Handige Handjes

Welkom op mijn blog! Ik ben Yvonne, en volgens velen erg handig met mijn handen. Denk dan aan patchwork en quilten, borduren met de hand en borduurmachine, kleding en lingerie maken en andere creative uitspattingen.Bedankt voor je bezoekje, en laat eens een reactie achter bij de blogjes...Groetjes, Yvonne.dinsdag 5 maart 2013

Nieuw speelgoed!

Precies 13 dagen geleden is het gelanceerd: nieuwe software van de ElectricQuiltCompany......
Ontwikkeld om zelf borduurpatroontjes voor de borduurmachine te maken. Nu kun je dus je quilts voorzien van eigen werk...applicaties, borduurtjes of quiltmotieven.....
Op deze manier is het echt allemaal van jezelf!
Het installeren op de laptop is appeltje - eitje.....en de eerste les is een appel-applicatie.
Natuurlijk is het leuk om zo'n applicatie op je scherm te zien ontstaan, maar nóg leuker is het om die dan ook daadwerkelijk te gaan borduren.
Ik ben er echt apetrots op!! De satijnsteek is echt perfect, het sluit netjes aan, wordt geen bobbelige toestand en de stof trekt ook nergens in elkaar.
Voor EQStitch is wel EQ7 vereist.....maar dat heb ik ook al sinds het op de markt kwam....lucky me!
Wie nieuwsgierig is naar meer info, kijk dan hier. Er is 1 nadeel: je zult het in de USA moeten kopen, want zeer waarschijnlijk komt dit niet in het assortiment van Quiltplaza.
Ik ga nog even spelen..en leren...want het gaat niet vanzelf, maar leuk is het wel!!!

6 opmerkingen:

 1. Dat is zeker mooi geworden, daar mag je best trots op zijn. Nog veel plezier ermee, ben benieuwd wat er nog meer langs gaat komen.

  Corina

  BeantwoordenVerwijderen
 2. helemaal wat voor jou!!! Dat gaat nog heel wat opleveren, dat weet ik wel zeker......ken je al ff!!
  liefs, Syl

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel veel plezier met je nieuwe speeltje

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Beste Yvonne Ik heb een vraagje bij dat Eq stitch.Moet je daarvoor een borduurmachine hebben. Zelf ben ik in het bezit van een Janome en ik heb wel het idee dat tussen mijn computer en naaimachine een verbinding moet ziijn. Misschien kan jij me helpen. Uit de informatie kom ik niet zo uit.

  Hartelijke groet, Carien

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Carien, EQStitch is een plugin voor EQ7, dat moet je dus al wel hebben.
   Met EQStitch kun je veel applicatiepatronen van EQ7 omzetten naar een borduurpatroon voor je borduurmachine. En natuurlijk staan er weer genoeg voorbeelden in de library van EQStitch die je kunt gebruiken.
   Als je het borduurpatroontje gemaakt hebt sla je het op in het format wat jouw machine kan lezen. Voor Janome is dat .JEF. Dan moet je wel een borduurmodule hebben of een stand-alone borduurmachine. De patroontjes zet je op een USBstick of een ATAcard zodat de machine die kan uitlezen.

   Verwijderen
  2. Yvonne, Jammergenoeg heb ik geen borduurmachine of een borduur module op mijn machine. Ik heb dus goed begrepen wat er in de uitleg stond. Tot op heden heb ik genoeg met EQ 7 maar ik wilde precies weten wat het nieuwe programma kon.
   Hartelijk dank en veel sukses met je blog. Ik heb alle bewondering wat je naait. Petje af!!
   Carien

   Verwijderen