Handige Handjes

Welkom op mijn blog! Ik ben Yvonne, en volgens velen erg handig met mijn handen. Denk dan aan patchwork en quilten, borduren met de hand en borduurmachine, kleding en lingerie maken en andere creative uitspattingen.Bedankt voor je bezoekje, en laat eens een reactie achter bij de blogjes...Groetjes, Yvonne.woensdag 19 maart 2014

Mendikajasje

De combinatie van borduren en kleding blijf ik leuk vinden. Zo had ik het plan om een zwart jasje te maken, en die met een rozenborduursel te versieren.
Helaas werd het patroon van het rozenborduur niet zo mooi als ik had gedacht. Gelukkig maar dat ik eerst een proefborduur gemaakt had, want ik had zo mijn twijfels over de goede kleuren.
Toen sloeg de twijfel nog meer toe....want welk borduur zou er dan in aanmerking komen?

Dat werd een heel denkwerk, en het doorspitten van mijn borduurbestanden. Ik ben nogal fan van de borduurpatronen van Urban Threads en zo kwam ik op de serie Mendika. Prachtige en fantasierijke patronen.
Dus opnieuw kleuren kiezen, patronen printen en plaats bepalen waar de borduursels op het jasje komen.
In het geval van Urban Threads-patronen is het wel een gevalletje More is Better, dus mijn borduurmachine kon flink aan de bak.

Een fantasie-pauw op het achterpand, uitgevoerd in 3 kleuren. Achteraf had ik de pauw beter een paar tinten donkerder kunnen maken, dan had hij er beter uitgesprongen.
Het voorpand is rijkelijk voorzien....met op de zakjes een borduur.
Zo zie je het iets beter!
Een fantasie-vis....zal hem even dichtbij laten zien..
Hier heb ik beter opgelet met de kleuren.....
Onderaan de mouwen ook een mooi motief....
De binnenkant heeft tussen het beleg en de voering een rood pipingrandje, vond het wel grappig. Het is nauwelijks extra werk, maar geeft er wel een persoonlijke noot aan.
Het patroon van het jasje komt uit Lutterloh, en zit als gegoten!

4 opmerkingen:

 1. Zo die is mooi geworden, en inderdaad die kleuren geven het net dat beetje extra.
  Leuk hoor al die details, hier ga je weer veel plezier van hebben.

  Corina

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben echt sprakeloos, wat is het jasje mooi! Zo mooi ook met de kleuren van de borduursels!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wow! dat is gaaf geworden! Ik ben erg van van de Mendhika-serie, heb er al diverse kussens en kledingstukken mee geborduurd

  BeantwoordenVerwijderen