Handige Handjes

Welkom op mijn blog! Ik ben Yvonne, en volgens velen erg handig met mijn handen. Denk dan aan patchwork en quilten, borduren met de hand en borduurmachine, kleding en lingerie maken en andere creative uitspattingen.Bedankt voor je bezoekje, en laat eens een reactie achter bij de blogjes...Groetjes, Yvonne.zondag 9 december 2012

Klus geklaard!

De donkere dagen van december zijn weer aangebroken, en ik vind het heerlijk!
Gisteren heb ik samen met Rob een kerstboom gekocht. In een naburig dorp worden ze op een veldje gekweekt, dus het is een echte Betuwse kerstboom. De boom is al zo'n 12 jaar oud...en mag nu zijn laatste weken doorbrengen in onze huiskamer.
Het is nog best lastig kiezen op zo'n veld...daar lijken die bomen helemaal niet zo groot.
Maar de boom staat hier dus klem tussen de vloer en het plafond! De piek is even een geval apart: de stam is best dik en de boom heeft een volle kroon. Ik moest er dus een stuk vanaf knippen met de snoeischaar. Toen bleek dat de opening van de piek weer niet op de stam paste....dus weer wat geklungeld, en toen stond de piek scheef...ggrrrr. Rob had de oplossing: klem zetten tegen het plafond. Zolang er niemand tegen de boom stoot blijft alles op zijn plek.
Kijk maar: het kan nét!
In de boom hangen ook eigen knutselwerkjes: kanten borduurtjes in de vorm van engelen en andere kersterige motiefjes.
Natuurlijk is zo'n boom heel erg leuk, maar eigenlijk ook een enorme sta-in-de-weg. Ach, het is maar voor een korte tijd...dus met een beetje inschikken van de tafel en de bank lukt het allemaal weer.
Volgend jaar gaan we toch echt proberen om een kleinere boom te zoeken.
Tot slot nog een oude bekende: de krans met de zakjes en piepkleine lichtjes.
Iedereen veel plezier toegewenst met het in kerstsfeer brengen van je huis!

5 opmerkingen:

 1. ziet er gezellig uit!! Maar over die piek hoef je je niet druk te maken: ik las vanmorgen in de krant dat een piek 'uit' is...........;;))
  liefs, Syl

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Weer gezellig een kerstboom in huis, dat is nu altijd he als je de boom thuis neerzet is die altijd dikker en groter als je bedoelde, fijne weken naar de kerst toe.............gr.Conny

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je bent snel met de boom, ik moet eerst moed verzamelen en er eentje van zolder afhalen. En dan nog kiezen ook: de snelle-opzetter met de paraplu-constructie of de lastig-in-elkaar-zetter die wel mooier is.
  Groetjes, Francis

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dit was: welke boom gaan jullie uitspitten voor ons? LOL.

   Verwijderen
 4. Het is wel een mooie volle boom, ook hier in huis is het al aardig in kerst sfeer. Heb alleen ook de boom van zolder gehaald (hihi).

  Corina

  BeantwoordenVerwijderen