Handige Handjes

Welkom op mijn blog! Ik ben Yvonne, en volgens velen erg handig met mijn handen. Denk dan aan patchwork en quilten, borduren met de hand en borduurmachine, kleding en lingerie maken en andere creative uitspattingen.Bedankt voor je bezoekje, en laat eens een reactie achter bij de blogjes...Groetjes, Yvonne.maandag 22 juni 2020

Waar waren we gebleven..

Ik weet het, ik heb mijn blog verwaarloosd en heb loze beloftes gedaan. Met de hand op mijn hart beloof ik verbetering.
Sinds ik een iPad heb, plaats ik meer berichten op Facebook. Nu toch maar eens flink verdiepen in het beheren van mijn blog via de iPad. 
Afgelopen dagen was ik druk met mijn B880 en L460 om wat kleding te maken. Ik had nog een mooie lap stof liggen , een soort Ausbrenner met een bloemmotief erop gedrukt. 
De stof is erg dun, er moest wel een voering onder. Ik zocht een vierbaansrok, om op ieder deel een bloemmotief te kunnen plaatsen. Dat patroon vond ik in Lutterloh supplement 300, model 90. Niet heel ingewikkeld. In de zijnaad zit een blinde rits en de rok heeft een tailleband. Omdat het toch een delicate stof is, heb ik de L460, mijn overlock, ingeregen met Seralene van Mettler. Dat is een bijzonder fijn garen, maar wél sterk. Een tijd geleden kon ik een garenkast overnemen met Seraflock garen, en daar zat ook wat Seralene bij in de de basiskleuren. Het wordt tijd om daar ook mee te werken.
Kijk maar hoe mooi dat bij elkaar past. Ook een klosje Seralongaren voor de naaimachine, in dezelfde tint.

Even een close-up van het lockstiksel. Een mooie 4 draads naad, oh wat ziet dat er mooi uit. Het garen is soepel en beweegt goed met de stof mee.En zo is de set geworden. Samen met een top uit de My Image special edition #3, model 1927.
#BERNINA880#L460#Mettler#Seralon#Seralene#Lutterloh#MyImage

2 opmerkingen:

  1. Mooi setje , Yvon!! En back in blogland...hou vol 😉

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi. Ik zag je vorige blog over de Shachiko naaimachine. Wil je misschien een foto/ close-up van de achterkant laten zien van Shachiko stiksel?

    BeantwoordenVerwijderen