Handige Handjes

Welkom op mijn blog! Ik ben Yvonne, en volgens velen erg handig met mijn handen. Denk dan aan patchwork en quilten, borduren met de hand en borduurmachine, kleding en lingerie maken en andere creative uitspattingen.Bedankt voor je bezoekje, en laat eens een reactie achter bij de blogjes...Groetjes, Yvonne.zondag 2 oktober 2011

Lappen gescoord in Utrecht!

Gisteren was het een heerlijke dag, dus samen met zus Caroline en Rob naar Utrecht geweest. Caroline en ik gaan donderdag weer samen rokjes maken. Maar dan moet je wel stofjes hebben. En waar kun je die beter kopen dan op de Utrechtse lapjesmarkt? Uiteraard ook lekker koffie gedronken, heerlijk op een terrasje aan de werf van de Oude gracht.

Dit is mijn oogst: het donkergrijze onderaan op de voorgrond is een stevige wollen mantelstof. Links erboven zie je een woest dierenvelletje [nee, geen echte tijger, maar heerlijk zachte fake-fur]. Helemaal linksbovenin een bruine lap met kleine okergele spikkels voor een jurk. Een lap wat zo uit de collectie van Chanel weggelopen is ligt aan de rechterkant, daarop zie je iets met cijfers. Dat is een mooi tricot, geschikt voor een winterjurkje en in het midden licht een bruin breisel, voor een zwierig vest. Weer genoeg te doen....Dit is de oogst van Caroline, aan de rechterkant een aantal dierenprintjes; koe, tijger en zebra en ook een grijze lap suedine. Het zijn stofjes voor rokjes...niet te lange hoor, want zus houdt van kort. Aan de linkerkant een mooi zwart geruite lap, voor een net jasje. Ook wil ze graag een bodyblouse, dus een mooi lap witte blousenstof, daarop zie je een stuk zwart stretchkant, voor een shirt. Al met al hebben we weer heel wat meters stof meegenomen.


Bij een fourniturenkraam lag al dit prachtige strokenkant, en voor een prikkie: 50 cent per meter! In totaal 17 meter gekocht...tja, je kunt maar beter een flinke voorraad hebben. Ook nog zwart en witte lycra gekocht, van allebei 2 meter....tja, voorraadbeheer hè?

Donderdag komt Caroline naar mij, dan gaan we samen aan de slag. Ik zorg dat alle patronen getekent zijn, en ook alvast wat geknipt, kunnen we productie maken.

Ik zou zeggen: het resultaat valt donderdagavond hier te bewonderen!


6 opmerkingen:

 1. Oef, mooie lappen Yvonne.
  Jullie lijken veel op elkaar op deze foto. Heel veel plezier donderdag!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een mooie stofjes heb je gescoord, heerlijke shopdag met zo'n weertje erbij.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. hoi meis, ik heb het even bij mezelf geprobeerd en daar kan ik een reactie achterlaten, nu kijken of ie het hier nu ook doet.
  liefs, mij

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ja, dus..............2x klikken.......1x, toen weer naar reactieformulier, en toen nog een keertje........toen stond ie er ...........xx

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ha Zus,
  Is het niet ietwat voorbarig donderdagavond de resultaten?? Start jij alvast de produktie want ik ben helaas niet zo handig met stof....
  Leuk zeg we lijken op elkaar, heeft nog nooit iemand gezegd.

  Tot donderdag, liefs je zussie

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Weer een leuke vooraad zo!!

  Ik ben benieuwd wat jullie morgen allemaal gaan maken!!

  Veel plezier samen!!

  Groetjes Thea ♥

  BeantwoordenVerwijderen