Handige Handjes

Welkom op mijn blog! Ik ben Yvonne, en volgens velen erg handig met mijn handen. Denk dan aan patchwork en quilten, borduren met de hand en borduurmachine, kleding en lingerie maken en andere creative uitspattingen.Bedankt voor je bezoekje, en laat eens een reactie achter bij de blogjes...Groetjes, Yvonne.donderdag 23 augustus 2012

NI update

Nu de naaikamer weer betere temperaturen heeft, kan er weer verder gewerkt worden aan de Nearly Insane.
Ik ben inmiddels aan de vijfde rij begonnen, en die heeft in totaal 11 blokken. Daar zitten 2 blokken bij die gehalveerd worden. Dat scheelt werk in de tweede helft van de quilt, want die andere helften worden dan aan de rijen gezet.
Van links naar rechts: blok 87, 53, 47, 41 en 35. Het blok met het mandje was een beetje een gedoe. Het hengsel is een beetje breed, en dat had ik in eerste instantie gemaakt van een schuin gesneden strook. Netjes de naadtoeslag naar binnen gestreken en alvast een beetje in ronde vorm. Met de festonsteek vastgenaait, maar er kwamen toch lelijke plooitjes in. Tegen beter weten in toch het blok afgemaakt....maar gisteravond toch even de driehoek met het hengsel opnieuw gemaakt. Want ik ergerde me aan de plooien. Nu zit het wel naar mijn zin. Het blijft een leuk project, dus straks nog weer wat blokjes maken.
De methode om diagonaal te werken en direct de sashings eraan te zetten vind ik echt heel prettig, je raakt niks kwijt en je ziet het vorderen. Het moedigt echt aan!

3 opmerkingen:

 1. Weer net werk Yvonne!! Ik blijf de kleuren ook prachtig vinden. 't Zal weer een mooi geheel worden.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ziet er mooi uit, leuk met die kleuren!!
  Had je het hengsel niet beter met het handje kunnen doen.....hihi
  liefs, Syl

  BeantwoordenVerwijderen
 3. zo dat ziet er goed uit hoor vind ook de kleuren erg leuk bij elkaar.

  Corina

  BeantwoordenVerwijderen