen, is het eigenlijk geen doen. Jullie willen niet weten hoevaak wij onze schouders of hoofd hebben gestoten aan het luik.... Woensdag heeft John al een gat gemaakt in de vloer en plafond. Je ziet hier de draagbalken van de zoldervloer goed zitten.


Ook het traphekje is verdwenen.....ach, het heeft ook jaren dienst gedaan om een wasrekje te dragen als het buiten regende.
En vol trots is hier dan onze nieuwe trap. Het zijn eikenhouten treden in een vurenhouten spil en zijkanten.
De trap is met een reuze snelheid geplaatst door Thomas en Alex....hij stond in 5 kwartier!!


Ja, Rob blijft lachen hoor.... Als het plafond en de zoldervloer weer afgewerkt zijn worden de treden afgelakt en de vurenhouten delen netjes wit geverft. Ook een stukje laminaat op de overloop moet worden aangelegd. Tjonge, ons huis wordt nu toch wel heel erg mooi....als je terugdenkt aan hoe het was snap je bijna niet dat er zoveel mogelijk is met een ''simpel'' rijtjeshuis.

Hier zit dus een heel blij meisje!


5 opmerkingen:

 1. Dat ziet er heel mooi uit.
  Wij hadden vroeger ook zo'n vlisotrap.
  Ik deed hem een keer naar beneden en gleed hij mij uit de handen en kreeg hem op de keel.
  Niks kapot maar ik heb wel 3 weken een zere keel gehad.
  Het ziet er heel mooi uit de nieuwe trap dat is zeker de moeite waard.
  Daar hebben jullie veel plezier van.
  Groetjes Hetty.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Goh handige vent die John, ziet er goed uit... de trap!!! He zus heb even je blog door gelezen leuk hoor. Zeg dat rokjes maken gaat in de herhaling ik heb donderdag 6 oktober vrij, maar kunnen we het shoppen een week uitstellen ivm mijn examen? Zullen we zaterdag 1 oktober utrecht onveilig maken...kus je zussie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Prachtig geworden. Wat een feest om je huis zo te zien veranderen

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ziet er goed uit ( je mooie trap ) en ook je blog verder bekeken heel leuk ik kom nog wel terug
  Groetjes Gea

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zo, jullie hebben vorig jaar wel heel hard gewerkt! Altijd fijn als alles weer achter de rug is en geworden zoals je dacht!

  BeantwoordenVerwijderen