Handige Handjes

Welkom op mijn blog! Ik ben Yvonne, en volgens velen erg handig met mijn handen. Denk dan aan patchwork en quilten, borduren met de hand en borduurmachine, kleding en lingerie maken en andere creative uitspattingen.



Bedankt voor je bezoekje, en laat eens een reactie achter bij de blogjes...Groetjes, Yvonne.



donderdag 1 oktober 2009

Grijs pak

Afgelopen voorjaar ben ik naar de Utrechtse Lappenmarkt geweest. Ik kom daar niet zo vaak [erg slecht voor mijn portemonnee], maar àls ik er dan ben, neem ik heel wat meters stof mee naar huis. Zo kocht ik toen heel wat ''pakkenstof'', voor een prikkie: 2 euries per meter. En dan neem je natuurlijk niet te weinig mee....ik heb toen in totaal bij die kraam 20 meter stof uitgezocht. Per lap genoeg voor minstens 1 jasje, 1 broek en een rokje...Het weer wordt nu al wat herfstig, en dan krijg ik weer zin om een ''pak'' te maken.
Deze week dus de schaar is zo'n prachtige lap gezet, en er een jasje, broek en rokje uitgehaald...en wat denk je.....er is nog genoeg over voor nòg een rokje...als dat niet zuinig is...Er komen alleen nog wat ritsen, knopen, garen en versteviging bij. Een stuk voering wat er wonderwel goed bijpast had ik nog liggen.


Nu hou ik wel van ''geklede'' jasjes, met mooie details, en heb er dan ook mijn best op gedaan. De zakstrook zit tussen de figuurnaad en zijnaad verwerkt. Het ziet er erg moeilijk uit, maar in werkelijkheid valt het reuze mee. Je moet wel precies werken, en tussendoor strijken. Om de één of andere reden vind ik het strijkwerk niet erg als ik aan het naaien ben....

De knoopsgaten zijn ook anders dan normaal....Op mijn Bernina Aurora heb ik een aantal verschillende soorten knoopsgaten, waaronder een knoopsgat die er handgemaakt uitziet. Ik vond het wel passen bij dit jasje. Ik heb er verder geen doorstikwerk op uitgevoerd, om de basic uitstraling te behouden. De kraag lijkt op een reverskraag, maar is het niet. Ook weer eens iets anders. De bijpassende broek is ook al af, en de rok is vanmiddag aan de beurt.
Van Rob kreeg ik een paar enkellaarsjes, en dat maakt het pak helemaal af.



5 opmerkingen:

  1. Inderdaad een prachtig jasje! Knap hoor! Ik ben best wel handig maar met dit soort dingen heb ik veel moeite.

    Mirjam

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Schitterend!
    Kwam vanmorgen weer langs je pompoenmannetje, mijn kroon die ik dinsdag kreeg, was doormidden gebroken, dus vandaag weer een nieuwe. Morgen ga ik er echt heen, eens kijken wat voor lekkers ik kan vinden

    BeantwoordenVerwijderen
  3. mooi jasje, yvon, vooral de kraag!!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Je kunt zien dat je er erg je best op hebt gedaan!!
    Het ziet er schitterend uit.
    Ook ik zit graag achter de naaimachine, ik maak bijna al mijn kleding zelf!
    Ik kom via via op je blog terecht, en vind hem erg leuk.
    Ik ga je maar meteen in m'n blogrol zetten.
    Zodat ik je makkelijk kan vinden.

    Groetjes Thea

    BeantwoordenVerwijderen