Handige Handjes

Welkom op mijn blog! Ik ben Yvonne, en volgens velen erg handig met mijn handen. Denk dan aan patchwork en quilten, borduren met de hand en borduurmachine, kleding en lingerie maken en andere creative uitspattingen.Bedankt voor je bezoekje, en laat eens een reactie achter bij de blogjes...Groetjes, Yvonne.maandag 9 juli 2018

Er kan er altijd eentje bij!

Na ongeveer 5 {!} jaar wikken en wegen is de knoop doorgehakt. Sinds 4 weken prijkt er een Babylock Sashiko machine op de naaimachinetafel.
 Deze machine kan in principe maar 1 kunstje, en dat is het maken van de sashiko-steek. Aan de mooie kant zie je dan een stiksel met onderbrekingen, net een handgemaakte quiltsteek. Je kunt spelen met de steeklengte en de afstand tussen de steken.
 Mijn 2 vriendinnen naast elkaar...je kunt zien dat het best nog een flinke machine is als je de opening van de B 880 vergelijkt met de Sashiko. Daar past best een aardige quilt doorheen.
 Maar zo ver is het nog niet, eerst maar eens een proefje maken.
 Zo ziet de steek er van dichtbij uit...mooi hè?
 Nu kreeg ik van Werner en Niels het verzoek om place-mats te maken. Tuurlijk doe ik dat! Eerst alles voorbereiden.
 Het duurde even voor ik een goed ontwerp had. Maar dan..gaat het toch ineens snel.
 Met de B 740 alle stukjes aan elkaar gezet.
 Niels is gek op olifanten, nou..dat komt wel in orde! Een flinke klos rood poly-sheen borduurgaren van Mettler erbij gepakt, gekregen op de H & H beurs in Köln van Lloyd. Hij is vertegenwoordiger van Mettler garens voor de Benelux. Altijd fijn om zo je contacten te hebben.
 De B 880 kan dit garen zeer waarderen..het borduurt prachtig, zonder draadbreuk of andere gekkigheid. Als borduurster word je daar heel blij van!
 Na het borduren is de Sashikomachine aan de beurt. Met silk-finish cotton van Mettler wordt het prachtig. De rode tint is bijna identiek aan het rode poly-sheen borduurgaren
 Even een close-up..hier wordt je toch gewoon heel blij van??
 Met een oranje afwerkbies is de place-mat klaar. Je ziet de spelden zitten..de bies wordt met de hand aan de achterkant netjes onzichtbaar tegengezoomd.
En zo ziet het kwartet er uit. Vrolijkheid op tafel. Werner en Niels, veel plezier met de place-mats..we komen wel een keertje dineren!

3 opmerkingen: