Handige Handjes

Welkom op mijn blog! Ik ben Yvonne, en volgens velen erg handig met mijn handen. Denk dan aan patchwork en quilten, borduren met de hand en borduurmachine, kleding en lingerie maken en andere creative uitspattingen.Bedankt voor je bezoekje, en laat eens een reactie achter bij de blogjes...Groetjes, Yvonne.donderdag 1 juli 2010

Kliederen met verf...

Voor de derde zomer ben ik bezig met mijn hexagonnen voor een GMFGquilt, oftwel een GrandMothersFlowerGardenquilt. Heerlijk om aan de tuintafel te doen, of mee te nemen naar mijn werk onder de koffiepauze [tot hilariteit van mijn collega's]. Het zijn overwegend zoete bloemenstofjes, dus daar past ook een zachtgroene border bij. Nu had ik in de schuur nog 2 flesjes met aangemaakte Procionverf staan [pas 2 jaar of zo...], en ik was nieuwsgierig naar de verfkracht. Dat viel best nog mee.

De stofjes op de eerst foto zijn het meest fel van kleur. Het blijkt dat de kleuren blauw en rood toch echt een stuk lichter worden. Ook heb ik tegelijk een testje gedaan, en lapjes wit op wit geverft. Je krijgt dan een leuk effect van de witte opdruk, die kleuren natuurlijk niet. De lapjes gingen zondagmiddag de bakjes in, en zijn dinsdagmiddag gespoelt.
De verfresten heb ik nu eens niet direct door de gootsteen gespoelt, maar bewaard voor een tweede sessie. De kracht van de verf is een stuk minder, maar dat geeft mooie pasteltinten. Op de markt in Culemborg kocht ik een mooie, dunne kwaliteit poplin van 100% katoen. Het neemt de verfstof goed op. Ik heb dus alweer een beetje voorraad zelfgeverfde lapjes. Deze lapjes hebben ook 2 dagen in de verf staan weken. Het is echt een leuk werkje om te doen...het langst is het wachten....mijn geduld wordt echt op de proef gesteld, want ik ben altijd zóóóó nieuwsgierig naar het resultaat...


6 opmerkingen:

 1. Mooie hexablommen! Raad eens wat ik mee neem op vakantie?
  Het verven is ook goed gelukt, mooie kleuren. Veel plezier met het verwerken ervan.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. zo, jij bent lekker bezig geweest!!!!
  het zijn leuke kleuren geworden, en het leuke is natuurlijk het 'doen' en het feit dat je ze niet zo in een winkel kunt kopen.
  ga jij maar hexen in tuin en op je werk, laat ze maar lachen.......
  groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zo zeg... jij zit echt niet stil..... is het niet de bedoeling dat je van je vrije dagen geniet door niets te doen?????
  maar ze zijn prachtig geworden, je moet me dat maar is een keer laten zien, dat wil ik ook wel een keer proberen......

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heerlijk toch dat kliederen met verf. Dan komt het kind in je weer boven. Ik moet bekennen dat ik niet het geduld heb om de lapjes zo lang in de verf te laten staan. Na een aantal uren haal ik ze eruit en dan blijkt toch dat de verf goed gepakt heeft.
  (nog een bekentenis: ik heb nog niets met Lutterloh gedaan)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Vergeten: je lapjes zijn erg mooi geworden. Lieve zachte kleurtjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuk hoor dat na 2 jaar de verf nog kracht heeft! Het past ook zo mooi bij elkaar. Zo zie je maar, nooit iets weggooien ;-). Succes met de verwerking ervan!

  BeantwoordenVerwijderen