Handige Handjes

Welkom op mijn blog! Ik ben Yvonne, en volgens velen erg handig met mijn handen. Denk dan aan patchwork en quilten, borduren met de hand en borduurmachine, kleding en lingerie maken en andere creative uitspattingen.Bedankt voor je bezoekje, en laat eens een reactie achter bij de blogjes...Groetjes, Yvonne.dinsdag 25 mei 2010

Hapklare brokken...

Ons huis heeft nog dakpannen waar mussen onder kunnen broeden. Ook dit jaar wordt er weer dankbaar gebruik van gemaakt door diverse mussenparen. Onvermijdelijk is dan de dag dat het jonge grut uitvliegt.... Dat is dan ook de dag waar onze kat op wacht: heerlijke hapklare brokken die nog geen weet hebben wat een kat is..laat staan wat een kat met je doet!

Sinds vanmorgen zit er een mussenjong in de coniferen....met een angstig ouderpaar er omheen. Afwisselend vliegen ze de conifeer in, om het jong te voeren...
Latif heeft vanmorgen even in de tuin gezeten...en hij sprong meteen de conifeer in...op zoek naar zijn ''hapje''. Helaas voor Latif [en gelukkig voor het mussenjong] zat het musje te hoog. Meteen werd er door de mussenouders een vliegaanval uitgevoerd, met als doel de de kat af te leiden. Mooi om te zien hoe de natuur regelt om de gevaren af te wenden.
Gelukkig voor de mussen is het ''rode gevaar'' verbannen naar binnen, zodat ze in alle rust de mussenbabies de eerste vlieglessen kunnen geven.
Op de foto's staat het mussenjong, zich van geen gevaar bewust...

2 opmerkingen:

  1. ach, die Latif, wat een boef, he?!
    maar ja, t beessie kan er ook niets aan doen, tis de natuur, he?!
    maar ja, met werner in huis kun jij je goed voorstellen hoe het is als iemand je eerste vliegles verstoort...........;)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hier vliegt ook van alles uit. Gisteren jonge merels en eergisteren kwamen we er achter dat er ook ergens koolmezen zaten omdat we een jonkie uit de klauwen van Sifra hadden gered (heb met handschoenen aan het beestje in de sering gezet, onder toeziend oog van moeder vogel, geen idee hoe het verder is afgelopen want de buren hebben ook een kat).

    BeantwoordenVerwijderen