Handige Handjes

Welkom op mijn blog! Ik ben Yvonne, en volgens velen erg handig met mijn handen. Denk dan aan patchwork en quilten, borduren met de hand en borduurmachine, kleding en lingerie maken en andere creative uitspattingen.Bedankt voor je bezoekje, en laat eens een reactie achter bij de blogjes...Groetjes, Yvonne.vrijdag 21 december 2012

Mantelpakje voor Kerst...

Dit plaatje staat in het Lutterlohboek, in supplement 243. Ik was er vorig jaar al voor ''gevallen'', maar ik kon maar niet de goede stof vinden. Het bontje had ik al wel.....
Maar goed, dit jaar lukte het wel en vond ik een soort mantelstof wat erg op fluweel lijkt. het is het niet, want het heeft geen glans. Maar het bont maakt het juist mooi.
Het is een klassiek pakje, met een roklengte tot onder de knie. Het jasje is getailleerd en heeft ook bontaccenten. Het viel me mee om dit spul te verwerken.

De kraag ligt redelijk plat, en heeft een lieve uitstraling gekregen door de ronde vorm.
Kij, zo ziet het er van dichtbij uit....Zwarte stof laat zich altijd moeilijk op de foto zetten....maar het is echt zwarte stof. Ook het bontje is zwart, maar door de bewerking met stiksels lijkt het of er grijs in zit...gezichtsbedrog! Ik ga er een echt damesschoentje bij dragen en zwarte panties.

6 opmerkingen:

 1. Dat is een mooi mantelpak geworden, sjiek, maar ook weer niet te. Het bontje maakt het wel af, hier zul je veel plezier van hebben.

  corina

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Super sjiek en ook leuk een beetje retro.
  Mooie materialen heb je gebruikt.
  Nog een zijden blousje eronder......

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een elegant mantelpakje heb je gemaakt.
  Mooie stof heb je gebruikt.

  Hele fijne feestdagen!

  Saskia

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooi pakje. Zo te zien moet het wel lekker zitten. Fijne Kerst!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. OOOhh da's erg sjiek..en idd een beetje retro.
  Ziet er mooi uit..en ja...nou weet ik het weer, ik had de Sal 1905 van Soet idee bij jou op je blog gezien...dus dank zij jou doe ik daar ook aan mee...is weer eens leuk om te doen.

  BeantwoordenVerwijderen