Handige Handjes

Welkom op mijn blog! Ik ben Yvonne, en volgens velen erg handig met mijn handen. Denk dan aan patchwork en quilten, borduren met de hand en borduurmachine, kleding en lingerie maken en andere creative uitspattingen.



Bedankt voor je bezoekje, en laat eens een reactie achter bij de blogjes...Groetjes, Yvonne.



vrijdag 31 augustus 2012

Nog 116 nachtjes slapen!

En dan is het KERSTMIS!
Tja, voor mij is dat zo ongeveer de gezelligste tijd van het jaar. Lekker op de bank onder een quilt een beetje lummelen.
En natuurlijk het huis aankleden met de nodige kerstattributen. Een echte kerstboom, kaarsjes, lekkere hapjes, gezelligheid van elkaar en....QUILTS! Hoe meer hoe beter...kerstquilt dan hè.
Vorig jaar maakte ik de Bruine kerstserrenquilt. Daar had ik nog wat restjes van.
Dus daar is snel deze mini van getoverd:
Alleen de bies moet er nog om...maar ook dat is zo gedaan.
Die sterren zijn zo leuk om te maken....en ook best snel klaar hoor. Een echt miniwerkje voor Vera!
Hier nog een close-upje van de onderste ster:
Natuurlijk lekker overbelicht...ik kan beter quilten dan goede foto's maken. Het quiltje vind wel ergens een plekje...ik denk aan de kast.....
Waarom ik juist vandaag over Kerstmis begin??? Al eens naar buiten gekeken??? En de gevoelstemperatuur ervaren ???? Ik heb net mijn winterjas aangedaan voor mijn boodschappenrondje per fiets......en morgen zit de R pas in de maand...dat wordt nog wat!

zondag 26 augustus 2012

73 Willow Lane

Om niet helemaal Insane te worden....is het tijd voor wat afwisseling.
En dat betekend dat er weer een huis gebouwd is. Blok 7 van de Home Sweet Home quilt.
Nu ik het blok helemaal met de naaimachine maak, gaat het echt snel.
Het is bij deze quilt echt zo dat het ieder blok makkelijker gaat. Nu eerst weer een rij van de NI maken, en dan is blok 8 aan de beurt......Op die manier komen er zo ongeveer 2 tops tegelijk af...over productie gesproken!

vrijdag 24 augustus 2012

NI overzichtje

Mooi zijn ze hè? De kleuren zijn heel helder, en matchen mooi met elkaar. Als ik een blokje maak, dan pak ik gewoon wat verschillende kleuren en dat pakt heel goed uit.
Kijk, zo ver ben ik nu.....rij 1 tot en met 5 zitten aan elkaar.
Vooruit dan, nog een close-upje van de blokken die ik vanmiddag gemaakt heb.
Het felle geel geeft de blokken pit.....Ja, als je nog niet insane wordt van al die kleine prutstukjes.....dan helpt de kleur wel!
Op naar de volgende rij. Daar zit blok 18 in, ja..die met 229 stukjes!

donderdag 23 augustus 2012

NI update

Nu de naaikamer weer betere temperaturen heeft, kan er weer verder gewerkt worden aan de Nearly Insane.
Ik ben inmiddels aan de vijfde rij begonnen, en die heeft in totaal 11 blokken. Daar zitten 2 blokken bij die gehalveerd worden. Dat scheelt werk in de tweede helft van de quilt, want die andere helften worden dan aan de rijen gezet.
Van links naar rechts: blok 87, 53, 47, 41 en 35. Het blok met het mandje was een beetje een gedoe. Het hengsel is een beetje breed, en dat had ik in eerste instantie gemaakt van een schuin gesneden strook. Netjes de naadtoeslag naar binnen gestreken en alvast een beetje in ronde vorm. Met de festonsteek vastgenaait, maar er kwamen toch lelijke plooitjes in. Tegen beter weten in toch het blok afgemaakt....maar gisteravond toch even de driehoek met het hengsel opnieuw gemaakt. Want ik ergerde me aan de plooien. Nu zit het wel naar mijn zin. Het blijft een leuk project, dus straks nog weer wat blokjes maken.
De methode om diagonaal te werken en direct de sashings eraan te zetten vind ik echt heel prettig, je raakt niks kwijt en je ziet het vorderen. Het moedigt echt aan!

woensdag 22 augustus 2012

Quiltguard......

Zo lief.....Mrs. Vigor heeft een persoonlijk bewaker.
Of ligt het gewoon heel erg lekker en is er sprake van eigenbelang????
Tja, in dat geval moet ik mijn spullen gewoon beter/netter opbergen.....en niet op de vloer, half onder een tafel.......
Aan Mrs. Vigor wordt er regelmatig gequilt. Ik ben inmiddels begonnen aan de randen. Ook de NI vordert, maar het gaat wel wat langzamer, want de rijen krijgen meer blokken. Als er weer een rij aan zit volgt er een update.

dinsdag 21 augustus 2012

Halloween

Om niet helemaal insane te worden van de hoge temperaturen van de afgelopen dagen, heb ik eerst maar eens een tasje gemaakt.
Ik had nog een rest zwart linnen liggen, eigenlijk bedoeld voor een rokje....maar het is ook goed te gebruiken voor een tasje. Het is hetzelfde model zoals ik laatst al liet zien, alleen heb ik nu beter gelet op de plaats van de sluiting.
Ook de achterkant is de moeite waard...De tas is gevoerd met een bijpassend stofje: pompoenen natuurlijk!
Laten we zeggen: ik heb wel iets met Halloween.....het spooky sfeertje, de pompoenen.....en kaarsen! Over bijna 2 maanden is het al weer Halloween....ik ga binnenkort op pompoenenjacht!

woensdag 15 augustus 2012

Rozenjasje

Ik heb altijd van die bevliegingen....dan weer quilten, lingerie maken of een jasje.
Het liefst net een beetje anders dan wat gangbaar is.....dus met een borduur.
Het was eigenlijk de bedoeling om het borduur met glow-in-the-darkgaren te borduren. Maar mijn machine werd niet direct vriendjes met het garen. Het is vrij dun en krult als een tierelier.....Inmiddels weet ik een foefje hoe je dat probleem kunt oplossen.
Het bordur is nu lila geworden....ook mooi!
De mouwen zijn 3/4, en ook voorzien van een rozenornament.
De achterkant is voorzien van een tekst...vond ik er wel bij passen. Ik heb nog een stukje stof over voor een rokkie...moet ik nog wel ff maken!

zaterdag 4 augustus 2012

Tasje en weer een stukje verder.

Afgelopen week heb ik wat borduurpatroontjes gekocht om met mijn borduurmachine uit te borduren. Ze zijn van Urban Threads...en  zijn waanzinnig mooi. Tja, dan slinger ik het borduurmasjien aan, en voor je het weet heb je iets moois.
Het patroon van het tasje is van Clover. Er zit helaas een klein minpuntje aan de tas: ik heb de sluiting iets te laag over het borduurwerk laten komen.
Ook de achterkant mag gezien worden......
Met de Nearly Insane ben ik ook nog steeds druk bezig.....de vierde rij is af en zit aan de anderen vast.
De rij is te lang om in 1x op de foto te kunnen....
Even blokken 16 en 10 van dichtbij....
En dit is blok 4 en een bijzondere driehoek....want de andere helft is dit keer niet het spiegelbeeld van wat je hier ziet. Dat deel moet ik nog maken.....dus ik kan het nog niet laten zien.
Ik ben best een beetje trots op mezelf...in 9 dagen tijd toch al vier rijen af met de sashings er ook al tussen....Ik hoop dat ik dit tempo nog een poosje volhoud, dan is de top snel af.....

vrijdag 3 augustus 2012

Hoe is het met?

Ja, hoe is het toch met Mrs. Vigor? In vliegende vaart zat deze top in elkaar....het oprijgen heb ik een week of 3 geleden gedaan. Maar inmiddels is er ook al aan gequilt.
Met de Bernina 550 heb ik alle naden gequilt. Op die manier zit de boel al redelijk op elkaar. Met de hand wordt er verder gequilt.
Ik ben in het midden begonnen en inmiddels is de cirkel tot en met de kleine driehoekjes klaar.
De achterkant is ook heel mooi....
Als het mooi weer is, is het quilten heel prettig om op het terras buiten te doen. Nu niet denken dat ik enorm zit te puffen in de zon: ik zet altijd een parasol boven mijn hoofd en de quilt zit op een standaard, dus die hele berg ligt niet op schoot.
Natuurlijk ben ik nog steeds in de ban van de Nearly Insane, en ook daar heb ik de afgelopen dagen aan gewerkt.
Dit is de helft van de vierde rij. Het meest rechtse blokje was een kuitenbijtertje...
De rand met de flying-geesjes was echt een nekkenbreker......Ze lijken aardig van vorm, maar een snelle snijmethode is met dit maatje niet te doen, want de verhouding klopt niet. Dat werd dus een andere techniek toepassen: paper-piecing. Ook goed te doen, maar naderhand moet je wel het papier tussen de stiksels uitpeuteren. Gelukkig is het blokje af...op naar de volgende en die is weer een stuk makkelijker!