Handige Handjes

Welkom op mijn blog! Ik ben Yvonne, en volgens velen erg handig met mijn handen. Denk dan aan patchwork en quilten, borduren met de hand en borduurmachine, kleding en lingerie maken en andere creative uitspattingen.Bedankt voor je bezoekje, en laat eens een reactie achter bij de blogjes...Groetjes, Yvonne.zondag 16 december 2012

Gabriëlle....

Sinds een week staat bij ons de kerstboom in de huiskamer. Maar de top van de stam was eigenlijk te dik voor de traditionele piek. Gelukkig had ik nog een prachtig borduur van een engel. Best even wat werk, maar toch erg mooi geworden.
Ik heb enorme bewondering voor de ontwerpers van dit soort borduurwerk, om het te digitaliseren. De engel bestaat uit 5 delen: een achterkant, met het hoofd, een voorkant, een soort borststuk met handen en 2 vleugels. Er komt naderhand geen naaiwerk meer aan te pas. Aan het borduur zitten een soort knoopjes die je door gaatjes duwt, en je engel is klaar. Een FSLborduur [ Free Standing Lace] maak je met wateroplosbaar vlies. Naderhand spoel je de overtollige vliesdeeltjes eruit, en als je dat niet al te lang doet blijft er wat van dat spul achter in het garen. Als de kanten delen opdrogen dat wordt het werk hard, en houd zo de vorm. Ik vind het leuk om de engel wat schittering te geven, dus heb ik er wat hotfixkristallen opgeplakt.
En nu staat ze hoog in de boom te pronken....
Voor ons dus geen ouderwets piek meer, maar een heuse engel.

7 opmerkingen:

 1. Het is een hele mooie engel, vind het zelfs mooier dan een piek. Hier zul je nog vele jaren plezier van hebben. Vind ook de hotfix de finisching toch.

  Corina

  BeantwoordenVerwijderen
 2. en niet klem tegen het plafond........??..........;)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Een hele mooie oplossing..............gr.Conny

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat heb je dat weer mooi gemaakt, alvast hele fijne feestdagen

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat heb je dat weer mooi gemaakt, alvast hele fijne feestdagen

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Schitterend, kost wat tijd maar dan heb je ook iets moois!
  Yvonne, weet jij een borduurforum voor machinaal borduren? Ik kan alleen maar iets over hand borduren vinden.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hallo,

  dein gestickter Engel sieht wunderschön aus.

  Liebe Grüße
  Margit

  BeantwoordenVerwijderen