Handige Handjes

Welkom op mijn blog! Ik ben Yvonne, en volgens velen erg handig met mijn handen. Denk dan aan patchwork en quilten, borduren met de hand en borduurmachine, kleding en lingerie maken en andere creative uitspattingen.Bedankt voor je bezoekje, en laat eens een reactie achter bij de blogjes...Groetjes, Yvonne.maandag 5 juli 2010

It's Summertime!

Een jaar of 4 [!] geleden kocht ik bij Quiltplaza de It's Summetime mysteryquilt. Iedere week werd er een CD gestuurt, met een stukje van de mystery. Om één of andere reden ben ik blijven steken bij deel 2. De hoogste tijd om er weer eens aan verder te werken. Dit zijn de stofjes die voor de quilt nodig zijn...jullie zien water, lucht en vrolijke kleurtjes...het is immers een zomers quiltje. Geen idee hoe groot de quilt wordt....het is 1 groot mystery!

Ik ben nu bezig met het maken van 24 molentjes. Dat is best tijdrovend, want ieder stukje moest afzonderlijk met een malletje getekent worden, en ook geknipt. Alle stukjes zijn scheef...zodat een snelle snijmethode niet gebruikt kan worden.
En natuurlijk hoeven er ook geen brede naadjes in het blokje te komen, dus na ieder naadje even kort terugknippen....dat levert een boel troep op.Zoals gezegd staat de hele quilt in 4 delen op 4 CD's. Ik ben zo stoer geweest om nog niet te spieken in de andere CD's....dus het wordt voor mij ook een echte verrassing. Ik heb de quilt nog nergens gezien..op een blog of forum. Ik weet ook niet of je de quilt op een blog mag zetten. Het mysterypakket is nog steeds verkrijgbaar bij Quiltplaza..dus wie ook een mysteryquilt wel ziet zitten en nog een lekker zomers werkje zoekt......kijk dan eens op de site.
Inmiddels heb ik een idee hoe de quilt gaat worden...maar ik verklap het niet!


3 opmerkingen:

 1. spannend!!
  stoffies zien er inderdaad zomers uit!
  wat een zelfbeheersing heb je....haha!
  zou je em echt niet mogen laten zien???
  ik stuur je wel een emailadres van mij, kun je em aan mij laten zien..............haha!!!
  werkze vanmiddag, liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Veel plezier er mee. Ik ben erg benieuwd naar het resultaat.

  BeantwoordenVerwijderen