Handige Handjes

Welkom op mijn blog! Ik ben Yvonne, en volgens velen erg handig met mijn handen. Denk dan aan patchwork en quilten, borduren met de hand en borduurmachine, kleding en lingerie maken en andere creative uitspattingen.Bedankt voor je bezoekje, en laat eens een reactie achter bij de blogjes...Groetjes, Yvonne.woensdag 12 oktober 2011

Kouwe mannen en een prachtige siggy!

Nee hoor, Rob en Werner zijn niet bevroren.....Maar kouwe mannen, zo noem ik sneeuwpoppen tegenwoordig. Ze lagen al een hele tijd opgevouwen in een mand....de kouwe mannen van deze quilt. Het was een panel van flanel, en zo zaten ze met 18 blokken aan elkaar. Gisteren kreeg ik eindelijk een idee voor een quilt. Ik heb nog genoeg ander flanel liggen, allemaal verschillende soorten geruite stof. Maar toen de blokken van de kouwe mannen losgesneden waren kwam het volgende probleem: hoe wordt dit een quilt van een beetje redelijk formaat? Want ja...ik hou nu eenmaal van de royale quilts.... De blokken waren best snel klaar....en met sashings en een brede border aan de zijkanten kom je dan toch op een formaat 1 persoonsbedquilt. Nu is het de bedoeling dat deze quilt daar niet voor gebruikt wordt....maar gewoon, op de bank als je kouwe benen hebt [en daar hèb ik nog weleens last van..].

De kouwe mannen van dichtbij gezien...Het blok is een beetje afgekeken van een zogenaamde Aussie quilt. Door het rode deel onder/naast het plaatje lijkt het alsof ze diepte krijgen en een beetje zweven.....De top is nu zover dat hij gesandwiched kan worden.....Vanmorgen kreeg ik ook een siggy....een prachtig exemplaar, met een mooi borduur in x-steek. Dat borduur is met een borduurmachine gemaakt. Denk nu niet: appeltje-eitje....want ook machinaal borduren is echt een vak apart....Jeannette bedankt, ik vind hem erg mooi....zeker met de Y van Yvonne....Persoonlijk vind ik dit de mooiste siggy die er voor mij gemaakt is [en ik heb er echt al vele..].

3 opmerkingen:

 1. Leuk, die kouwe mannen, erg mooi geworden!
  En die siggy, daar zou ik het ook warm van krijgen, heel mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. lekkere kouwe kerels.........en wat een bjoetie van een siggie!
  grappig, zaterdag hadden we het er nog over.....;)
  liefs, Syl

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat zijn ze grappig die kouwe kerels. En jesiggy is wel heel speciaal.
  Groetjes Mascha

  BeantwoordenVerwijderen