Handige Handjes

Welkom op mijn blog! Ik ben Yvonne, en volgens velen erg handig met mijn handen. Denk dan aan patchwork en quilten, borduren met de hand en borduurmachine, kleding en lingerie maken en andere creative uitspattingen.Bedankt voor je bezoekje, en laat eens een reactie achter bij de blogjes...Groetjes, Yvonne.zaterdag 6 maart 2010

Sokken breien...

Jahoor....de Handige Handjes zijn overstag, en een nieuwe uitdaging aangegaan: sokken breien! Ik wilde dit al lange tijd leren, maar het kwam er maar niet van. Dus gisteren heb ik een bol sokkenwol gekocht op de Geldermalsense markt. En om het gelijk goed te doen, ook een set sokkenbreinaalden. Dat zijn naalden van 20 cm lang, in een set van 5 stuks. De sok staat dus op vier naalden en met de vijfde brei je.
Natuurlijk is het leuk om een stukje te breien...
Door het gemeleerde effect van het garen, ontstaat er een fantasiepatroon. Het breit heel lekker...en dan op naaldje nummer 2,5! Als de eerste sok af is, laat ik het jullie zien.

4 opmerkingen:

 1. brr, succes!!!
  ik brei wel aan mijn breirol.......;;))
  groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 2. na willeke, jij nu ook aan de sokken......
  ik hoop niet dat het besmettelijk is....
  groeten en tot gauw.....

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ek moet jou waarsku, Yvonne - sokken breien is net so verslawend as lingeriemaken! Lekker, die Opal wol, ne? Dit maak die brei makliker as jy die patroon so sien ontwikkel.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een super leuke wol!! Die wil ik ook....

  BeantwoordenVerwijderen