Handige Handjes

Welkom op mijn blog! Ik ben Yvonne, en volgens velen erg handig met mijn handen. Denk dan aan patchwork en quilten, borduren met de hand en borduurmachine, kleding en lingerie maken en andere creative uitspattingen.



Bedankt voor je bezoekje, en laat eens een reactie achter bij de blogjes...Groetjes, Yvonne.



zondag 16 oktober 2011

Hexerij....

Het hexagon is een vorm die toch een uitdaging heeft. Ik ben al een tijdje bezig met Grandmother's flowergarden, dat zijn 7 hexagons die tot een bloem aan elkaar gezet worden. Maar met een hexagon kun je meer....zoals het onderstaande overzicht laat zien. Nu had ik al een tijd wat stof liggen waar ik geen bestemming voor had. Maar voor hexagonvariaties zijn ze prima geschikt. In BlockBase staan genoeg patronen voor de hexagonvaria's....


En wat doe je dan? Je print er een stel uit, tekent ze over op freezerpaper, deze deeltjes knip je los en strijk je op de achterkant van de stof. Met een vulpotlood trek je vlak langs de malletjes een dunne lijn, de naailijn. Papiertjes eraf halen, en bewaren voor een volgende in een andere kleurcombi.



En zo ziet het eerste hexagonblok eruit...het blok met verticaal 6 inch.




Blok B, met babyblocks variatie....







Blok C, met als je goed kijkt randen erin. Ik ga door met hexagonvariaties maken tot de stof op is...ben benieuwd hoeveel ik eruit kan halen. Want de stukjes zijn niet zo heel groot, en je kunt ze best economisch op stof leggen. Zijn er al meer quilters bezig met dit soort hexagons?









3 opmerkingen:

  1. Mooie variaties Yvonne!
    Ik heb kartonnetjes hiervoor klaar liggen maar ben er nog niet mee begonnen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. ISSE LEUK!!!!
    BEURS OOK, RUSTIG, LEUKE DINGETJES GEKOCHT!!!
    NU RUST IN DE TENT......
    XX

    BeantwoordenVerwijderen