Handige Handjes

Welkom op mijn blog! Ik ben Yvonne, en volgens velen erg handig met mijn handen. Denk dan aan patchwork en quilten, borduren met de hand en borduurmachine, kleding en lingerie maken en andere creative uitspattingen.Bedankt voor je bezoekje, en laat eens een reactie achter bij de blogjes...Groetjes, Yvonne.dinsdag 15 mei 2012

Zin in een gratis workshop??

Gisteravond heb ik een quilt gemaakt met mijn lockmachine. Dat was ik al langer van plan, en ineens had ik een plan van aanpak. Ik vind het zo'n leuk project, dat ik de stappen op de foto gezet heb, zodat ik het kan delen met andere quilters.
Ik heb de quilt dus met mijn lockmachine gemaakt, maar het kan natuurlijk ook met je gewone naaimachine. Ik heb de locker gekozen omdat die zo'n lekkere steeksnelheid per minuut heeft....da's nog eens lekker racen!
Ik heb wel de persvoetdruk verhoogd, want je propt 6 lagen stof onder je locker door. Tel maar even mee: 4 lagen stof en 2 lagen dunne batting. De steeklengte lekker groot, op 4 en ook de snijbreedte op maximaal en verder werk ik met drie conen en de rechternaald.
Het begint met het snijwerk. Ik heb stroken gesneden over de stofbreedte en 6 inch breed, dat is makkelijk, want de liniaal is 6 inch. Doe dit van stof voor de bovenkant, stof voor de onderkant en natuurlijk de batting. Kies een soepele, niet al te dikke kwaliteit, anders loopt je machine vast.
Leg als eerste een strook voor de onderkant met de goede kant naar boven op tafel.
Leg daar weer  een strook voor de onderkant op, goede kanten komen op elkaar. Daarop een laag batting en daarop een strook voor de bovenkant, goede kant naar boven. Ik heb even een punt teruggeslagen voor de foto, zodat je kan zien wat ik bedoel.
Nog een foto voor de duidelijkheid.
Speld de lagen op elkaar, niet te dicht op de stofrand, want dan kun je de spelden laten zitten als je er met de lockvoet langs gaat. Speld wél in de lengterichting, anders komt je mes op een speld. Ik snij een klein randje af...en dat is echt voldoende.
Zo ziet het eruit als de naad gelockt is. Strijk de stroken naar boven, eerst de achterkant en dan de bovenkant. De locknaad ligt nu tussen het werk in. Ga zo door tot je vind dat de quilt groot genoeg is. Je kunt er natuurlijk ook borders aanzetten.....of spelen met de breedte van de stroken....wel goed opletten dat je de goede breedtes wel bij elkaar houd.
In recordtijd heb je een top af....dit is een 1persoonsbedquilt die alleen nog een binding nodig heeft. Ik vind het een leuke methode voor een snelle quilt!!
Dus zoek je resten stof en batting....en ga aan de slag!!!

 Ik zou het leuk vinden als je een reactie geeft over de werkbaarheid van deze workshop.

4 opmerkingen:

 1. reactie op de werkbaarheid hoef je van mij niet te verwachten, natuurlijk!!.........;)
  maar wat ben jij toch een kunstenaar op je machines: elke keer ben ik weer verbaasd!!!
  moet je je beroep van maken........:)
  ik vind het reuze knap en doe het je niet na!!!
  liefs, Syl

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ziet er prima uit , maar ik snap het niet. Ik lees een strook voor de onderkant met de goede kant naar boven. En daar weer een strook op voor de onderkant?? Welke onderkant , de onderkant van de quilt of , nou ja ik snap het dus niet. Zal wel aan mij liggen. Zo ik het begrijp krijg je stroken waarvan de locknaad aan de buitenkant zit (niet de toplaag , maar de onderkant) . Strijk de stroken naar boven?? Ik zie het niet goed op de foto's . . maar als jij er dan maar plezier in hebt gehad. Groetjes Wilma

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Bedankt voor de uitleg! Zo'n 'snel-klaar-quilt' lijkt me wel wat. Het is me nog niet helemaal duidelijk, maar ik zal er eerstdaags eens goed voor gaan zitten. Dan moet het wel lukken.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Beetje late reactie .....

  maar dat is een mooie tutorial.
  Daar heb ik iets aan.
  Kan ik eens gaan beginnen.
  Het lijkt me superleuk om een quilt te gaan maken met de naai/lockmachine.
  Dankje wel.

  groetjes Emmy

  BeantwoordenVerwijderen