Handige Handjes

Welkom op mijn blog! Ik ben Yvonne, en volgens velen erg handig met mijn handen. Denk dan aan patchwork en quilten, borduren met de hand en borduurmachine, kleding en lingerie maken en andere creative uitspattingen.



Bedankt voor je bezoekje, en laat eens een reactie achter bij de blogjes...Groetjes, Yvonne.



zaterdag 5 mei 2012

Uitgerust en hard gewerkt!

 Afgelopen week zijn Rob en ik samen een weekje op vakantie geweest. We hebben genoten van Gite-B in Bouillon, België.....het vakantiehuis van Hilde. Op ongeveer een uur rijden is een patchworkwinkel, en daar zijn we ook naar toe geweest.....vorige keer was dat mislukt, de eigenaresse was toen op een beurs in Frankrijk.
 Maar zeg nu zelf, ik heb weer een prachtige stapel stofjes gescoord. Het is een panel met een thema Buttons and Blooms, met passende stofjes erbij.
 Het is de bedoeling dat de plaatjes en rand van het panel worden losgeknipt, en met de bijpassende stofjes er weer een geheel van gemaakt wordt. Hoe het precies wordt weet ik nog niet, maar zo zachtjes aan komen er wel ideetjes in mijn hoofd. Ik ga het eerst uitwerken in EQ7.
 Behalve uitrusten, heb ik ook flink doorgewerkt aan de Home Sweet Home. Dat werd ook wel tijd, want dit project lag alweer een poos stil.
 In september 2010 ben ik aan dit huis begonnen, volledig met de hand. Ik had er wel een beetje spijt van, want dit zou werkelijk jaren gaan duren voor de top af zou zijn.
 Dit is een close-up van het tweede huis, ook nog volledig met de hand gedaan.....

Dit is een close-up van huis vijf, en ik ben overgestapt op het machinale werk. Met mijn Bernina 550 kan ik het allemaal veel netter en een stuk sneller doen. De machine is echt helemaal op je persoonlijke voorkeur voor steken in te stellen, echt erg handig. In een week tijd heb ik nu drie huizen gemaakt....dat zegt genoeg!
Ook met de stoffen kom ik precies uit, en dat is altijd prettig. Ik hoop snel weer een huis te kunnen laten zien. Oja, de HSH is groot genoeg om als bedquilt te gebruiken [voor iedereen die denkt dat de quilt een klein formaat zou krijgen...].

4 opmerkingen:

  1. yeahhhh, daar is je bloggie dan!!
    ik ben natuurlijk helemaal flabbergasted!!!
    meid, tis een bjoetie aan het worden, echt helemaal waar!!!
    en je stofjes zijn schattig, maar toch heb ik het meest naar je HSH zitten kijken!!
    GEWELDIG!!!!!!
    dikke knuf, mij
    ps en je hebt je blog veranderd........;)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat heerlijk dat jullie op vakantie zijn geweest, ik snak er ook naar. ;-)
    Die naaimachine van jou is toch wel een klein wondertje hé. Je hebt weer een hoop leuke stofjes gescoord.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Leuk hoor dat je op je vakantie dan ook nog bij een winkel in de buurt zit die dingen voor je hobby heeft is helemaal geweldig. Het zijn weer leuke stofjes die je hebt gekocht, ben benieuwd hoe die gaat worden. Je blog is ook mooi zo met die zijkanten, dat lukt mij nog niet zo goed.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Heerlijk op vakantie en dan ook nog zulke mooie stofjes scoren.
    Ik wil ook wel eens aan quilt beginnen. Heb jij tips waar te starten?

    BeantwoordenVerwijderen