Handige Handjes

Welkom op mijn blog! Ik ben Yvonne, en volgens velen erg handig met mijn handen. Denk dan aan patchwork en quilten, borduren met de hand en borduurmachine, kleding en lingerie maken en andere creative uitspattingen.



Bedankt voor je bezoekje, en laat eens een reactie achter bij de blogjes...Groetjes, Yvonne.



vrijdag 28 mei 2010

Garderobe update...

De stof voor een bloesje met stippen had ik al lange tijd in huis...maar door het aanhoudende koude voorjaar had ik niet echt veel zin om er iets van te maken. Maar nu de temperaturen eindelijk oplopen, is het er dan toch van gekomen. Ook de bedrukte paarse tricot lag er al een tijdje op te wachten om tot een shirt te worden omgetovert.
Beide modellen kunnen zowel op een rok als op een broek gedragen worden. Maar met warm weer vind ik een rokje altijd heel prettig. Dit model heeft deelnaden waar een geer ingezet is.

Op deze foto kun je de geer goed zien...de rok is echt van zwart linnen, maar door de flits van de camera lijkt hij grijs...In totaal zitten er 6 geren in de rok, wat een zwierig effect geeft als je loopt.




Ook de bedrukte zwarte tricot had ik vorige zomer al gekocht...en nog steeds niets mee gedaan. Het is een jurk met een iets verhoogde taille, en hij zit heerlijk.....
Alle modellen komen uit het Lutterlohsysteem....ik heb er echt geen spijt van dat ik dat ruim een jaar geleden heb aangeschaft....een echte aanrader dus!

dinsdag 25 mei 2010

Hapklare brokken...

Ons huis heeft nog dakpannen waar mussen onder kunnen broeden. Ook dit jaar wordt er weer dankbaar gebruik van gemaakt door diverse mussenparen. Onvermijdelijk is dan de dag dat het jonge grut uitvliegt.... Dat is dan ook de dag waar onze kat op wacht: heerlijke hapklare brokken die nog geen weet hebben wat een kat is..laat staan wat een kat met je doet!

Sinds vanmorgen zit er een mussenjong in de coniferen....met een angstig ouderpaar er omheen. Afwisselend vliegen ze de conifeer in, om het jong te voeren...
Latif heeft vanmorgen even in de tuin gezeten...en hij sprong meteen de conifeer in...op zoek naar zijn ''hapje''. Helaas voor Latif [en gelukkig voor het mussenjong] zat het musje te hoog. Meteen werd er door de mussenouders een vliegaanval uitgevoerd, met als doel de de kat af te leiden. Mooi om te zien hoe de natuur regelt om de gevaren af te wenden.
Gelukkig voor de mussen is het ''rode gevaar'' verbannen naar binnen, zodat ze in alle rust de mussenbabies de eerste vlieglessen kunnen geven.
Op de foto's staat het mussenjong, zich van geen gevaar bewust...

maandag 17 mei 2010

Vandaag start het HAVO examen

Maanden hebben we toch toegeleefd naar vandaag......de start van het eindexamen van het HAVO. Er wordt afgetrapt met Nederlands, vanmiddag om 13.30 uur heerst er een absolute stilte in alle als examenlokaal ingerichte gymzalen van de HAVO-scholen in het hele land. Er wordt 3 klokuren uitgetrokken om dit examen te maken. Werner heeft de laatste dagen een flink aantal teksten geoefend uit de examentrainingsbundel.
Morgen is het helemaal een spannende dag: dan staat wiskunde op het programma! Niet het meest favoriete vak van Werner, maar ik kan jullie zeggen dat hij zich vreselijk goed heeft voorbereid. Twee weken geleden heeft hij nog een 3daagse examentraining gevolgd in Nijmegen. Van 9 uur 's morgens tot 22 uur 's avonds was het wiskunde en nog eens wiskunde.
Na morgen heeft hij de rest van de week weer tijd om zich voor te bereiden op economie , engels en natuurkunde.....dat staat voor volgende week op het programma....en op 1 juni is scheikunde de afsluiter...
Dus...duim mee voor Werner, en natuurlijk ook voor alle andere leerlingen die eindexamen doen!!

zondag 16 mei 2010

Sterren voor Hilde

Sinds een paar maanden liggen er hier weer een paar tops van Hilde te wachten om door mij te worden gequilt. Deze morgen heb ik de bies met de hand tegengezoomd. Er is dus een AFFO bij! Het quiltwerk is aan de voorkant moeilijk te zien op de foto, dus ook de achterkant maar even gefotografeerd.
Het quiltwerk is bewust eenvoudig gehouden, want de quilt heeft een rustieke uitstraling. Nu nog een label erop....

zaterdag 15 mei 2010

Opbergperikelen..

Door het maken van alle lingerie de laatste weken, raakt mijn kast een beetje overvol [er zijn ergere dingen...]. Ook het netjes opbergen van de BH's met een voorgevormde cup moet toch wel met beleid gebeuren...anders heb ik straks een cup met een deuk.
Dus snel bij een bekende huishoudspeciaalzaak wat opbergdozen gehaald. Alles kan nu netjes gesorteerd worden.
Ook nog een foto van onze kleine schat....Latif doet altijd een snel dutje als wij uit bed zijn, en dan het liefst als het bed nog niet is opgemaakt....
Ook zijn inmiddels beide slips af van de Funny Flowersset...kijk daarvoor even in het lingeriealbum.

vrijdag 14 mei 2010

FF compleet

Onderhand kennen jullie me wel....een BH zonder slip..dat kan niet!
Dus gisteravond snel achter de naaimachine gesprongen, en de eerst slip is een feit. Met wat puzzelwerk kon er zelfs nóg een slip uit dit pakketje gehaald worden...die moet nog afgewerkt worden met picotelastiek.....Charlotte heeft een ietwat kleiner achterwerk dan ik..dus het lijkt of de slip een beetje ruimte teveel heeft in het kruis....maar gelukkig zit het bij mij prima!

donderdag 13 mei 2010

Funny Flowers

Op het forum voor zelf-lingerie-maken worden er regelmatig actitviteiten bedacht. Natuurlijk is het een vrijwillige aangelegenheid of je ook werkelijk meedoet. Het thema is dit keer: Funny Flowers. In januari van dit jaar had ik een schattig pakketje gekocht. Met een funny lycra als basis. De lycra is bedrukt met streepjes in pasteltinten en bloemen. Erbij is een mooi kant in zacht mintgroen. Het geheel is compleet gemaakt met mintgroen schouder, picot en beugelband. Ook de strikjes zijn heel lief, met een klein strassje erop.
Het kant loopt ook een stukje over het achterpand. Nu nog een slip erbij maken, en de set is dan compleet. De cups zijn ook deze keer weer gemaakt van voorgevormde cups. Ik vind het wederom een geslaagde BH.

woensdag 12 mei 2010

Dag van de verpleging

Vandaag is het de Internationale dag van de Verpleging. Grondlegger van het vak is toch de ''oerzuster'' Florence Nightingale. Zij was het, die het verplegen tot een echt vak maakte. Zelf ging ze gewonde Britse soldaten verzorgen in de Krimoorlog. Met een lamp in de hand ging ze de zieken langs...wat haar de bijnaam Lady with the lamp opleverde. Zij heeft zich ook sterk gemaakt voor het ontwikkelen van de opleiding tot verpleegkundige.
Florence kwam uit een welgesteld en rijk geslacht, wat haar de nodige invloed en toegang gaf bij hoge bestuurders. Dit jaar is het ook haar honderdste sterfdag, op 13 augustus.

zaterdag 1 mei 2010

Lingeriestorm nog niet uitgeraast....

Zoals jullie zien is mijn lingerie weer uitgebreid met een nieuwe set. Dit keer heb ik voorgevormde cups gebruikt. Ook weer een hele uitdaging om het netjes te krijgen . Vooral het overtrekken van de cups met lycra was even een geduldwerkje. Daarna verder puzzelen met het tulekant. Maar het resultaat is geslaagd. Natuurlijk is een BH pas compleet als er ook een bijbehorende slip bij is.
De BH is netjes afgewerkt met strikjes...Ik vind het een geslaagd setje....